Translate

sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Vielä kerran daaliat.
Ihana 'Otto's Thrill' takapihan pienemmässä lankkupenkissä on aukaissut kaksi lautasenkokoista kukkaansa. Kukat ovat kyllä minusta tavattoman kauniita. Toivottavasti saan tämän talvehtimaan hyvin.
Tämän pitäisi olla 'Anne Marie'. Hieman näyttää kyllä erilaiselta, kuin mitä sipulipussin kuva antoi olettaa. Kaunis on kuitenkin tämäkin.


'Crazy Love' on tehnyt vain muutaman, mutta sitäkin kauniimman kukan kesän aikana.

Sitten oma vanhakantaiseni Lohtajan punainen. Sille kävi vähän köpelösti, sillä se hautautui lähes kokonaan ihan valtaisasti kasvaneen valkokukkaisen 'White Starin' alle, jonka varret lakosivat taannoisessa myrskytuulessa osittain pitkin penkin pintaa.


Olinkin jo varma, etten tänä syksynä tulisi näkemään punaiseni kukintaa lainkaan, mutta muutama kukka sentään avautui, kun lopulta älysin raivata sille hieman tilaa 'White Starilta'.


Tässä kuvassa näkee  hyvin miten laajalle alueelle 'White Star' on levittäytynyt tai paremminkin siis lakoontunut. Lohtajan punaiseni näkyy vain ihan hieman White Starin takana vasemmalla.


Valkoisten kukkien keskeltä nousi ihan yllättäen tämä kaunotar. Oli varmaan syksyllä juurakoita ylös penkeistä talvisuojaan kaivaessani, joutunut vahingossa 'White Starin' talvetuslaatikkoon. Tämä lienee mieheni minulle viime keväänä lahjaksi ostamasta daalian sekoitepussista lähtöisin.White Starin kasvuvoima on joka vuosi hyvin voimakas.

Yleensä sitä ei ole tarvinnut tukea, mutta nyt myrsky teki sille tepposet.

                         

Kesädaaliat kukkivat edelleen sisääntulon isoissa ruukuissa.

Tässä kuva ylläolevan ruukun kukista hieman lähempää otettuna.


Sisääntulon toisella puolella ruukussa kukkivissa daalioissa on vielä runsaasti avautumattomia nuppuja. Toivottavasti yölämpötilat pysyvät vielä pitkään suotuisina.

Mukavaa ja tunnelmallista syksyn jatkoa.


16 kommenttia:

 1. Sinulla onkin monta eirilaista daaliaa ja kauniisti näyttävät kukkivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daalioiden pitkä kukinta-aika miellyttää minua erityisesti. Varsinkin vanhakantaiset daaliat ovat lisäksi kestävyydeltään ihan huippuja.

   Poista
 2. Komiasti kukkiivat! Ovat saanehet hyvää hoitua; vettä, lannootesta ja valua riittävästi. Mulla tuppaa purkkikukkien hoito lopahtaa kesän kulues ja niin käy valitettavasti kukinnallekki. Sulla sentäs nousi ja kukkii "väärä" daalia. Mullei juurakko eres heränny.

  VastaaPoista
 3. What a beauty your dahlias, Anemone. All the best.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä ovatkin kauniita :) Erityisesti nuo vaaleammat ja viiruiset sykähdyttivät. Crazy love taisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ’Crazy Love’ on kyllä herkän kaunis. Kukkia vaan olisi saanut enemmän.

   Poista
 5. Ooooh - ompa niitä useita! Kauniita - pakkasettomia öitä jatkoonkin!
  Ihanan lämmin syksy kyllä ollutkin!!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Daaliat ovat kyllä loppukesän ja syksyn kaunottaria.

   Poista
 7. Kauniita syksyn kukkijoita minulla tosin niitä ei ole yhtään. Olen laiska viemään kellariin ....tai mies vie eikä ole valittanut mutta olen yrittänyt vähentää sinne meneviä. Pelargonioita on paljon jo menossa ja muutakin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daalioiden ylösnosto ja varastointi onkin aina syksyisin se vähemmän mukava työ.

   Poista