Translate

keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Puksipuut selvisivät talvesta

Tänään on ollut ihana, aurinkoinen ja  lämmin kevätpäivä ja lumetkin sulivat ihan silminnähden päivän aikana. Näin myös pihamaalla ensimmäisen iloisesti pyrstöään heiluttavan västäräkin sekä  räkättirastaita läheisellä pellolla. Mieheni kertoi myös kuulleensa leivosen liverrystä, joten mieluisia kevään merkkejä on jo ilahduttavasti ilmassa.

Syyskuussa 2020 takapihan lankkupenkkiin siirtämäni puksipuut ovat selvinneet talvesta hyvin ja tänään pääsin niitä jo hieman muotoilemaan. 


Eilen saksin jo hieman oksasaksilla pitkiksi venyneitä versoja ja tänään muotoilin loppuja pensasleikkurilla. 


Tässä alimmassa huhtikuun toisena päivänä otetussa kuvassa puksipuiden juurella on paksuhko jääkerros ja luntakin penkissä on vielä runsaasti. 

Aurinkoisia kevätpäiviä itse kullekin.

15 kommenttia:

  1. Hei,mahtavaa! Teille kuuluu hyviä keväitkuulumisia. Ja lintustenlaulua. Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on kyllä varmasti jokaiselle meistä ihanaa ja mielenkiintoista aikaa.
      Kiitos samoin sinulle.

      Poista
  2. Hienosti selvisivät, se ei ilmeisesti ole itsestään selvyys? Ehkä hyvä lumitilanne auttoi. Linnunlaulu kuulostaa niin ihanalle, varsinkin juuri keväisin. Nautitaan siitäkin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puksipuita pidetään kyllä hieman haasteellisina kasvatettavina. Kestävyys riippuu paljon myös lajikkeesta. Omani on osoittautunut hyväksi.
      Lintujen kevätkonsertit ovat kyllä ihanaa kuultavaa korville. Etenkin peipposen, leivon ja mustarastaan laulu.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hyvin ovat kyllä siirrosta huolimatta sopeutuneet uudelle kasvupaikalleen.

      Poista
  4. Oho, ovatpa puksipuusi selvinneet hyvin. Olen aina ajatellut, etteivät ne pärjäisi Suomen talvessa kuin todella leudoilla alueilla. Puksipuut ovat kyllä kauniita. Niillä saisi rajattua nätisti kukkapenkkejä. Keväiset lintujen konsertit ovat musiikkia korville ja ne saavat hymyn huulille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten tuolla aiemmin Maatuskalle vastauksessani jo totesinkin, riippuu kyllä paljon myös onnistuuko hankkimaan kestävän lajikkeen. Tietenkin kasvupaikalla on myös oma osuutensa hyvään talvehtimiseen.
      Lintujen kevätkonsertit ovat tosiaankin tosi nautinnollista ja ihanaa kuultavaa.

      Poista
  5. Ihania nuo puksipuut. Kirjoitit että riippuu lajikkeesta mikähän se sinun on 🤔❓
    olisi kiva kokeilla joskus ja hyvä lajike olisi mukava tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti olen ostanut "emo" puksipuun ainakin toistakymmentä vuotta sitten enkä enää muista sen lajiketta. Mutta ostaessa kannattaa kysyä mikä lajike on kaikkein kestävin Suomen oloihin.

      Poista
  6. Hienosti ovat selvinneet talvesta. Lumisuojastakin oli varmasti apua, vaikka lajike olisikin hyvin talvenkestävä. Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puksipuulajikkeeni on ollut kyllä todella kestävä ja pistokaslisäyksetkin ovat onnistuneet ihan kivasti.
      Kiitos samoin.

      Poista
  7. Hienoa, että selvisivät. Minulla on ollut yksi puksipuu hengissä kai jo viitisen talvea. Pistokkaat eivät ole oikein ottaneet kasvua, kun unohdan aina kastella niitä. En vain ole kovin hyvä muotoilija, toki kasvukin on aika hidasta puksipuulla.

    VastaaPoista
  8. Olen saanut pistokkaat parhaiten menestymään työntämällä ne alkusyksystä suoraan maahan. Kosteuttakin alkaa olla jo tarpeeksi ja säästyy kastelulta.
    Puksipuut ovat kieltämättä melko hidaskasvuisia.

    VastaaPoista