Translate

keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Villasukkia pieniin jalkoihinParit villasukat valmistuivat kahdelle nuorimmalle lapsenlapselle.  Löysin netistä hauskan pandakaaviokuvan, jonka sitten kopiokoneella kopioin itselleni malliksi. Muilta kuin kuvion osalta, tein  sukan oman mallin mukaan.


Kokeilin myös ensimmäistä kertaa silmukointia sukanvarteen. Ohjeissa neuvotaan käyttämään silmukoinnissa itse neulomiseen käytettyä lankaa paksumpaa lankaa, jotta se peittää hyvin alla olevan neuloksen. Minulla ei valitettavasti ollut sukan väreihin sopivaa, tarpeeksi paksua punaista lankaa sydämen silmukointiin, vaan lanka on yhtä ohutta, kuin itse sukassakin. No suttahan siitä tietysti tuli ja valkoinen pohjaväri paistaa paikoin ikävästi läpi. No enpä alkanut enää sydäntä purkamaan, vaan annoin suosiolla asian olla. Sukissa käytin mustaa, valkoista ja punaista Novitan Nalle- lankaa sekä numero kolmosen puikkoja. Kuvion jälkeen neuloin sukan varteen vielä kuusi kierrosta kaksi oikein kaksi nurin kerrosta, jotta sukka pysyy napakammin pienokaisen jalassa. Vahvistetun kantapään neuloin valkoisella langalla.Näidenkin pienten, alle kaksivuotialle tulevien sukkien kettukuvion löysin netin syövereistä.Sukansuuhun tein vaihteeksi erilaisen resorin, eli ruudukkojoustimen.


Lankana on Dropsin Fabel Uni Colour- lanka jossa on 75% villaa ja 25% polyamidia. Työssä käytin  2,5 numeron puikkoja. Lanka on ohutta, mutta arvosteluissa sitä kehutaan hyvin kestäväksi.Nyt puikoilla on Lumi Karmitsan Taikakettusukista yhdeksänvuotiaan sukkaan napattu kettukuvio. Ohjeessa tämä on myös aikuisen jalkaan suunniteltu 38 numeron sukka, joten neulon sukan taas muilta osin oman pääni mukaanSilmukoin ketun silmät jo ohjeen mukaan, mutta valkoiset viikset vielä työstä puuttuvat.


Mukavaa viikon jatkoa ja joulun odotusta kaikille.

 

11 kommenttia:

 1. Ihania sukkia <3 Tuo ruudukkojoustin on kivaa vaihtelua. Kyllä ovat sukkien saajat varmasti iloisia sukistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On piristävää tehdä välillä sukanvarteen hieman erilainen resori.

   Poista
 2. What a beauty these socks! Anemone, you have skillful hands. All the best.

  VastaaPoista
 3. Hienoja sukkia ja niin monenlaista. Silmikointia en ole kokeillut, miettinyt kyllä olen.

  VastaaPoista
 4. Ihania sukkia. Minäkin olen netistä kopsanut kuvia mutta olen ottanut kännykällä kuvat niin säilyvät siellä .Silmukointia minäkin olen muutamissa kokeillut ja hyvinhän se on alkanut sujua .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Silmukointi on ihan kivaa, kunhan tekniikan vain oppii. 😊

   Poista
 5. Kyllä torella kivoja sukkia pienten jalkoihin, nuita sukkia katsellessa silmä lepää.👍🏻

  VastaaPoista