Translate

tiistai 20. huhtikuuta 2021

Kevättöitä


Tänään ehdimme viimein viemään mieheni muutama päivä sitten leikkaamat taikinamarjaoksat ja kaikki tyhjiin multasäkkeihin keräämäni  piharoskat paikalliselle maankaatopaikalle. Jätettä oli niin runsaasti, että sitä kertyi lopulta kolme peräkärryllistä pois kuljetettavaksi.Eilen mieheni pesi talomme pohjoispään päätyseinän puisen harjapäätykolmion ja heti seinän kuivuttua se sai myös uuden maalikerroksen pintaansa. Jottei tikkailla tarvinnut henkensä kaupalla roikkua töitä tehdessä, mieheni vuokrasi nosturin, jonka avulla homma sujui turvallisesti. Maalauksen jälkeen hän sai kätevästi tarkastettua ja pestyä myös talon vesikourut.

Päivän päätteeksi minä puolestani kiipesin nosturin koppaan sekatöörien ja oksasahan kanssa. Lyhensin ja muotoilin kuvassa näkyvät neljä tuijaa  mieheni ohjatessa samalla nosturin koria. Ei ollut muuten mitenkään helppo nosturista käsin hahmottaa leikatessa tuijien haluttua muotoa. Vaikka korissa olikin suht turvallista toimia, ei korkealla sahan kanssa heiluminen ja kurkottelu tuntunut lainkaan yhtä turvalliselta kuin A- tikkailta käsin.


Portin toisella puolella olevat kaksi korkeampaa timanttituijaa saivat samalla myös kevyen latvatrimmauksen.

Eilen ja tänään sain myös siistittyä lähes kaikki puutarhan kukkapenkit, sekä taikinamarja-aidanteen alustat. Päivä kuluikin kokonaisuudessaan puutarhatöitä tehdessä ruokailua ja kahvitaukoa lukuun ottamatta. 

 

23 kommenttia:

 1. Teillä on yhteisesti kunnon pihanhoitotalkoot menossa. Kiva tehdä kaverin kanssa.

  VastaaPoista
 2. Sielähän on jo kaikki kevät-työt hyvällä mallilla. Upeita teidän tuijat.
  Aurinkoista päivää Sinulle Kruunuvuokko ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kivasti on jo päästy pihatöitä tekemään. 😊
   Kiitos.

   Poista
 3. Tuollainen perässä vedettävä nosturi onkin kätevä. Mahtuu kohtuullisen ahtaisiinkin paikkoihin. Hyvä vinkki, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kätevä ja melko ketterä käyttää. Suosittelen.

   Poista
 4. Reipasta touhua, on kiva, kun saa paljon aikaiseksi tehtävälistalta. Tuollainen nosturi on tosi kätevä maalauspuuhissa, korkeilta tikkailta maalaaminen on aika turvatonta hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesu ja maalaus kävi nosturin avulla kyllä näppärästi ja turvallisesti.

   Poista
 5. Tehän olette ahkeroineet kunnolla. Aikamoinen kasa tuli risuja taikinamarjoista. Nosturi on kätevä ja tikkaita turvallisempi väline korkeiden paikkojen huoltamiseen, vaikka aika hurjalta sen kyydissä olo tuntuukin. Vanhemmillani oli viime kesänä katto- ja räystäsremontin yhteydessä samanlainen ja kävin minäkin sen korissa katselemassa maisemia. Tosin pakotettuna, sillä kumpikin lapsista halusi kyytiin ja tarvittiin yksi käsipari lisää turvallisuuden takaajaksi. En mene vapaaehtoisesti toista kertaa :D Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikinamarjoista tuli kyllä tosi runsaasti oksia maankaatopaikalle vietäväksi.
   Nosturin korissa korkealla puuhatessa ei saa todellakaan olla korkean paikan kammoa, eikä myöskään huimata. Meillä nosturi on ollut aiemminkin käytössä ja eka kerralla ollessani kyydissä mieheni nosti korin todella korkealle ja silloin hieman jo pelotti.

   Poista
 6. Risuja, käpyjä ja oksia riittää keväisin siivottavaksi, jos tontilla on puita. Olette saaneet jo paljon aikaiseksi, meilläkin edessä maalaushommat mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, etenkin havupuista tulee yllättävän paljon roskaa kovalla tuulella ja haravaa saa heiluttaa usein jos mielii pitää pihan siistinä.😊

   Poista
 7. Teillä on ollut puuhakas pihatyöpäivä, mutta nyt onkin kiva nauttia siisteistä näkymistä!

  VastaaPoista
 8. Nyt on päässyt kolmena viime päivänä huhkimaan pihatöitä ihan kunnolla. 😊😊

  VastaaPoista
 9. Minulta olisi tainnut jäädä sinne koriin nousematta mutta hienosti homman hoidit ja leikkausjälki on hieno. Jostain syystä minulla on ruskettunut jonkinverran kartiovalkokuusia vaikka suojasin ne todella aikaisin. No pitää sumuttaa sitä havupuupalsamia mutta kyllä harmittaa.

  VastaaPoista
 10. 😉 ja meillä on vasta ensimmäinen peräkärry täynnä riisua, ruusua, oksaa. Ihan kukkurallaan...

  VastaaPoista
 11. Puutarhasäät ovat nyt suosineet:) ja olette saaneetkin jo paljon tehtyä kevättöitä!

  VastaaPoista