Translate

keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Laukat aloittivat kukintansa

Omenapuupenkin ukkolaukat

Olen viime vuosien aikana istuttanut puutarhaamme yhä enemmän laukkoja, sillä pidän niistä todella paljon. Kaikki istuttamani laukat ovat joko ukko- tai jättilaukkoja.


Laukkojen lehdenkärjet kuihtuivat taas kerran tosi pahoin. Taitaa olla enemmän niiden ominaisuus, kuin kylmän aiheuttamaa, sillä suojasin ne keväällä kaksinkertaisella hallaharsolla.Taustalla näkyvä lumipalloheisin kukinta osuu usein laukkojen kanssa samaan aikaan. Niin on tänäkin keväänä. Kuva on otettu viime sunnuntaina, jolloin laukkojen kukat olivat vielä avautumatta.


Tässä laukkoja sähköpylväspenkissä. 

Takapihan laukat vasta aloittavat kukintaansa. Niistä kuvia myöhemmin.

18 kommenttia:

 1. Täälläkin laukat ovat aloittaneet, ne ovat kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukat ovat kyllä hienoja ja erottuvat kivasti muusta kasvillisuudesta.

   Poista
 2. Aivan ihanat. Minäkin jännitän onnistuuko nuppujen aukeaminen meillä.

  VastaaPoista
 3. Laukat ovat kaunis lisä tämän hetken kukkapenkeissä. Minullakin on niitä monessa paikassa.

  VastaaPoista
 4. Kivoja ovat laukat ja niitä löytyy myös täältä useammasta penkistä . Kolmannessa kuvassa on upea penkki ja sen kanttaus . Minä en ole kerkinyt kaikkia penkkejä vielä kanttaamaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkkiä ei ole itse asiassa kantattu lainkaan. Robottileikkurin vuoksi meillä kaikkien penkkien mullanpinnan pitää olla nurmikon tasolla, jotta leikkuri ei jää jumiin.


   Poista
 5. Meillä ei kovasti laukkoja olekaan, en oikein omassa pihassa niistä pidä mutta ovat kauniita toisten pihassa. On minulla ohotanlaukka kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohotanlaukka on minulle ihan tuntematon. Pitääkin katsoa nettisivuilta miltä se näyttää.

   Poista
 6. Minustakin laukat ovat hienoja. Tänä vuonna niitä tuntuu kukkivan erityisen paljon. Lehtien kärjet ovat tavallista keltaisemmat. Pitänee jatkossa huomioida paremmin istutuspaikkoja valitessa, jotta lehdet jäisivät korkeammaksi kasvavien taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä osassa penkkejä laukkojen edessä kasvaa kuunliljoja joiden lehdet peittävät kyllä aika hyvin laukkojen valkoiset lehdenpäät.

   Poista
 7. Laukat ovat ihania! Istutin mielestäni niitä itsekin, mutta en tiedä onko niille käynyt jotain sitten... ei ole nimittäin näkynyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukkojen pitäisi kyllä olla melko kestäviä. Mitähän sipuleille on tosiaan mahtanut tapahtua?

   Poista
 8. Beautiful decorative allium, Anemone. Your garden is very neat. Happy June.

  VastaaPoista
 9. Laukat ovat alkaneet täälläkin saada tämän päivän aikana väriä. Ne ovat hauskoja keinuessaan muiden kasvien yläpuolella. Lehdenkärjet tuntuvat kellastuvan noissa aina jo ennen kuin nuput ovat valmiina avautumaan. Samaa tekevät myös myöhemmin kesällä kukkivat laukat, eli kylmyys ei ole syynä, vaan niillä on vain tapana tehdä lehdet ennen kukintaa. Aurinkoista kuunvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin arvelin lehdenkärkien kellastumisen olevan niiden ominaisuus, kun se tapahtuu joka kevät.
   Oikein mukavaa kuunvaihdetta myös sinulle.

   Poista