Translate

torstai 9. helmikuuta 2023

Hieman jo siemenhankintoja

 

Tänään kävin K-Raudassa katsastamassa jo hieman mitä siemenhyllyt mahtavat pitää sisällään. Valikoima ei ollut kovin laaja, mutta sain hankittua kuitenkin joitain mieleluisia kasvatettavia. 

Kaksivuotiset harjaneilikat (vasemmalla) ovat kauniita ja runsaasti kukkivia sekä mielestäni mainioita   leikkokukkia kestävyytensä ansiosta myös maljakkoon. Aiemminkin siemenistä kasvattamani matala ja maanpeitekasviksikin aurinkoiseen paikkaan hyvin sopiva perenna isohelokki (keskellä), joka kauneutensa lisäksi houkuttelee myös perhosia puutarhaan. Oikealla pussi iso-olkikukkaa, josta saa kuivaamalla kivaa materiaalia esim. kuivakukka-asetelmiin. Mietin hieman kylvänkö kelloköynnöstä tänä vuonna lainkaan, mutta viime kesäinen runsas kukinta sai kuitenkin päätymään pariin pussilliseen siemeniä. Keijunmekkoa en K-Raudan valikoimista löytänyt, mutta Hankkijan hyllystä niitä onneksi löytyi. Keisarinelämänlanka 'Split Second' alhaalla vasemmalla näytti kuvassa niin houkuttelevalta, joten pitäähän sitä myös kokeilla. Kaksivuotinen 'Summer Carnival' tarhasalkoruusu ja yksivuotinen pioniunikko tutuinpina löytyivät ilokseni valikoimasta.Tomaateista päätyivät ostettaviksi tutut ja varmoiksi osoittautuneet lajikkeet, eli Shirley F1, kirsikkatomaatti 'Gardener's Delight', Sparta F1 sekä kirsikkatomaatti 'Supersweet100' F1. Lisänä minulla on vielä myös viimevuotisia siemeniä, joten nämä riittävät minulle vallan mainiosti.Nappasin mukaan myös pari pussia porkkanoita niin kesä- kuin talvilajikettakin, sekä pussin palsternakkaa. Viime kesänä palsternakan ja porkkanoiden kylvö epäonnistui täysin ilmeisesti liian vanhojen siementen takia, joten tulevan kesän kylvön onnistuminen ei tule ainakaan olemaan siementen tuoreudesta kiinni.


Tässä kaksi yrttisuosikkiani tilli ja timjami, joita kesällä pitää omasta takaa olla aina saatavilla. Timjami on talvehtinut meillä kasvilavassa yleensä hyvin, mutta viime talvi oli sille tuhoisa.16 kommenttia:

 1. Taas se aika vuodesta. Onnen tunteita! 💚 🌱🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Kaikki ihana vielä edessäpäin. ❤️

   Poista
 2. Sinäkin ryhdyit hypistelemään siemenpusseja. Minäkin päätin tänä vuonna kasvattaa eri lajeja vähemmän, toivottavasti päätös kestää ;). Onnea näille kauniille valinnoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ainakin yksivuotisten kesäkukkien siemeniä pitää ostaa lisää, jotta voi surutta kerätä niitä sitten maljakkoon.
   Kiitos. ❤️

   Poista
 3. Kasvatukset on tiukasti kiikarissa ;) Lämmin kevät luvassa, luki eilen lehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kevät olisi ihana asia ja sitten vielä sopivasti sadetta? ❤️

   Poista
 4. Nyt saa kevät tulla, kun on siemenetkin jo valmiina! Kaikenlaista kivaa olet löytänyt siemenhyllyiltä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Haluaisin vielä lisää yksivuotisia kesäkukan siemeniä kunhan sopivia vain osuu kohdalle.
  Kiitos samoin. ❤️

  VastaaPoista
 6. Nyt on sitten kevät. Sen huomaa näistä posteista, joissa esitellään kesän ihanat kylvöt ja siemenet. On ihanaa siementen itämistä ja kasvua seurata.
  Minä olen oikea tumpelo näissä ja syyksi sanon aina talomme selektiivi-ikkunalasit. Minun kasveista tulee vaaleita pitkiä rutkuloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeesti jo tähän aikaan siemenhyllyt tuntuvat houkuttavan luokseen. Minäkin joudun aina toppuuttelemaan kylvöjä, kun valoa ei vielä välttämättä ole tarpeeksi, jotta taimista tulisi tarpeeksi tanakoita.

   Poista
 7. Se on sitten esikasvatukset edessä :) Ja mikäs sen mukavampaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapaan aloittaa varsinaiset siemenkylvöt vasta maaliskuussa, kun valoa alkaa olla riittävästi. Nyt keijunmekon siemenet on kuitenkin jo kylvettävä.

   Poista
 8. Noilla pääsee hyvin kesän makuun. Harjaneilikkaa on näköjään tosi vähän missään tarjolla. Samanlaisen mix-pussukan otin itselleni, kun oma harjaneilikka otti lähtöpassit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on myös omia kesäkukista kerättyjä siemeniä lisänä jonkin verran.
   Minulla kaksivuotiset harjaneilikat kyllä talvehtivät hyvin viime talvena. Kukintaa on siis odotettavissa toivon mukaan tulevana kesänä.

   Poista