Translate

maanantai 10. kesäkuuta 2024

Mustilassa
Ensimmäinen kesäkuuta lähdimme mieheni kanssa käymään Mustilan arboretumissa katsomassa alppiruusujen ja atsaleojen kukintaa. Valtettavasti osa alppiruusuista ei vielä kukkinut, mutta atsaleat sen sijaan olivat ihan parhaimmillaan. Tässä maistiaisia.

                     


                     


                      


                      


                    

Ihania Itoh - pioneja.  

                   


                   

Arboretumista löytyi myös puutaidetta. 
Riippukeinujakin löytyi useampia polun varrelta.


Mustilan arboretumin taimimyynnistä ostimme tämän köynnöksen. Minulle kävi kuitenkin pieni kömmähdys. Vasta kotiin tullessani huomasin köynnöksessä kiinni olevasta lapusta löytyvän ainoastaan sen hinta. Niinpä köynnös onkin nyt nimetty "Venlan köynnökseksi", sillä lapsenlapseni istutti sen ihan omatoimisesti takapihan lankkupenkkiin.  

                             

Mustilan puutarhan taimimyymälästä ostimme tämän 'Avant Garde' tarhaviinikärhön. 

Lainaus suoraan taimimyymälän sivulta.

Nimensä mukaisesti tarhaviinikärhö 'Avant Garde'sta saat säväyttävää upeutta puutarhaasi!  'Avant Garde'n kukat ovat hyvin erilaiset verrattuna muihin tarhaviinikärhöihin. Kukan keskustassa on tiheästi pieniä vaaleanpunaisia terälehtiä, jotka muodostavat alempana olevien, suurempien syvän tummanpunaisten terälehtien päälle puolipallon. Tarhaviinikärhön tapaan se on helppohoitoinen ja nopeakasvuinen. Kukat muodostuvat uusiin versoihin ja se suositellaan alasleikattavaksi vuosittain.


Ostin taimimyymälästä myös rantalaukkaneilikka 'Splendens'sin ja laukkaneilikka 'Düsseldorfer Stolz'in sekä....


 'Blue denim' kääpiökurjenmiekan.

14 kommenttia:

 1. Varmaan aivan ihana paikka. Mutta mistä erottaa mikä on alppiruusu ja mikä on atsalea? Olen luullut että ovat sama kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustila on kyllä käymisen arvoinen paikka.
   Alppiruusut ovat ikivihreitä, kun taas atsaleat pudottavat lehtensä talveksi.

   Poista
 2. Upeaa! En ole osunut Mustilaan koskaan atsaleojen kukinta-aikaan, alppiruusujen kyllä. Atsaleoissa on hienompia värejä, hehkuvia.
  Hienot taimilöydöt! Ihan kuin Avant Garden taimilapun kuvassa olisi Purpurea Plena Elegans, mutta sitä ei näe kovin selvästi. Olen joskus ostanut jälkimmäisen ja saanut ensinmainitun, ja ostanut ensinmainitun ja saanut jälkimmäisen :-D Kauniita kyllä kumpikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään atsaleoista ehkä vielä enemmän, kuin alppiruusuista ja niistä löytyy, kuten sanoit, hienompia värejä.
   Toivottavasti ostamani taimi on 'Avant Garde'.

   Poista
 3. Atsalea-lajikkeiden värit ovat käsittämättömän hienoja, miten ne voikaan olla niin kauniita ja myös niin runsaskukkaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Atsaleoissa parasta onkin juuri eri lajikkeiden runsaus ja kukkien moninaiset värit.

   Poista
 4. Mustila on aivan satumainen paikka ja juurikin atsaleojen ja alppiruusujen kukinnan aikaan! Asun siinä kulmilla, joten vierailuja tulee tehtyä aina silloin tällöin. Suuren puistoalueen kierteleminen on mielenkiintoista, ja eri aikaan vuodesta sieltä löytää aina uutta ihailtavaa. Ihania kuvia ja uskomaton on tuo väriloisto ja sävyjen kirjo! Kivoja ostoksia olet myös tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä kävimme Haagan alppiruusupuistossa ja nyt sitten pitkästä aikaa päädyimme käymään Mustilassa.

   Poista
 5. Aah ja ooh! Minä olen jo pitkään haaveillut Mustilassa käymisestä. Matkaa vain on aika lailla. Kiitos näistä ihanista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvoin tulee Mustilassa käytyä itsekin, vaikka matka ei kovin pitkä olekaan.

   Poista
 6. Ihana Mustila❣️ Kivat ostokset!

  VastaaPoista
 7. Onpa komeaa atsaleojen kukintaa. Teit mielenkiintoisia hankintoja Mustilasta. Mikähän köynnös "Venlan köynnös" oikeasti on?
  Edellisen postauksesi vuorijumaltenkukka jäi mieleen pyörimään. Sinulla se tosiaan näyttää hennolta. Olisikohan sillä liikaa kilpailua ympärillään ja siksi se ei juurikaan kasva kokoa? Olosuhteet lienevät muuten samanlaiset kuin täällä; hajavaloa ja sopivasti kosteutta. Minulla sekä emokasvi että viime kesänä otettu jakopala tuntuvat pulskistuvan vauhdilla ja kukkiakin niissä on niin tiheään, ettei vaikutelmaa todellakaan voi sanoa hennoksi. Heti niiden vieressä ei kasva mitään mutta loppukesällä kuunliljojen ja siperiankurjenmiekkojen lehdet peittävät vuorijumaltenkukkien paikan. Tuli vain mieleen, että jos vuorijumaltenkukka tarvitseekin tilaa ympärilleen viihtyäkseen kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää hieman kelasköynnökseltä, mutta ei ole kuitenkaan se. Ehkä asia selviää, kun köynnös lähtee kasvamaan kokoa.
   Saattaa hyvin olla, että jumaltenkukka hyötyisi siirrosta väljemmille vesille ja hieman aurinkoisempaan paikkaan. Taidan lopultakin uskaltautua sen siirtämiseen ja katsoa kuinka käy.

   Poista