Translate

sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Kukkasipulit istutettu

 


Tänään istutin kaikki autotallissa istutusta odottaneet kukkasipulit maahan, eli narsissit, krookukset ja posliinihyasintit. Sää suosi istutusta ja aurinko paistoi lähes koko päivän. Sisääntulon kaksi kesäkukkaruukkua myös tyhjennettiin kasveista ja mullasta. Pesin myös viimeisiä ruukkuja ja nostin koko kesän ja syksyn ulkona olleet kalla-, pelargonia- ja kaktusruukut sisälle suojaan. Ensi yöstä on nimittäin ennusteen mukaan tulossa hyvin kylmä. 

Narsisseja istuttaessani tapaan kaivaa yhtenäisen, noin kolme kertaa sipulin korkeuden syvyisen alueen, jonka pohjalle laitan kerroksen karkeaa soraa, sitten painan sipulit sorapedille ja lapioin multaa päälle  niin, että mullan pinta jää reilusti koholle. Tämä on osoittautunut hyväksi ja toimivaksi tavaksi osittain savipitoisella maalla.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli viime yönä neljä pakkasastetta. Onneksi istutin sipulit viime viikolla, vaiko toissaviikolla. Päivät ovat aivan sekaisin kun aika kuluu niin nopsaan.

    VastaaPoista
  2. È sempre soddisfacente piantare i bulbi e il tuo trucco è molto buono! Anche qui mettiamo sul fondo del materiale drenante per i bulbi più complicati.

    Ti auguro un buon autunno.

    VastaaPoista