Translate

tiistai 28. toukokuuta 2024

Taimien istutusta ja hellettäHelle jatkuu ja lämpömittari on huidellut tänään +28 asteessa. 

Helteestä huolimatta päätin istuttaa siemenistä kasvattamani kasvit; osan ruukkuihin ja osan kukkapenkkeihin. Mysteerisiemenistä kehkeytyi yllättävän tanakoita taimia. Suurimman osan näistä ylläolevista istutin etu- ja takapihan kukkapenkkeihin.

En tapaa kasvatusvaiheessa koulia taimia yleensä lainkaan. Lisään vain kevään aikana laatikkoon taimien juurelle niiden kasvun myötä hieman lisää multaa ja lannoitan muutaman kerran miedolla lannoiteliuoksella. Kun tulee penkkiin tai ruukkuun istuttamisen aika, irrotan vain istutuslapiolla laatikosta aina tarvitsemani kokoisen palan....helppoa ja nopeaa. 

Tuoksuherneitä kylvin hajakylvönä sekä laatikkoon että tyhjiin vessa- ja talouspaperihylsyihin. Hylsyihin kylvämäni taimet istutin jo aiemmin kelloköynnösten kanssa takapihan kahteen kukkalaatikkoon.


Ylläolevat taimet pääsivät kasvihuoneen oven vieressä oleviin kahteen suureen ruukkuun muotoilemieni taikinamarjojen juurelle. Istutin lisäksi myös salkoruusut ja kesäalvikit etupihan muurikivipenkkiin. Vielä istuttamatta jäi kaksi laatikollista samettiruusuja, mutta eivätköhän nekin vielä löydä oman kasvupaikkansa. 15 kommenttia:

 1. Che belle semine! Complimenti! Incredibile il caldo che fa da voi! Qui nel sud della Svizzera è ancora freddo ed è piacevole accendere la stufa!

  Un caro saluto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Täällä Suomessa on ollut nyt todella lämmintä ja helteistä. Toivottavasti ilmat pysyvät suosiollisina ja sadettakin saataisiin sopivasti.

   Poista
 2. Topakan näköisiä, vehreitä taimia!
  Mukavaa lukea, että kokenut puutarhuri siirtää kasvit suoraan kylvölaatikosta lopulliseen paikkaan. :) Minä teen tänä vuonna niin hieman ajanpuutteen, hieman laiskuuden takia.
  Ihania kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli omista kasveista kerättyjä siemeniä melko paljon. En kuitenkaan uskonut kuin osan niistä olevan itämiskykyisiä ja kylvin siemenet hieman liian tiheään.
   Kiitos samoin.

   Poista
 3. Sinulla on paljon kasvatuksessa . Minulla on vain ne mitä sinulta sain ja muutama ritari .Kaikki on maassa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimilaatikoita kertyi lopulta aika paljon. Kuvissa on vain osa niistä.

   Poista
 4. Minäkin olen jo istuttanut esikasvatettuja ulos, vaikka tuntuu hurjalta laitaa niitä tämän helteen armoille. Vahvan näköiset taimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, helle ei ole esikasvatetuille taimille mikään ideaali kasvulämpö ja niiden kastelusta joutuukin pitämään todella hyvää huolta

   Poista
 5. Upeita taimia ja ihan huippuidea olla koulimatta! Kun vain osaisi alun perin kylvää siemenet riittävän harvaan, että mahtuvat sitten jatkossa kasvamaan vahvoiksi taimiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli paljon omista kasveista kerättyjä siemeniä joiden itävyydestä ei ollut takuuta, joten kylvin varuuksi siemenet tosi tiuhaan. No kävikin niin, että kaikki siemenet itivät hyvin ja laatikoissa alkoi olla tosi ahdasta. En kuitenkaan koulinut, kuin hyvin pienen määrän taimista.

   Poista
 6. Ihanat taimet. Yöllä oli +10 °C lämmintä, chilejä ei varmaan uskalla vielä laittaa maahan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä taitaisi ainakaan itse uskaltaa istuttaa ilman hallaharsolla hyvin suojaamista.

   Poista
 7. Onpas sinulla paljon taimia ja ovat kyllä tanakoita ja hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimia oli kyllä runsaasti istutettavaksi. Kuvissa oli vain osa taimilaatikoista.

   Poista
 8. Tämä vuosi on ollut vähän outo kaikin tavoin. Välillä oli niin paahtavaa, että esikasvatettujen taimien istutus vaati erityistä huolellisuutta kastelussa. Sen jälkeen onkin tullut vettä enemmän kuin tarpeeksi. Istutimme mökillä kaksi hevoskastanjaa ja siirsimme kirsikkapuun samalla kun istutettiin apupuutarhurin uuteen kukkamaahan kaupungista viedyt taimet. Epäilin noiden puiden selviämistä, mutta nyt en epäile enää yhtään. Vettä on satanut niin paljon, että taatusti eivät ole kärsineet kuivuudesta.

  VastaaPoista