Translate

torstai 13. kesäkuuta 2024

Sisääntulon ruukkukukat
Koko kesän runsaasti ja kauniisti kukkivat kesädaaliat valikoituivat taas sisääntulon kahta puolta oleviin isoihin ruukkuihin. Kukat ostimme tutulta, pelkästään kesäkukkia myyvältä kauppiaalta Hyvinkäältä.


Ruukuissa on myös melko perinteeksi tullutta hopeavitjaa, eli hopeaputousta, josta pidän todella paljon. Kesän aikana se tuuhistuu ja venyttää versonsa hyvin pitkiksi.


Toisen ruukun daaliat.Myös havupenkin kannon päällä olevassa isossa ruukkussa on saman toimittajan kaksi hieman eriväristä daaliaa sekä....jouluasetelmaan ostamani pikkuinen sypressi. 


Hopeavitjaa tuli yhtäläisyyden vuoksi tähänkin ruukun juurelle.

Nämä pikkuorvokit olivat siementäneet havupenkkiin. Kaivoin ne ylös ja istutimme yksissä tuumin ne mummin murun kanssa saviseen koristeruukkuun.


 Vielä jäi penkkiinkin runsaasti siementaimia.

14 kommenttia:

 1. Kaunista. Minä tein sen virheen, että istutin daalian kukkapenkkiin. No sadehan sen pieksi melkein maan tasalle. Harmitti.
  Ihania nuo orvokit ja varsinkin saviruukussa kukoistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti daalian kohtalo harmittaa tosi paljon.
   Minäkin pidän noista itse kylväytyneistä orvokeista.

   Poista
 2. Kauniita! Harmittaa, kun olen nyt kahtena peräkkäisenä keväänä ostanut daalian juurakon, mutta kummastakaan ei tullut mitään. Heitin vastikään tämänvuotisen pois. Kun viimein olen saanut pidettyä peurat pääosin ulkopuolella, voisi daaliankukista päästä nauttimaan, mutta ei sitten kumminkaan onnistu :-D Onneksi yksi juurakko vuodessa ei ihan hirveä investointi ole, mutta vähän harmittaa kumminkin. Pitäisikin ostaa ne valmiina taimina, ehkä niitä ei pysty tappamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa ikävä juttu, että daalian juurakot eivät ole menestyneet. Oletko koskaan kokeillut hankkia vanhakantaisia daalioita. Ne ovat hyvin kestäviä ja varmoja kukkijoita.
   Kesädaaliat minäkin ostan aina kukkivina. Ovat vain yhden kesän ilo, mutta kukinta kestää hyvin pitkälle syksyyn.

   Poista
 3. Daaliat kukkivat runsaasti koko kesän eli niistä saa paljon iloa .

  VastaaPoista
 4. Hienoja. Hopeavilja, hauska tutustua! 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopeavitja sopii värinsä puolesta hyvin monen kesäkukan kanssa yhteen.

   Poista
 5. Herttaisen värisiä daalioita!

  VastaaPoista
 6. Aivan upean näköisiä. En ole saanut aikaiseksi käydä puutarhamyymälässä. Kesäkukat on vielä ostamatta. Täällä on ollut öisin aika kylmää. Onko sinun kukat säilyneet paleltumatta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä hyvin ehtii .
   Minäkin hankin kesäkukat vasta yöpakkasten loputtua. Daalia kun on hyvin arka kylmälle.

   Poista
 7. Hyviä yhdistelmiä ja kauniita kukkia. Minulla taisi olla samanlaisia daalioita viime vuonna. 👌🏻🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen ollut kesädaalioihin todella tyytyväinen. Kukkivat tosi kauniisti, kunhan vain lannoittaa niitä säännöllisesti.

   Poista