Translate

lauantai 23. syyskuuta 2023

Portaitten maalausta ja kukkia

Mieheni tekee parhaillaan aikaavievää yläkertaan vievien portaiden uudelleen maalausta. Ensin portaikon kaidepuut piti irrottaa ja sen jälkeen kaikki osat ja itse portaat hioa, alta ja päältä. Kolot kitattiin ja hiottiin. Sen jälkeen pinnat piti puhdistaa lakkabensiinillä, koska peseminen ei tullut kysymykseen.


Pohjamaalina oli Intact Primeria. Pinnat piti pohjamaalata kahdesti, jotta entinen harmaa peittyisi. Askelmien pintamaalina on Betolux Akva, jota piti vetää kokonaista kolme kerrosta. Muiden pintojen maaliksi tuli Intact 40, jota tuli kaksi kerrosta. Pintamaalien värisävy on "paperi". Kuvat ovat alkutilaanteesta. Maalaus on edelleen kesken. Laitan kuvan portaikosta, kunhan se on täysin valmis. Sitten kukkien pariin. 'Summer Carnival' salkoruusut kukkivat edelleen kauniisti. Kuvia kävin nappaamassa eilen, kun säätiedoitus lupasi tänne lauantaiksi sadetta. Itse kukat näyttävät kyllä kestävän sadetta aika hyvin, mutta nuput kärsivät sateesta huomattavasti herkemmin. 


Salkoruusu on ihana siinäkin mielessä, että kukinta-aika on melko pitkä, eli heinä- syyskuu.Kehäkukka

Kehäkukat kukkivat muuten pidempään, kun poistaa kuituneita kukkia säännöllisesti.


Lopuksi kuva päivän kimpusta.


Täällä sataa parhaillaan vettä, mutta lämpötila on edelleen ihan mukavissa lukemissa, eli +17 astetta.

 Mukavaa viikonloppua

22 kommenttia:

 1. Onpas kiva maalaus homma teillä menossa. Ja niin kaunis lopputulos.
  Maalilla saa ihmeitä aikaiseksi.
  Meillä on muuten saman tyyliset portaat.
  Kaunista kukkaloistoa teillä vielä syksyn iloksi.
  Mukavia hetkiä viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hetken mietimme kyllä ihan uusia portaita, mutta sitten päädyimme kuitenkin lopulta niiden maalaukseen.

   Poista
 2. Kova urakka on portaiden maalauksessa. Pintaa riittää.
  Kauniita kukkia edelleen puutarhasi tarjoaa. Aivan ihana kimppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalattavaa on kyllä miehelläni portaissa riittänyt.
   Kiitos.

   Poista
 3. Työläs homma menossa, mutta lopputulos palkitsee.
  Sinulla on useita kauniita salkoruusuja. Meillä sade on mädättänyt nuppuja. Tänäänkin sataa tunnista toiseen kaatamalla.
  Kaunis kimppu. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä meillä on nyt ollut ihanan lämmintä. Perjantainakin mittari kohosi varjossa jopa + 21 asteeseen.
   Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 4. Mukava väri portaissa tuossa alkutilanteessa, tuollainen ihan vaalea harmaa kuvien perusteella näyttäisi olevan.
  Ihanat salkoruusut! Kukinta-aika on tosiaan pitkä. Täytyykin hommata niitä taas joskus. Ehkä voisi alennuksesta löytyä näin syksyllä sellainen, joka kukkisi ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaista tulee kyllä maalauksen myötä hyvät.
   'Summer Carnival' ainakin näyttäisi kukkivan todella pitkään. Kasvatin sen keväällä siemenistä enkä olisi uskonut, että se ehtii vielä kukkiakin.

   Poista
 5. Portaiden maalaus on työläs projekti. Muistan elävästi, kun aikoinaan sain meillä maalausurakan lähes valmiiksi, ampaisi kissa (jonka kuvittelin olevan ulkona) ohitseni portaita ylös ja tassutteli maalisilla tassuillaan pitkin yläkerran lattioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaukseen on kulunut monta päivää, sillä maalauskertojen välillä on aina odotettava kunkin maalikerroksen kuivumista.

   Poista
 6. Nyt veit aikamatkalle (ainakin) 5-vuoden taa... täytyy kysyä ukkokullalta montako vuotta on, kun meidän mäntyset portaat muuttui valkoiseksi? Kauhea homma - ihan kauhea, mutta lopputulos mahtava - kuten teilläkin ja kun en edes tarkkaa vuotta muista, niin hyvin on kestänyt... vaikka lastenlasten "testiryhmä" on milloin milläkin testannut maalin kestävyyttä, onneksi ei sentään itsellään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaiden maalaus on kyllä melkoisen työläs ja aikaa vievä. Pohdimme jo koko portaiden uusimista, mutta päätös maalauksesta vei lopulta voiton. Meilläkin edellisestä portaiden maalauksesta on kulunut vuosia. Lähinnä kaidepuut olivat hieman kärsineet. Halusimme portaiden väristä myös hieman vaaleamman, kuin mitä entinen väri oli.

   Poista
 7. Ihan älytön homma ja meillä tuallaane tyä olis meikälääsen tehtävä. Isäntä oikaasis joka kohorasta, eikä sen hermot kestääsisi tuallaasta hitahasti ja tarkasti etenevää tyätä. Siksi meirän mäntyyset portahat o ainavaa maalaamata :)
  No, on salakoruusuullapitkä kukinta-aika. Tuavat viälä kivasti färiä näinki myähään. Hyvin daaliat kukkiivat, ku saat viälä nuan hyvin kimpputarvikkehia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olisin jo moneen otteeseen nostanut käteni pystyyn, jos olisin itse joutunut portaat maalaamaan. Aivan järkyttävän työläs homma, kun maalikerroksia tuli kaikkiaan niin monta ja niiden kuivumista piti tietenkin aina odottaa oma aikansa.
   Onneksi syksy on ollut säiden suhteen täällä todella hyvä, ja keväällä kylvämäni salkoruusut ehtivät vielä aloittaa kukintansa ajoissa.
   Daalioille syksy on myös säiden osalta ollut todella suotuisa.

   Poista
 8. Onpa portaiden maalaamisessa tosiaan aika paljon tekemistä, mutta kaunista tulee varmasti.
  Salkoruususi ovat aivan ihania. Erityisesti ihastuttaa 'Summer Carnival' upealla värillään ja "tekstuurillaan". Punaista väriä on (ainakin minusta) vaikea saada kuvassa näyttämään yhtä hienolta kuin todellisuudessa, joten ehkäpä 'Summer Carnival' on oikeasti vieläkin kauniimpi.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Summer Carnivalin kukkien värisekoitus on kyllä todella mieluinen. Punainen väri on kyllä haasteellinen kuvauksessa ja harvoin kameralla saa tallennettua sen oikeanlaisena.
   Kiitos samoin.

   Poista
 9. Portaiden kunnostus on iso homma. Näyttää tosi kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella työläs, mutta nyt onneksi jo kohta maali häämöttää.
   Kiitos.

   Poista
 10. Sinulla on vielä kaunista kukintaa! Minä huomasin äsken ihan vahingossa, että hyvä ihme, yksi kärhöistäni kukkii! Luulin, että kaikille on jo syksy koittanut.
  Portaiden maalaaminen ja käsittely on varmasti hankalaa, kun on niin paljon kulmia ja maalattavia pintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaiden maalaus oli kyllä työläs ja aikaa vievä.

   Poista
 11. On iso homma, mutta kaunista jälkeä tulee ja mikä parasta, vuosiksi eteenpäin. Ihanat salkoruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan kyllä hattua miehelleni taas kerran työlään projektin läpiviemisestä.
   Olen kyllä itsekin tosi tykästynyt salkoruusuihin ja niiden pitkään kestävään kukintaan. Jos mitä, niin salkoruusuja tulen kasvattamaan lisää myös ensi keväänä.

   Poista