Translate

keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Koska kukkii ? - haaste

Hiidenkiven puutarhassa -blogin Minna heitti minulle tämän laatimansa hauskan haasteen. Haasteen ideana on valita muutama oman puutarhan kevätkukkija ja arvata koska niiden ensimmäiset kukat aukeavat.

Kuten tänään otetusta kuvasta voi nähdä, lunta on runsaasti ja kaikki valitsemani kasvit ovat vielä paksun lumen peitossa.

       Valitsin nämä neljä kevätkukkijaa eli .....   


Helmililjat. Kuva otettu 15.5.21
Arvaukseni tulevasta kukinta-ajasta on 20.5.22
  

Toisena valintana ovat tuoksuorvokit. Kuva on otettu 11.5 .21 ja kuvassa kukinta on jo melko pitkällä, joten näiden tulevasi kukinta-ajaksi arvaan 2.5.22


Kolmantena taas sinivuokot. Kuva on myös otettu 11.5 .21
Tulevan kukinnan arvelen olevan 19.5. 22


Viimeisin valinani on kevätesikko. Kuva otettu 7.5.21
tulevan kukinta -ajan arvaan olevan hieman aikaisempi eli 4.5.22


Säännöt suoraan kopioituina näkyvät alla.

Valitsemissasi kasveissa ei saa näkyä nuppuja veikkaushetkellä. Poikkeukseksi laskettakoon puuvartiset, joissa saa olla kukkasilmuiksi tunnistettavia osia. Valitsemasi kasvien kohdalla olisi hyvä olla vielä lunta/jäätä tai edes sen verran routaa, ettei kasvi olisi lähtenyt kasvuun. On nimittäin aivan eri asia veikata kukinnan alkua lähipäiville kuin viikkojen päähän ja tässä haasteessa nimenomaan tarkoitus on luoda pitkäkestoista jännitystä. Kukinnan alkua saa vauhdittaa esim. lapioimalla lunta pois kukkapenkin päältä (sitähän me kaikki teemme jossain vaiheessa kevättä), mutta harsoviritelmät ynnä muut, joita et normaalisti tekisi, lasketaan dopingiksi. Kerro, keneltä sait haasteen ja haasta vuorostasi mukaan muutama kaveri. Olisi myös kiva, jos kävisit laittamassa Hiidenkiven puutarhassa -blogiin haasteen aloituspostaukseen kommentin osallistumisestasi. Raportoi myöhemmin keväällä, kuinka hyvin kukkakevään ennustaminen sinulta onnistui.






Haastan seuraavat blogit, eli

9 kommenttia:

  1. Kiva, että olit valinnut useamman perennan seurattaviksi. Tuo iso mätäs tuoksuorvokkia on minusta todella kaunis. Se ilmeisesti pysyy kauniin vihreänä myös kukinta-ajan ulkopuolella? Pidetään peukkuja, että arvauksesi osuvat kohdilleen tai edes lähelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun lunta on pihalla vielä hyvin runsaasti on kyllä tosi vaikea arvata kukinnan ajankohtia. Hauska kuitenkin nähdä kuinka lähelle tai kauas veikkaukseni osuu.

      Poista
  2. Lunta riittää teilläkin vielä sulateltavaksi. Toivottavavasti pian pääsevät kasvitkin esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä tosiaan riittää. Nyt pitäisi vain yöpakkasten pysyä poissa ja vesisadetta myös luonnollisesti tarvitaan lumien sulattamiseen.

      Poista
  3. Tämän haasteen veikkaukset tekeminen ei ole helppoa, mutta teit hauskat kasvivalinnat arvioinnin kohteeksi ja jännittävää katsoa, miten nappiin arvaus osuu.

    VastaaPoista
  4. Valitsit haasteeseen kivat kasvit. Minunkin oli tarkoitus ottaa sinivuokko mukaan, mutta näemmä unohdin sen. Krookuksissa huomasin jo ensimmäiset nuput. Kevät on ihanien yllätysten aikaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on tosiaan yllätysten aikaa. Minulla krookusten kukintaa joutuu vielä odottamaan.

      Poista
  5. Tästä haasteesta muodostuu jännittävä seurattava. Osallistun siihen itsekin, ajastin postauksen huomiseksi. Harkitsin hetken tuoksuorvokkia, mutta en sitten sitä valinnut.
    Hyvää pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista