Translate

lauantai 29. kesäkuuta 2024

Kärhökuulumisia



Kärhöille kuuluu ihan hyvää hirmuisesta helteestä huolimatta. Sanomattakin on selvää, että kastelusta on pitänyt huolehtia nyt normaalia enemmän. Eilenkin ilmalämpöpumpun lämpömittari näytti + 33 astetta varjossa.

’Omoshiro’sta löytyy jo muutamia kukkia.

’Omoshiro’ on aikaisin kukkija jalokärhöistä, mutta....



kasvimaalla kukkiva tiukukärhöihin kuuluva 'Arabella' on aina se nopeimmin nuppunsa avaava kärhö.

Otin kuvat tänään illalla, kun aurinko oli jo laskenut ja kuvat ovat siksi vähän tummanpuhuvia.

Mantsuriankärhö on myös hyvässä kasvuvauhdissa ja kukkiakin alkaa olla jo ihailtavaksi ihan kivasti.


 Loppuun kuva kärhökäytävältä. Taaimmaisena oikealla on tarhaviinikärhö 'Etoile Violette. Seuraavana on jalokärhöt 'Ville de Lyon',  Pink Fantasy, Rouge Cardinal ja tarhaviinikärhö 'Polish Spirit'. Kuvasta puuttuvat oikealle kääntyvän penkin päädyssä olevat loistokärhö 'Warszawska Nike' ja jalokärhö 'Hagley Hybrid, joita meillä on kaksi kappaletta, sekä toisella puolella käytävää oleva tarhaviinikärhö ’Julia Correvon.

Hyvässä kasvussa ovat myös tarhaviinikärhöt 'Justa', ja 'Blue Angel'. Jalokärhöt 'Nelly Moser' 'Jan Pawel II', 'The President' ja 'Niobe'. Kasvimaan tarhalyhtykärhö 'Princedss Kate', sekä tarhaviinikärhö 'Avant Garde'. Jalokärhö 'Dr Ruppel' 'Pink Fantasy' ja kasvimaan "Ville" ovat sen sijaan olleet hieman hitaampia kasvussaan.

Kuivuus vaivaa täällä meillä yhä enenevässä määrin. Isot saderintamat kulkivat tänäänkin asuinpaikkamme ohitse ja vettä satoi vain hyvin vähän. 


12 kommenttia:

  1. Mukavia tällaiset kuulumiset. Upeita kukkia.
    Toivottavasti saatte sadetta! Meillä ukkosti illalla ja yöllä ja sadesaldo on 13 mm, mikä on loistavaa, sillä kahteen viikkoon ei ollut satanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärhöjen kukinnan odottaminen on aina kesän kohokohtia.
      Vettä ei edelleenkään ole satanut, mutta huomenna ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan olisi viimein sadetta luvassa.

      Poista
  2. Ihanat kärhöt ja tulevat oikeuksiinsa puutarhassasi. Itse menetin kaksi kärhöäni viime talven pakkasille. Sateet tulee täälläkin tarpeeseen 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. No onpa harmi, että menetit kaksi kärhöä. Jospa ne vielä ajan kanssa ilmaantuisivat esille.

      Poista
  3. Omoshiro ja Arabella kukkivat jo kauniisti. Eiköhän muutkin seuraa perästä. Ovat jo hyvässä kasvussa.
    Huh, miten kuumaa teillä on. Meillä taisi perjantai olla helteisin päivä, joskin ihan noin korkealle eivät lukemat kivunneet. Eilisaamuna herättiin vesisateeseen, joka tuli tarpeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella helteistä on ollut koko viikon. Onneksi tänään oli hieman pilvisempää ja lämpötilakin pysyi ihan siedettävissä lukemissa. Sadetta vain edelleen odotetaan hartaasti. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan huomenna pitäisi täälläkin sataa. Katsotaan kuinka lopulta käy?

      Poista
  4. Nytkö se kärhöihanuus taas alkaa. Jos mistä, niin muistan sinut aina upeista kärhöistäsi Kruunuvuokko :) Varmasti saa ja kannattaakin kastella. Kovat helteet oli taas, nyt hieman hellittäneet. Loistavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helteet ovat kyllä nyt koetelleet. Tänään oli onneksi hieman viileämpää, mutta vettä ei edelleenkään ole satanut ja kaikki kasvit alkavat olla hätää kärsimässä.
      Kiitos samoin sinulle.

      Poista
  5. Ihanan näköinen kärhökäytävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Käytävä on kyllä kätevä myös kärhöjen hoidon kannalta.

      Poista