Translate

lauantai 11. helmikuuta 2023

Hieman jo kylvöjä

Yksi pussillinen sekä kelloköynnöksen-, että keijunmekon siemeniä on nyt kylvetty. Yleensä en kelloköynnöksiä tapaa kylvää vielä näin aikaisin, sillä valoa ei välttämättä ole vielä tarpeeksi. Toisen pussin jätinkin suosiolla vielä odottamaan, etenkin kun käytettävissäni ei ole kasvivaloja, jotka mahdollistaisivat  aikaisemman kylvön. Multana minulla on kylvö- ja taimimulta, joka on sopivan hienojakoista kylvöihin.


Keijunmekko on tunnetusti hidas itämään, joten sen kylvöaika olikin viimeistään nyt käsillä. Siemeniä siemenpussissa on aina surkean vähän. Pienen pieniä siemeniä ei peitetä lainkaan, sillä ne itävät valossa. Liotin myös yön ajan herneitä toiveissa saada niistä idätettyä salaattiin terveellisiä ja maukkaita versoja. Peitteeksi laitoin palan talouspaperia. Sinimailasia pitää myös vielä hankkia, sillä niistä saa myös kivaa vaihtelua salaattiin. 

10 kommenttia:

 1. Näyttää kivalle. Oi, herneenversoista saakin maukasta lisuketta salaattiin.

  VastaaPoista
 2. Onnea molempien köynnösten itämiseen! Pitääkin muistaa taas laittaa herneitä itämään, jotta saa salaatteihin ja leivän päälle maukasta versoa.

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää. Nyt vain odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina yhtä mielenkiintoista nähdä miten siemenet itävät.

   Poista
 4. Kylvöt ja esikasvatus ovat ihana startti kevääseen, mutta melkein eniten minua innosti tässä postauksessa herneiden idätys. En ole koskaan kokeillut! Kiitos vinkistä ja mukavaa alkua uudelle viikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herneiden idätys on helppoa ja versot maistuvat mielestäni tosi hyviltä ja ovat lisäksi terveellinen lisä salaattiin tai suoraan leivän päälle. Kasvatukseen käyvät ihan tavalliset herneet.
   Kiitos samoin Sara.

   Poista
 5. Itän herneitä puutarhaan istutettaviksi. Rakastan hernepalkoja ja nuoria versoja. I plant peas to plant in the garden. I love pea pods and young shoots.

  VastaaPoista