Translate

sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Jouluasetelmat

Mieheni toi minulle kaupassa käydessään neljä joulutähteä. Kolme punaista ja yhden valkoisen. No pitihän niille tietenkin heti etsiä sopivat ruukut.

Kolme punaista joulutähteä mahtuivat hyvin Vilnasta aikoinaan ostamaani soikeaan, keraamiseen ruukkuun, jota olen käyttänyt usein ennenkin kukka-asetelmissa. Ruukun juurelle laitoin kukkien väriin sopivan rusetin ja muutaman jouluisen koristeen. Pöydällä olevaan asetelmaan, mielestäni hyvin sopivan liinan, olen tuonut muistaakseni Madeiralta. Pieni keraaminen enkelityttö tiukuineen vielä kruunamaan kokonaisuutta.
 

Valkoisen joulutähden laitoin vanhaan, jalalliseen messinkiruukkuun olohuoneen sohvapöydälle. Asetelmaan tuli pari hopealankaa, valkoista sisalia ruukun juurelle sekä vielä hopeanvärinen rusetti.

Puhtaanvalkoinen, monilatvainen joulutähti on sinällään kaunis eikä välttämättä kaipaa mitään koristeita.

                             

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa.

22 kommenttia:

 1. Yllätyskukat tuli hienosti laiteltua esille!

  VastaaPoista
 2. Joulutähdet on kyllä ihania joulun ajan kukkia mutta olen huomannut että olen niille allerginen ja olenkin lukenut jostain että ovat melkein eniten allergisoivia joten olen joutunut luopumaan niistä . Erittäin kauniisti olet laittanut ne esille .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mieheni tykkää joulutähdistä ja niinpä meillä on niitä joka joulu. Viime vuosina amaryllis on taas minulle ollut se mieluisin joulukukka.

   Poista
 3. Kauniit kukat. Tunnustan etten ole koskaan oppinut joulutähteä pitämään hengissä, nuorena siis. Ostin jo yli 30v. sitten teko joulutähdet ja ne ovat esillä joka joulu. Samoin meillä ollaan allergisia, joten ei ole aitoa kuusta eikä hyasintteja, mutta amaryllis aina välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutähdet ovat minusta täysin kausikukkia ja pääasia, että kestävät joulunajan hengissä. Valkoinen joulutähti on jostain syystä pysynyt minulla usein hengissä ihan pitkälle kesään saakka. Pisimpään muistaakseni jopa elokuun alkupuolelle asti, jolloin lopulta heivasin kukan kompostiin.

   Poista
 4. Joulutähti on mun lapsuuden joulukukka. Se oli kaikilla. Itse en saa pidettyä hengissä, niinpä joulukukaksi valikoituu yleensä jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutähti on tosi arka kylmälle ja vedolle. Usein se ottaa osumaa jo matkalla kaupasta kotiin, jollei sitä suojaa hyvin.

   Poista
 5. Todella kauniita asetelmia ja ihastuttava amaryllis.
  Taitaa olla joulutähtien kestävyys myös onnesta kiinni. Minulla on vielä vihreänä viimejouluinen. En ole yrittänyt saada siihen punaisia lehtiä. Vinkkejä siihenkin näköjään löytyisi.
  Terveyttä ja ihanaa joulunalustunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara.
   Minulla valkokukkaiset joulutähdet kestävät yleensä tosi pitkään, mutta punakukkaiset ränsistyvät nopeammin.
   Keinoja löytyy. Joulutähdelle annettava päivittäinen valon määrä ratkaisee. Muuna aikana se pidetään pimeässä.

   Poista
 6. Kylläpä kätköistäsi löytyy upeita ruukkuja! Taitava asettelija olet!!

  VastaaPoista
 7. Tykkään värikkyydestä, joten tuo punainen asetelma on mielestäni todella upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jouluun kuuluu minunkin mielestäni punainen. Sehän mielletään aika yleisesti jouluun kuuluvaksi väriksi.

   Poista
 8. I love poinsettia as well, Anemone. I have not bought it till now but I will.Yours are very pretty in these vases.

  VastaaPoista
 9. Sinulla on toinen toistaan kauniimpia jouluasetelmia. Lohduttavaa kuulla, että muillakin on ongelmia joulutähden kanssa. Hyvä, jos saan sen selviämään joulun yli. Valkoinen monilatvainen joulutähti on kyllä tavattoman kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kukat jos mitkä tuovat kyllä jouluun juhlavuutta ja väriä.

   Poista
 10. Juuri tänään toin kaupasta joulutähden, on yksi lempikukkijani joulun aikaan. Sinä saitkin oikein muhkean asetelman rakennettua tähdilläsi! Valkoiset kukkaset ovat kyllä upeita, niin juhlavia tähän aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä erityisesti mieheni pitää joulutähdistä ja kieltämättä ne ovat kauniita ja jouluun kuuluvia. Valkoiset kukat rauhoittavat kivasti joulun värikylläisyyttä.

   Poista
 11. Joulutähti on kaunis joulunajan kukka. Miun pikkukukkainen vaaleanpunainen on jo kompostikunnossa ja punaiset on vielä kukkakauppiaalla!

  VastaaPoista