Translate

tiistai 7. helmikuuta 2023

Pipo ystävälle

Hyvä ystäväni täyttää vuosia tässä kuussa ja ajattelin muistaa häntä merkkipäivänä tällä palmikkopipolla.


Ilmaisen neuleohjeen pipoon löysin aikani netissä surffattuani. Varsinaisessa mallissa pipoon tuli raitoja ja tupsu, mutta itse päädyin yksiväriseen Novitan seiskaveikka-lankaan. Viininpunaisen langan värinumero on 596, jos se sattuu jotain kiinnostamaan. Puikkoina minulla oli 3,5 numeron pyöröpuikot ja kavennusvaiheessa samannumeroiset sukkapuikot. Minulla on ollut odottamassa valmistumista myös jo monta vuotta sitten aloittamani perusvillasukat. Toisen sukan sain kyllä neulottua valmiiksi, mutta toisen sukan jalkaterä ja kärki jäivät langan loppumisen johdosta kesken. Sukassa käyttämääni villalankaa en sitten etsiskelystä huolimatta löytänyt mistään ja hukkunut vyöte tietoineen vielä hankaloitti asiaa. Viimein löysin lähes samanväristä lankaa, jonka pientä sävyeroa aikaisempaan lankaan verrattuna tuskin huomaa. 

Aurinkoista viikon jatkoa kaikille.                           


15 kommenttia:

 1. Ihanan lämpöiset talven lämmittäjät.
  Kyllä niin ilomielin vetää pipon korville ja villikset jalkaan.
  Mukavaa viikkoa ja aurinkoa päiviisi!

  VastaaPoista
 2. Vielä pipolle ja villasukille on käyttöä. 😊

  VastaaPoista
 3. Onni on antelias ystävä joka osaa tehdä käsitöitä ❤️😀

  VastaaPoista
 4. Lahjan saaja varmasti ilahtuu noin kauniista piposta :)

  VastaaPoista
 5. Minä en halua koskaan mitään syntymäpäivä sun muita lahjoja mutta omatekemä mitä vaan on toinen juttu .Ihana pipo , varmaan ilahtuu ja joskus vain pitää saada kesken eräiset työt loppuun .Minulla on myös muutama .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Keskeneräiset työt ja langan loppuminen aina harmittavat.

   Poista
 6. Lämpösiä juttuja oot neulonu. Kauniitakin ovat. Saajat tykkevää!

  VastaaPoista
 7. Beautiful knitting. Hugs and blessings.

  VastaaPoista
 8. Nätti pipo. Tykkään tuosta 7veikan sävystä. Toivottavasti pysyy tuotannossa. Villasukkien raidat raikastavat harmaata kivasti.
  Novitan siirtyessä 150 g:n keristä 100 g:aan on ollut pakko ostaa yhtä väriä aina kaksi kerää. Jos vähänkin suuremman koon tai pidemmän varren aikoo kutoa, ei 100 g riitä. Harmillista, kun lanka loppuu kesken, eikä enää saa samaa sävyä. Kaikenlaisia virityksiä on tullut tehtyä, kun ei viitsisi lähes valmiita sukkia muutaman kerroksen vuoksi purkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin väri on kaunis. Kerien pienentyminen on kyllä harmillista. Langan loppuminen eritoten omalla kohdallani, kun en yleensä vaivaudu säilyttämään vyötteitä, josta langan värin ja tiedot saisi, on aina ongelmallista.

   Poista