Translate

maanantai 1. huhtikuuta 2024

Hieman jo kasvua

Kultahanhikin pieniä mättäitä on jo työntynyt esiin maasta.

Pääsiäislauantain sää yllätti positiivisesti. Sääennusteethan olivat aivan jotain muuta kuin hyvät. Ilma oli lämmin, lähes tuuleton ja aurinkoinen, aamun pilvisyys pois lukien.



Alapihan omenapuupenkki oli kuoriutunut lumesta vapaaksi ja niinpä pääsin sitä jo siistimään. Ensi töikseni haravoin loput viime syksyltä jääneet omenapuun lehdet pois. Punainen Melba -omenapuussa oli viime  kesänä taas jonkin verran muumiotautisia omenoita. Mahdolliset tautiset lehdet puun juurelta pitäisi jo syksyllä haravoida tarkkaan pois. Valitettavasti omenapuut pitävät kuitenkin syksyllä lehdistään sinnikkäästi kiinni ihan lumen tuloon saakka, ja aina osa lehdistä jääkin sitten maahan.

 Haravoin myös kompostin täytteeksi päivän- ja ruskoliljojen kuolleet lehtimassat ja massaa kertyikin yllättävän paljon. 


 Penkiä siistiessäni olin lähes talloa maasta ponnistavien pionin piippojen päälle. Onneksi niiden iloisen  punainen väri kiinnitti ajoissa huomioni.


Eilen eli sunnuntaina tekemäni "Koska kukkii" -haasteen arvaukseni krookusien kukinta- ajankohdasta, meni kyllä nyt pahasti vikaan. Ensimmäiset krookuksen kukkanuput olivat näet nousseet esille tänään penkistä. Eilen niistä ei ollut vielä edes lehtiä näkyvissä.


Tässä kuva krookuksista tältä päivältä eli 1.4. Ei haittaa lainkaan, vaikka veikkaus meni niin sanotusti "vihkoon", sillä olen iloinen näiden kevään lähettiläiden kukinnan alkamisesta.

14 kommenttia:

  1. Siellä näyttää kevät olevan pidemmällä kuin meillä, mutta perässä tullaan täälläkin. Ennuste oli sään suhteen todellakin paljon heikompi kuin toteutuma. Se oli iloinen yllätys!
    Minulle kävi ihan samoin ensimmäisen veikkaukseni kanssa, mutta olen samaa mieltä, ei haittaa yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään täällä oli myös lämmin ja aurinkoinen päivä ja lämpötila nousi viiteentoista asteeseen.
      Ei todellakaan haittaa. Kukinnan alkaminen kun on aina niin mieluista. 😊

      Poista
  2. Meillä on ollut myös lämmintä minkä seurauksena lumet on saanut kyytiä . Piippoja on täälläkin näkyvissä nyt runsaasti .
    Meillä oli myös omenapuussa kotona muumio tautia mutta kävi myös niin että lehdet jäivät myös putomatta melkein kokonaan . Nyt maassa on ruskeaa massaa . Pitäisi haravoida mutta kun on niin märkää ja tänään tulimme vasta mökiltä .
    Kauniit krookukset .❤️ ,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo omenapuiden lehtien myöhäinen irtoaminen on kyllä lähes jokavuotinen ongelma, ainakin meillä. Muumiotautiset omenat saa onneksi kerättyä pois sitä mukaa, kun niitä ilmaantuu.

      Poista
  3. Ihanasti siellä jo maa näkyy ja kasvukin jo alkoi. Meillä satoi kaatamalla eilen ja lumet saa nyt kyytiä. Josko Vappuna olisi sulanut. (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kevät on edistynyt ihan kivasti ja lumet ovat sulaneet ihan silmissä.

      Poista
  4. Oi ihmettä kuinka siellä on jo keväistä! 😍
    Kauniita krookuksia ja hienosti pionit jo ponnistavat esiin.
    Täällä oli sää huonompi kuin ennusteessa, mutta varsinkin varhain aamulla on upeaa kevättalven tunnelmaa, tuoksua ja ääniä.
    Ihanaa huhtikuuta! 🌱

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa harmi, että siellä sääennusteet eivät pitäneet paikkaansa. Täällä aamu alkoi nyt melko pilvisenä ja sadettakin on luvassa iltapäivälle.
      Kiitos samoin.

      Poista
  5. Oooohhh - joko ne nyt... ehkä näkisin minäkin jotain kun kääntäisin katseeni pilvistä pois... taivaalla on yhtenää niin kurki- kuin joutsenparvia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiljalleen alkaa piipot lisääntymään penkeissä.
      Kurkien huutoja on kuulunut täälläkin ja ensimmäiset joutsenet myös bongattu.

      Poista
  6. Niin se lämpö sai sinunkin puutarhasi heräämään. Krookuksen kukinta-arvio meni ilahduttavalla tavalla pieleen, kun se kukkiikin arviota aiemmin.

    VastaaPoista
  7. Onpa siellä kevät jo pitkällä, lämpö tekee ihmeitä! Tuntuu, että lumen sulamiseen menee ikuisuus! Oikein mukavaa huhtikuuta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään herätessä näkymät olivatkin sitten ihan toisenlaiset. Eilen illalla alkanut vesisade oli muuttunut jossain vaiheessa yötä lumisateeksi ja lunta oli satanut arviolta noin 10 cm.

      Poista