Translate

torstai 28. huhtikuuta 2022

Kelloköynnösten kuulumisia.


Kelloköynnökset ovat hieman hujoppeja ja niiden emäntä on ollut laiska, kun ei ole saanut niitä vielä istutetuksi isompiin purkkeihin. Hienoiseksi puolustukseksi kuitenkin sanottakoon, että puutarhassa on ollut nyt olevinaan kaikenlaista kiireellisempää tekemistä.


Viime viikon alkupuolella kylvin osan omista viime syksynä keräämistäni tuoksuherneen siemenistä.  Siemeniä jäi vielä melko runsaasti ja kunhan tästä ilma hieman lämpenee niin loputkin on tarkoitus vielä esikasvattaa kasvihuoneessa. 


                 Loppuun vielä muutama kuva kasvihuoneessa kukkineista perunanarsisseista. 



                          

Tänään täällä meillä oli pitkälle iltapäivään saakka aurinkoista ja lähes tuuletonta. Päivä kuluikin pihaa siistiessä ja haravoidessa. Sitten  tuuli ja räntäsade ajoivat pakosti sisälle.

20 kommenttia:

  1. Mäki vasta hilijan vaihroon omat suurempihin purkkiihin. Nekää mitää paksukaasia oo ja viälä katkes pari pirempää. Eiköhän kummanki omat viälä pulskistu. Ihanat narskut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli viimeistään tarkoitus istuttaa kelloköynnökset tilavampiin ruukkuihin. Kylmä sää kuitenkin torppasi suunnitelmani.

      Poista
  2. Kauniit narsissit 😊 Välillä kyllä tuntuu, että puutarhassa on niin paljon hommaa ja nähtävää, että tulee tehtyä kaikkea ihan hullunkurisessa järjestyksessä 🤭 Pitäisi muistaa istua alas miettimään silloin tällöin 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kevätkiireet alkavat olla vilkkaimmillaan ja tuntuu tosiaan välillä siltä, ettei oikein tiedä minne seuraavaksi rynnistäisi.

      Poista
  3. Tänä keväänä on hurjan vaikea päättää, milloin kylvää, milloin siirtää isompiin purkkeihin, milloin mahdollisesti voi siirtää kasvit ulos. Onneksi sentään pääsit pihahommiin.
    Narsissisi ilahduttavat sinua vielä pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, nyt oikea-aikaisten ajoitusten kanssa on selvää hankaluutta.
      Onneksi suurimman osan kukkapenkeistä ehdin siistiä valmiiksi, sillä nyt ilma on niin kylmä ja kalsea, että suosiolla olen tänään pysytellyt lähes pelkästään sisällä.

      Poista
  4. Juuri tänään koulin omat kelloköynnökset suurempiin ruukkuihin, tuli juuret jo läpi pienistä ruukuista. Sään takia tässä ei ole mikään kiire kasvien kanssa. On tämä vähän erilainen kevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään viimeistään oli tarkoitus itsekin siirtää kelloköynnökset kasvamaan isompiin purkkeihin, mutta heti aamusta oli niin koleaa, että luovuin suosiolla ajatuksesta.

      Poista
  5. Hyvä puoli noissa kelloköynnöksissäsi on se, että mahtuvat noin pieneen tilaan 😉, minun kelloköynnökseni ovat vallanneet yhden huoneen yläkerrassa ja ovat kiivenneelle bambukepeissään melkein kattoon saakka. Odotan hartaasti, että saan ne istutettua puutarhaan 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että ihan riittävästi ehtivät vielä venyttää versojaan, ennen ulos istutusta.

      Poista
  6. Beautiful daffodils, Anemone. It was snowing yesterday here too. Winter does not want to go away (( I see you have many new seedlings.

    VastaaPoista
  7. Kohta varmaan pääset siirto puuhiin ihan kasvihuoneeseen asti. Ihanat perunanarsissit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuoneessa oli tosiaankin tarkoitus tänään tehdä köynnösten siirto isompiin purkkeihin, mutta kolean sään takia homma siirtyy lämpimämpään ajankohtaan.

      Poista
  8. Ihanat narsissit. Aivan hyviltä näyttävät sinun kelloköynnöksesi. Minunkin ainokainen kelloköynnös on alkanut kunnolla kasvaa. Pitäisi laittaa sille cocktailtikkua pidempi tukikeppi. Mukavaa, että olet päässyt pihapuuhiin. Minua tämä kylmyys ei nyt oikein houkuta puutarhapuuhiin. Lannoitetta ja multaa voisi ehkä käydä lisäilemässä kukkapenkkeihin. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden kelloköynnöksen sain jo tuhottua. Olin nimittäin tekemässä jälkiruokaa ja vatkainta pistorasiaan laittaessani en muistanut tarkistaa, että kytkin oli säädetty nolla- asentoon. No arvata saattaa, että tarjottimella reunimmaisena työpöydällä olleen kelloköynnöksen verso sattuivat juuri sopivasti osumaan pyöriviin vispilöihin jotka tekivätkin köynnöksestä hetkessä silppua.
      Kiitos samoin.

      Poista
  9. Jätin eilen kommentin edelliseen postaukseesi, mutta se on tainnut hävitä bittiavaruuteen. Höh. Hyvä, että magnoliasi selvisi talvesta. Toivottavasti se ilahduttaa pian kukinnallaan. Teillä ei paljoa lunta enää näkynytkään.
    Sinun kelloköynnöksesi näyttävät näihin säihin nähden ihan hyviltä. Ehtivät vielä kasvaa paljonkin ennen kuin pääsevät ulos. Minun kelloköynnökseni ovat melkoista sekasotkua ja kurottelevat lonkeroitaan ihan joka suuntaan. Päivittäin saa olla katkomassa naapuria kohti osoittavia kärhiä ennen kuin muodostavat umpisolmun.
    Meillä satoi taas viime yönä lunta ja kun aurinkokaan ei paista, niin edelleen on maa valkeana. Muutama aste on kuitenkin lämmintä eikä tuule niin paljoa kuin edellisinä päivinä, joten ehkä osa lumesta myös sulaa päivän mittaan.
    Iloista vappua!

    VastaaPoista
  10. Meillä lunta on onneksi enää hyvin vähän. Katsotaan ehtiväkö kelloköynnökseni kukkia tänä kesänä lainkaan. Köynnös on onneksi kaunis kukkimattomanakin.
    Toivottavasti siellä teilläkin lumet pian saisivat kyytiä ja sulaisivat nopeasti pois.
    Oikein iloista ja mukavaa vappua myös sinulle.

    VastaaPoista
  11. Tänä vuonna kevät melkoisesti myöhässä, verrattuna vaikkapa 3 vuotta sitten tähän samaan ajankohtaan, jolloin jo voikukat ja useat pensaat kukkivat...sää on ollut melkoisen epävakaista ja viileää...itselläni kylvettynä vain muutamia siemeniä ja ei kummoisella menestyksellä, valoa liian vähän, itse myös olen ollut laiska istuttamaan isompiin purkkeihin, no katsotaan mitä päätyy maahan asti tai laatikkoon? Kesäkukkia ei ole myöskään vielä mitään hankittuna, usein on ensimmäiset orvokit jo sentään olleet vappuna, vaan eipä ole nyt;) tosin mikään kiirehän ei todellakaan vielä niiden suhteen edes ole

    VastaaPoista
  12. Hei. Ei liity tähän mutta, sellainen kysymys, että mistähän tuota lila/sinistä rönsyleimua voi ostaa? En ole löytänyt mistään. Googlen kautta löysin kauniit kuvasi rönsyleimuista. T. Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Päivi. Olen ostanut kaikki niin lila-, valko- ja punakukkaiset rönsyleimut vuosia sitten silloisesta Järvenpään pihapalvelusta. Nykyisin nimellä Puutarhaset Järvenpää, uskon sieltä kyseistä kasvia kyllä löytyvän.

      Poista