Translate

perjantai 9. joulukuuta 2022

Lumen luomaa kauneutta Aamulla aamiaispöytään istuessani olivat näkymät keittiön ikkunasta hivelevän kauniit. Puhdas ja koskematon valkoinen lumi ja peltojen yltä taianomaisesti ylöspäin taivaankantta kohti kohoava usva saivatkin tarttumaan kameraan ja ikuistamaan talvisen maiseman.


Aurinkokin ilmaantui taivaalle kirkastamaan usvaista näkymää.


Omena-ja luumupuun lumen verhoamat, huuruiset silhuetit erottuivat selkeinä muutoin vielä hämyisestä maisemasta.


Terassin lumiset kaiteet, lasilyhty ja pöydänkansi kimaltelivat keskenään kilpaa auringon alkaessa paistaa, vaikkei kimallus valitettavasti kuvasta välitykään.
Sitten näkymä takapihalle, jossa huvimaja ja kasvihuone ovat myös luminen asu yllään.


Nyt on ollut tosi kiva, että pikku pakkasten ansiosta lumi on kerrankin pysynyt myös täällä Etelä-Suomessa ensilumesta saakka sulamatta ja suojannut näin puutarhakasveja. Tänään pakkasta oli ensimmäisen kerran yli kymmenen astetta, mutta lauhempaa on jo luvassa. Hyvä niin, sillä näillä sähkönhinnoilla ei mitään paukkupakkasia tosiaankaan toivoisi.

Mukavaa illanjatkoa.

12 kommenttia:

 1. Todella kauniita lumikuvia! ❄️ Tänä talvena ei tosiaankaan kovin runsaita pakkasia toivo, vaikka pieni lumipeite on paikallaan joulufiilistä tuomassa. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt kun sähkön hinta on kautta linjan melko korkealla, toivoisi pakkaslukemien pysyttelevän alhaisina. Lumeton joulu ei tosiaankaan ole kovin mieltä ylentävä, joten toivotaan, että lumipeite jää pysyväksi.

   Poista
 2. Kaunis nyt on luonto. Meillä tiällä idässä ei ainakaan enemmän ole lunta. Ja sinnepäin tais iltauutisissa lissee luvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luminen maisema on kyllä aina kaunis. Lisää lunta tuli yön aikana ja lumityöt odottavat tekijöitään. 🌨🌨

   Poista
 3. Aivan ihanan aurinkoiset kuvat! Meilläkin on ensilumesta asti ollut lumipeite ja kaiken aikaa on mittari ollut pakkasen puolella. 10 astetta riittäisi minullekin pakkasen maksimiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan, että lumipeite säilyy ja saamme valkoisen joulun?

   Poista
 4. Nuo ensimmäiset kuvat, joissa usva nousee pellolta, ovat ihan satumaisen kauniita! Jo pelkkä aurinkoinen maisema olisi kaunis mutta usva tekee tunnelmaan vielä oman, upean lisänsä. Meillä on viimeksi näkynyt aurinkoa lokakuun viimeisenä päivänä. Alkaa olla jo vähän ikävä valoisampia aikoja. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usva sai tosiaan maiseman hyvin taianomaiseksi. Onneksi ehdin napata kuvat ajoissa. Aurinkoa täälläkin jo kaivattiin pitkästä aikaa. Toivotaan, että se suo säteitään myös sinne teille.
   Kiitos samoin.

   Poista