Translate

tiistai 12. syyskuuta 2023

Kärhöt saivat kukintaansa lisäaikaa
Jalokärhö 'Hagley Hybrid'

Syksyn sää on ollut nyt todella ihana ja lämmin. Tosin ainakin parina päivänä aamu on avautunut hyvin sumuisena. Sumun hälvettyä ja auringon alkaessa paistaa on lämpötila kuitenkin noussut + 20 asteeseen, kuten tänäänkin.  


Jalokärhöt vaaleakukkainen 'Jan Pawell II' ja roosa 'Hagley Hybrid'


Kärhöt kukkivat edelleen. Ei toki enää kesäisen runsaasti, mutta uusia kukkia avautuu hiljalleen ja osassa nuput ovat vielä odottamassa avautumistaan.


Jalokärhö 'Dr. Ruppel'


Ruppelissa kukkia on enää vain ylhäällä latvaosassa. Versoja alaspäin mennessä lehdet alkavat olla jo  kuivuneita ja ruskeita.


Jalokärhö 'Niobe'


Niobenkin kukat alkavat olla enemmän latvaosassa. Saman tolpan 'The President' on jo lopettanut, joitakin yksittäisiä kukkia saattaa tosin vielä löytyä.

Puolalainen  'Polish Spirit' tarhaviinikärhö kukkii vielä ilahduttavan runsaasti samoin kuin.....

                           

tarhaviinikärhö 'Madame Julia Correvonkin'. Kesällä molemmat kärhöt virittyivät hitaasti kukkaan. Nyt ne  näyttävät korjaavan asian kukkimalla pitkään.
Tiukukärhö 'Arabella'kin pääsi kesällä kukintavauhtiin yllättävän hitaasti. Nyt näyttää siltä, että 'Arabella'nkin kukinnasta saa nauttia pitkälle loppusyksyyn. 


Tarhalyhtykärhö 'Prinsess Kate' 'Arabellan' vasemmalla puolella on myös yksi kukintansa tosi myöhään aloittanut.


Jokin eläin katkoi keväällä maasta nousevia Katen versoja kahteen otteeseen, kunnes suojasin sen verkolla. 


Neljä päivää sitten otetussa kuvassa nuppuja on onneksi vielä joitakin jäljellä.


Mantsuriankärhökin kukkii vielä melko kauniisti. Luulin pitkään tämän menehtyneen, sillä keväällä tästä ei näkynyt minkäänlaista elonmerkkiä. Kastelua kärhön kasvulavaan tehtiin kuitenkin sinnikkäästi ja lieneekö se osaltaan saanut sen lopulta elpymään kasvuun. 
 'Ville de Lyon' saa tällä kertaa kunnian lopettaa tämänkertaisen kärhöpostauksen. 

8 kommenttia:

 1. On kyllä kiva kärhöjen ja monien muidenkin syyskukkijoiden kannalta, että on näin lämmin kausi tässä. Nytkin, lähemmäs iltakymmentä, ulkomittari näyttää lähes 18 astetta. Ihan ihmeellistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti on alkusyksy kyllä käynnistynyt ja kukinnasta sen myötä saa nauttia pidempään.

   Poista
 2. Syksy on ollu kivan lämmin. Hyvin sun kärhöt viälä jaksaa. Vautsi mikä Julia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julia yllättää usein tavalla tai toisella. Välillä jättää ilmaantumatta kokonaan, välillä taas aikailee kukintaan lähtemistä ja sitten tämän syksyn tapaan, kukkimalla pitkälle syksyyn. Oikeat madamen ja diivan oikut.

   Poista
 3. Sinulla tuota kukintaa riittää . Minulla vielä pieniä minultakin kahdessa kärhössä joku katkaisi jo pidemmälle kasvua olevia oksia jäi epäselväksi .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin en ole vastaavaan kärhön versojen katkaisuun törmännyt. Mietin olisiko syynä pihallamme majailevat fasaanit, jotka ovat ihan kaikkiruokaisia.

   Poista
 4. Kylläpä kärhöt kukkivat sinulla vielä runsaasti. Täällä on jo suurin osa lopettanut mutta muutama vanhoista kärhöistä jaksaa vielä hyvin. Saa nähdä, miten kukille käy, kun sataa koko ajan vettä. Toivottavasti eivät alkaisi ruskettua ennen aikojaan.
  Tuo mantsuriankärhö elpyi kyllä komeasti. Ei olisi uskonut alkukesällä, että se ehtii ja jaksaa kesän aikana kasvaa noin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt myöhään kukintansa aloittaneet kärhöt jaksavat vielä ihmeesti kukoistaa.
   En olisi millään uskonut, että mantsuriankärhö ehtii kasvaa ja kukkia noin paljon. Onneksi aloitimme sen kastelun keväällä, vaikka kärhöstä ei ollut nähtävissä mitään elonmerkkiä.

   Poista