Translate

perjantai 9. huhtikuuta 2021

Taimikuulumisia

 

11.3. kylvettyt punahatut 'Starlet' taimettuivat ilahduttavan nopeasti. Sen jälkeen kasvu sitten onkin  ollut melko hidasta. Nyt taimet odottavat jo kovasti koulimista.

Ensi keväänä olen ajatellut kylvää 'Magnus' lajiketta, sillä se on varmaan kestävin kaikista punahatuista.


Maaliskuun loppupuolella kylvämäni salkoruusut kylvin myös alkuun hajakylvönä ja pari päivää sitten sain koulittua ne hieman isompiin purkkeihin kasvamaan. 
25.3. kylvetyt tuoksuherneet, kuvassa oikealla ja vasemmalla ylhäällä olevissa rasioissa, ovat hujahtaneet osin liian vähäisen valon vuoksi jo pitkiksi hujopeiksi ja ne on myös koulittava kovaa kyytiä. Olen odottanut hieman lämpimämpää säätä, jotta pääsisin koulimaan odottamassa olevat taimet kasvihuoneeseen. Ilma on kuitenkin nyt hyvin kolea, sateinen ja tuulinen ainakin tämän ja kahden seuraavan päivän aikana, joten puutarhaan ei taida olla mitään asiaa.

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Taimettuivat kyllä nopeasti. Nyt kasvuvauhti on hidastunut.

   Poista
 2. Kyllä nuasta punahatuusta hyviä tuloo, vaikka hitahiilta tuntuuvakki. Kiikutin jo yhyren satsin hajuhernehiä navettakeittiöhön. Sitei enää lämmitetä, toivon niiren kuitenki seleviävän siälä. Aika kalsaa on luvattu. Toivottavasti ei sataasisi, ainakaa lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vein tuoksuherneet aamulla autotallin viileyteen.
   Täällä meillä sataa lunta ihan sananmukaisesti taivaan täydeltä. Koko pihamaa on peittynyt kauttaaltaan valkeaan huntuun.

   Poista
 3. Nyt on taimilla kiva olla sisällä, ulos ei huvita edes puutarhuri mennä! Hyvällä mallilla punahatut ja hajuherneet. Salkoruusuja en ole koskaan kasvattanut, mutta eikös nuokin näytä oikein hyvältä! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on parhaillaan hirveä keli. Toivottavasti autoilijat eivät ole liikenteessä kesärenkailla? Lunta tulee sakeammin, kuin koko talvena.
   Salkoruusut yllättivät minut nopealla itämisellään. Ovat hieman surkean näköisiä heti koulinnan jälkeen kuvattuina.

   Poista
 4. Ei taida olla parin päivään puutarhaan asiaa, sataa ja tuulee melkein myrskylukemissa. Onneksi son sisällä taimia joiden parissa puuhailla. Minun salkoruusuista näkyy vasta ihan pienet pisteet. Pari salkoruusua näkyi talvehtineen puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on koko kevään surkein sää. Lunta tulee sakeasti taivaan täydeltä.
   Minä tein myös havainnon kukkapenkissä talvehtineista salkoruusuista.

   Poista
 5. Ovatpa kauniit punahattujen taimet eikä muissakaan moittimista ole, hyvin kasvaa!
  Minä kylvin kerran salkoruusuja kukkapenkkiin, unohdin ne sitten ihan tyystin ja hämmästys oli kauhea kun niitä sitten hyppäsi ylös, olivat vielä hyvin tummia ja dramaattisia. Pitäisikin taas kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisivat vain luvan kasvaa hieman nopeammin hyvin sujuneen taimettumisen jälkeen.

   Poista
 6. Ulkona on kyllä vielä sen verran kylmää, ettei taida uskaltaa viedä sinne vielä mitään.
  Varmempi vaan pitää vielä sisällä hetken.
  Kivaa onkin sitten tiedossa, kun lämpenee ja kevät oikeasti alkaa lämmittää.
  Hyvää huhtikuuta sulle sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone on vielä liian viileä ja yöpakkasetkin saattavat yllättää, joten taimet kannattaa kyllä toistaiseksi pitää visusti sisällä.

   Poista
 7. Sulla on jo hyvässä vauhdissa kasvu. Minä laitoin eilen tomaattia ja kastanjoita. Kanta joita on jo paljon tontilla. Viime vuonna hyvät tomaatitkin. Ulkona on niin kylmä, että kaikki pitää taikoa jonnekin ihan muualle lämpöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tomaatit ovat vielä melko rääpäleitä, mutta itivät kyllä hyvin.
   Nyt pitäisi vain alkaa niitä koulimaan.

   Poista
 8. Punahattujen taimet ovat söpöjä. Hyvältä näyttävät muutkin. Luulin salkoruusun olevan vaikea kasvatettava, mutta hyvin olen sen kanssa onnistunut. Paitsi sen tummasävyisen. Sitä en jostain syystä saa itämään.
  Eilen ei tehnyt laisinkaan mieli mennä myrskyn kouriin. Tänäänkin tuulee, mutta toivottavasti sää tästä paranee.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tosi iloinen kun kukkapenkkiä hieman jo siistiessäni löysin talvehtineen salkoruusun lehdyköitä.
   Täällä ei nyt ole asiaa ulos, jollei välttämättä halua nauttia sakeasta lumipyrystä.
   Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 9. Sait upean määrän punahattujen taimia, minulle on punahattu Green Twisterin taimia kasvamassa, mutta niitä ei ole kovin montaa - pussissa ei ollut kovin montaa siementä, eivätkä kaikki itäneet. Kasvu tuntuu menevän jotenkin sysäyksittäin nopean itämisen jälkeen. Varmaan tuo mainitsemasi Magnus -lajike on varmempi kuin tämä minun kasvattamani - ainakin Magnukset ovat kasvaneet ja kukkineet uskollisesti minulla monen monta vuotta.
  Aina tulee mieleen uusia kasveja, joiden kasvattamista pitäisi kokeilla, kuten tuo salkoruusu - ehkä joku vuosi vielä onnistuu :).
  Hyvää lauantai-iltaa ja toivotaan aurinkoista sunnuntai päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punahatuille tuntuu aina löytyvän tilaa puutarhassa. Magnus lajike on kyllä kestävä ja hyväksi havaittu.
   Salkoruusun kasvatus on minusta kyllä vaivan arvoista. Suosittelen lämpimästi.
   Kiitos samoin sinulle Päivi.

   Poista
 10. Hyvältä näyttää. Hitsi, olenko voinut mokata jotain punahatun kanssa, minulla se ei ole noussut. Siemenissä on näköjään mennyt viime syksynä päiväys vanhaksi, että voi olla sekin. Elän vielä toivossa että jotain tulisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti punahatut vielä alkavat itämään. Merkillistä miten joskus aikaa itämiseen kuluu runsaasti ja toisinaan taas taimettuminen tapahtuu vauhdilla. Johtuneeko siementen laadusta, vai kuten sinun tapauksessasi jo vanhentuneista siemenistä?

   Poista
 11. Hyvältä näyttää taimikasvatuksesi. Juuri tänään ihmettelin, miksi punahattujeni taimet eivät kasva. Ei siis syytä huoleen, jos sinullakin jurottavat. Ehkä ne vain tekevät kunnon juuria. Samanlaisia hujoppeja ovat minunkin tuoksuherneeni, mutta jospa ne siitä vankistuisivat. Vein ne tänään ulos seinänvarteen suojaisaan paikkaan, mutta saa nähdä, uskallanko vielä jättää pihalle yöksi. Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihmetellyt, miten nopean taimettumisen jälkeen kasvu on pysähtynyt kuin seinään. Jospa koulinta ja varovainen lannoitus auttaisi asiassa.
   Ehkä vielä on hieman "riskaapelia" jättää tuoksuherneitä ulos.
   Kiitos samoin sinulle Minna.

   Poista
 12. Muutama muukin on näköjään kylvänyt punahattuja, minä myös 😄 hyvin itivät, saapa nähä hidastuuko kasvu täälläkin? Hyvä tietää, että niin voi käyä.
  Aurinko paistaa, lupaavalta näyttää tämän päivän sää. Mukavaa kevättä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu sinänsä, miten punahattujen kasvu pysähtyi nyt lähes täysin. Muutoin ovat kyllä edelleen topakoita taimia.
   Täälläkin paistaa taas vaihteeksi aurinko.
   Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 13. Hyvännäköisiä pikkutaimia! Minäkin toivon pian pääseväni siirtämään taimia kasvihuoneeseen :)

  VastaaPoista