Translate

torstai 16. helmikuuta 2023

Tästä iloitsen                                                         Tarhamagnolia magnolia x loebneri 'Leonad Messel'                                                  

Enpä olisi suurtakaan vetoa lähtenyt lyömään vuonna 2020 hankkimani magnolian selviämisestä pitkään avoimessa ja lisäksi melko tuulisessa puutarhassamme. Toki kasvin hankittuani kiertelin melko pitkään pitkin ja poikin tonttiamme etsien  mahdollisimman hyvää ja suojaisaa kasvupaikkaa. Ulkovarastomme etelänpuoleisen seinustan valitseminen on ainakin toistaiseksi osoittautunut varsin hyväksi paikaksi.

                              

Magnolia näyttää tässä vaiheessa talvea ihan elinvoimaiselta ja pajunkissamaisia simuja on aika paljon. Verkko on onneksi suojannut kasvin jänisten aiheuttamilta vahingoilta, vaikkakin saisi olla vielä korkeampi.


Magnolia vaatii tuulelta ja hallalta suojaavan kasvupaikan, sillä avoin paikka ei ole sille suotuisa. Kasvi ei myöskään pidä siirtelystä. Kasvualustan pitää olla kosteutta pidättävä, mutta myös läpäisevä.


 Rakennukset ja muut kasvit antavat hyvän suojan tuulelta ja hallalta. Valoa pitää olla myös riittävästi. Meillä pohjoisen puoleiselta tuulelta magnoliaa suojaa metsäkuusi ja oikealla oleva varasto antaa oman suojansa. Paikka on myös riittävän valoinen ja kesällä hyvin lämmin ja aurinkoinen. Magnolian juurelle olen laittanut reilun kerroksen lecasoraa.Tässä kuvassa magnolia juuri istutettuna vuonna 2020 ja ....


Magnolian juurella on reilu kerros lecasoraa.

tässä parhaillaan aloittamassa kukintaansa 2021.21 kommenttia:

 1. On se vaan kaunis! Ihanaa että on selvinnyt talvista!

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän hyvin, että tämä ilahduttaa kovasti. Magnolia näyttää tosi reippaalta ja kukkii varmasti upeasti!

  VastaaPoista
 3. Pahuksen jänikset. Hyvä että olet suojannut magnolian. Meillä pääsivät yhtenä vuonna syömään pienen omenapuun koska hanki nousi niin korkeaksi että puput pääsivät siihen käsiksi. Onnea magnolialle että pärjää kylän kauden yli 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ristihuulet aiheuttavat kyllä usein harmillisia tuhoja puutarhassa.

   Poista
 4. Hieno hankinta ja pirteältä näyttää .Suojaus on tärkeää jos tällaisen hankkisin ehkä laittaisin puutarhan puolelle niin ei tarvitsisi suojausta ja silti näkyisi sieltä . Nyt pitää alkaa miettimään ??? Ihanat kukat .

  VastaaPoista
 5. Lupaavalta näyttää magnoliasi talvesta selviytyminen. Itsekin haaveilen magnoliasta jonka selviäminen ei harmi vaan III-vyöhykkeellä kovinkaan itsestään selvää, melkoisen hyvän paikan keksimisen vaatii. Muistanko väärin ettei sinunkaan piha mitään I-vyöhykettä ole?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin asumme III- vyöhykkeellä, joten rohkeasti vain kokeilemaan magnolian kasvatusta, jos vain sopiva paikka löytyy.

   Poista
  2. Voi olla että tänä vuonna johonkin magnolian tosiaan istutan ja sitten saa jännittää senkin puolesta viekö talvi 😁. Olisi kyllä kaunis kukkiessaan

   Poista
  3. Jos puutarhastanne löytyy suojainen paikka, niin kyllä kolmos- vyöhykkeelläkin voi kasvatus onnistua.

   Poista
 6. Lupaavalta näyttää talvehtimismenestys. Toivottavasti keväällä nähdään kukkiakin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Niin upea ! Itsekin haaveilen magnoliasta , mutta mietityttää löytyykö sopivaa paikkaa.

  VastaaPoista