Translate

tiistai 11. tammikuuta 2022

Joulu riisuttu pois

Vaikka armoitettu jouluihminen olenkin, niin viime lauantaina päädyin kuitenkin keräämään kaikki joulukoristeet joulukuusta lukuun ottamatta pois. Kuusikin olisi kyllä saanut jo lähtöpassit, ellei tiedossa olisi ollut nelivuotiaan yökyläily luonamme sunnuntaina ja sen myötä ajatus, että pikkumies varmasti tykkäisi kovasti olla mukana koristeiden pois keräämisessä ja varastoimisessa. Täysin oikeaan osuimmekin arvailuissamme, sillä pieni apuri oli enemmän kuin innoissaan saadessaan olla apuna puuhassa.


Vielä saivat sentään joulutähdet ja kyntteliköt jäädä ainakin muutamaksi päiväksi paikoilleen tunnelmaa luomaan.

Sanotaan, että "Nuuttinpäivä korjaa joulun pois." Miten on teidän kodeissanne?

20 kommenttia:

 1. Pidämme todella paljon puolisoni kanssa joulukuusesta, joten toivomme aina, että kuusi kestää mahdollisimman kauan. Nyt korjasimme kuusen pois loppiasen jälkeisenä viikonloppuna, koska alkoi karistaa jo vähän enemmän. Muuten se olisi voinut olla nuutinpäiväänkin saakka. Kynttilöitä poltan vielä varmaan vähintään koko tammikuun ahkerasti, niistä tulee tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patterivaloja ja tuikkukynttilöitä tulen polttamaan minäkin edelleen. Kaikki ulkovalosarjat saavat myös olla vielä pitkään paikoillaan tunnelmaa luomassa.

   Poista
 2. Purin joulukuusen loppiaisen jälkeen perjantaina ja samalla kaikki joulukoristeet ja kyntteliköt. Kuulosti tosi kivalta, että huomioitte lapsenlapsen innokkuuden apulaisena.
  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelivuotias oli kyllä innolla mukana auttamassa koristeiden korjaamisessa ja asetteli kuusenpallot hyvin varovasti niille varattuihin muovilaatikoihin.
   Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle.

   Poista
 3. Minä olen myös jouluihminen ja koristelen aina jouluksi kodin, mutta tänä vuonna olimme joulun maalla ja laitoin joulukuusta lukuunottamatta sekä kotiin, että maalle joulun. Kaupungissa keräilin pikkuhiljaa joulukoristeet pois jo vajaa viikko sitten, maalle jäi joulu vielä, kun Tapaninpäivänä palasimme kotiin, mutta normaalisti annan joulun olla Loppiaiseen, toisinaan Nuutin päivään, sillä hyvä Tuomas joulun tuo ja Paha Nuutti pois vie. Nyt ei ole enää muuta joulusta jäljellä kuin jouluvalot parvekkeella ja yksi kynttelikkö ikkunalla, joka sekin lähtee huomenna Nuutinpäivänä. Maalle menemme korjaamaan joulun pois myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti ennen olen itsekin antanut koristeiden olla Nuutinpäivään saakka. Aina on hieman haikeaa, kun joulun joutuu korjaamaan pois.

   Poista
 4. Meillä kerättiin joulukoristeet sunnuntaina pois. Jouluvalot ovat nyt kausivalot ♡ Ensi viikonloppuna otan kuitenkin varmaan tähden pois ikkunasta, mutta muut valot saavat olla vielä pitkään. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kaikki sisällä olevat patterivalot, sekä ulkona olevat joulu/kausivalot saavat olla vielä paikoillaan.

   Poista
 5. Meillä kerättiin kaikki pois jo ennen loppiaista. Mutta kuusikin tuotiin meille jo pikkujouluksi, joten ehdittiin siitä nauttia ihan tarpeeksi kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kuusi alkoi tehdä uutta kerkkäkasvua oksiensa päihin. Olisi varmaan vielä pysynyt jonkin aikaa ihan hyväkuntoisena.

   Poista
 6. Nuutinpäivään aina tähtään, mutta tänä vuonna oli loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna niin sopiva hetki siivota kaikki koristeet, että sai samalla kuusikin lähteä. Ihan kivaltahan tämä arkikin taas tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun riisumisen jälkeen aina hetken kaikki näyttää hieman alastomalta.

   Poista
 7. Ihana kun ajattelet pikkuista! Minusta niin haikeaa kerätä joulu pois, mieluiten mahdollisimman pitkään esillä. Ihanan näköisiä koristeita Sinulla ollut jouluna, ja kukkia, luin taaksepäin. Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun pois kerääminen on aina jotenkin haikeaa.
   Kiitos.
   Hyvää uutta vuotta myös sinulle.

   Poista
 8. Tänään kerösin paperiset joulutaulut, viime viikolla lähti punaiset tontut. Kuusi on vielä, teko sellainen, mutta lähtenee pian. Kyntteliköt ovat edelleen ja ulkovalot.
  Meillä oli 6 tonttua koristelemassa kuusta silmät loistaen mutta purkamisen taidan hoitaa itse 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että teilläkin oli pieniä apulaisia kuusen koristelussa. Lasten koristeluintoa on ilo katsoa.

   Poista
 9. Kyllä se joulu täällä kotona viimeistään perjantaina on kasassa mutta mökillä saa vielä vähän aikaa olla tähdet ikkunoissa ja valokuuset.
  Hyvin osasitte arvata pikkuapulaisen tarpeet ne on kyllä ahkeria auttamaan joskus jopa liikaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pikkumies hoiti kyllä koristeiden keräämisen sangen mallikkaasti ja laittoi joulupallot hyvin varovasti laatikoihin.

   Poista
 10. Tänään taitaa olla Nuutin päivä? Ihan pari päivää sitten kuusi lähti. On niin hyväkuntoinen edelleen, että jäi rappujen viereen ulos koristeeksi. Jouluverhot on vielä paikoillaan yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin jouluverhot saavat vielä jonkin aikaa olla ikkunoissa.

   Poista