Translate

lauantai 22. kesäkuuta 2024

Huonekasvien kukintaaIhmeköynnös Bougainvillea aloitti lähes jokavuotisen kukintansa. Se nauttii kovasti aurinkoisesta paikasta olohuoneen erkkeri-ikkunan edessä. Köynnös vaatii siksi runsaasti kastelua, eli lähes joka päivä. Onneksi se ilmaisee puutteellisen kastelun hoitajalleen riiputtamalla lehtiään surullisen näköisesti. Säännöllistä lannoitusta kukka vaatii myös, muutoin se kasvattaa ainoastaan lehtiä ja pitkiksi venyviä versoja.


Toinen olohuoneen erkkerin edessä oleva isoposliinikukka Hoya carnosa tekee kukkansa aina hyvin huomaamattomasti. Nytkin havaitsin sen ensimmäisen kukan ihan vahingossa siirtäessäni sen kukkapylvästä juhannussiivousta tehdessäni. Kukka on vahamainen ja tuoksuva. Versot kasvavat hyvin pitkiksi ja sen voikin istuttaa amppeliin tai köynnöskehikkoon tuettuna. Minulla se kasvaa vapaana korkean kukkapylvään päällä. 

Isoposlliinikukka viihtyy melko pienessä multatilassa ja ruukussa. Arvatkaa vain montako kertaa kukka on meinannut keikahtaa kastellessa alas lattialle, kun pieni ruukku ja pitkät versot saavat kukan painopisteen siirtymään ruukun ulkopuolelle.


 Loppuun kuva viime vuonna merkkipäivänäni hyvältä ystävältä lahjaksi saamastani orkideasta. Sen kukinta on ilahduttanut minua jo runsaan kahden viikon ajan.

10 kommenttia:

 1. Posliinikukka on ihana, kun se tuoksuu niin. Tuoksusta kukat ehkä helpoiten havaitseekin!
  Upea orkidea, ihana, että sait uudestaan kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Posliinikukan tuoksu on kyllä miellyttävä ja tykkään myös sen kauniista lehdistä.
   Olen iloinen, kun orkidea palkitsi hoitoni kukkimalla kauniisti.

   Poista
 2. Olen ihan haltioissani noin kauniista kukista, olet sinä todellinen viherpeukalo! Kiitos, kun jaoit kukkaloiston kanssani.

  VastaaPoista
 3. Nätisti kukkii. Olet saanut Bougainvillen upeaan kukkaan, onnittelen.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat kukkivat huonekasvit 🩷 Bougainvillea on niin kaunis värintäyteinen kukkiessaan. Pitääpä taas harkita sen hankkimista. Kasteluntarve on tosiaan kova, joten pitänee ottaa se mukaan mökillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeköynnös on ollut minulla jo monta vuotta ja osoittautunut kestäväksi kukaksi.

   Poista