Translate

lauantai 25. toukokuuta 2024

Viimeisiä tulppaaneja ja narsissejaNyt tulppaanien kukinta alkaa helteiden vaikutuksesta olla pian ohi. Osa on jo kukintansa lopettanut ja osa vielä kukkii riippuen hieman paikasta ja lajikkeesta.                         
                                                  

                            

                                                    

                            

Nämä narsissit aloittivat kukintansa melko myöhään, mutta kukinta on kestänyt pitkään. Osa varsista kukkineen oli painunut lähes maanpintaan, joten taipuneet poimin eilen sisälle maljakkoon.

               
                                                                 

Kukat ovat kerrottuja ja suorastaan pöyhkeilevät kauneudellaan.

Kolmen viimeisen kuvan narsissit kukkivat parhaillaan takapihan kahdessa lankkupenkissä.Tänään iltapäivällä alkoi ukkonen jyrähdellä taivaalla, mutta kaivattua sadetta ei vain alkanut kuulua.  Luulin jo ihan, että saderintama, viime kesän tapaan, ohittaa taas asuinpaikkamme. Väärin, sillä nyt täällä  vihdoin sataa. Alkoi olla jo melko kuivaa, joten sade oli todella tervetullutta.

 

10 kommenttia:

 1. Onpa ihanaa, että saitte sadetta! Hurmaavia värejä tulppaaneissasi ja tuo kerrottu keltainen narsissi on aivan ihastuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään satoi iltapäivällä 21mm lisää. Että voikin ihminen olla siitä iloinen.
   Kerrottu keltainen narsissi on kyllä kaunis ja toivottavasti se tulee kukkimaan myös tulevinakin keväinä yhtä kauniisti.

   Poista
 2. Suloisia kukkia! Varmasti ihanaa, kun alkoi sataa. Minä en uskonut sateeseen yhtään ja olikin kiva yllätys, että se tuli kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta saatiin tänään lisää ja ulkona onkin nyt ihanan raikasta.

   Poista
 3. Upeaa! Täällä ei saatu sadetta vieläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa harmi, ettei sade teille yltänyt. Täällä satoi tänään iltapäivällä oikein kunnolla ja vettä tuli jopa 21mm kuten tuossa aiemmin kerroinkin.

   Poista
 4. Oi ihanuutta mitä kaunokaisia. Minulla vasta nuppuja tulppaaneissa. En osaa laittaa sipuleita tarpeeksi runsaasti yhteen monttuun, vaan kasvavat sitten sinne tänne. Sinulla on kyllä näyttävät tulppaaniryhmät. Otan kyllä nyt mallia.

  VastaaPoista
 5. Sade olisi ollut täälläkin kaivattua. Ei vain tällä kertaa tullut kuin kahden minuutin pieni ropina. Paljon siellä on tulppaaneja kukassa, täällä on käynyt hurjan suuri tulppaanikato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä satoi tänään lisää, vettä, sillä eilinen sade ei ollut riittävää pitkän kuivan jakson jälkeen.
   No onpa harmi. Minullakin osa erikoisemmista tulppaaneista kukki huonosti. Darwin- hypridit sen sijaan eivät petä meillä koskaan.

   Poista