Translate

keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Alehankintoja


Jaloangervo Astilbe younique 'Silvery Pink'

Miehelläni oli tänään asiaa Hankkijalle, ja koska siellä sattui sopivasti olemaan 50% ale kaikista perennoista ja puuvartisista kasveista, päätin lähteä mukaan katsomaan, josko jotain sopivaa sattuisi löytymään. Kiertelin jonkin aikaa pöytää, jossa oli jaloangervoja, ja yritin löytää tarjonnasta sellaista lajiketta jota meillä ei olisi jo ennestään. No eipä löytynyt, mutta nappasin mukaan kuitenkin jaloangervon jota minulla on vain yksi ainoa, eli heinä -elokuussa vaaleanpunaisin kukin kukkivan jaloangervo 'Silvery Pink'in. Se on matala vain noin 40-50 cm korkuinen ja sopii hyvin myös ruukkuun istutettavaksi.

'Silvery Pink' kuvassa vasemmalla.

                          

Tertturuusu 'Sommerwind' oli mieluinen löytö. Menetin neljä "kesätuulta" erittäin pahana talvena. Ruusu kukkii hyvin runsaasti ja se on mielestäni yksi kauneimmista maanpeiteruusuista. Meillä se oli kaikkein pisimpään puutarhassa viihtynyt ruusu, jollei pensasruusuja lasketa mukaan.


Tässä vanha kuva muurikivipenkissä ihanasti kukkivasta Sommerwindistä. 

Syyshohdekukka 'Loysder Wieck'. Oranssinvärisin, 80- 100 senttisin kukin elo-syyskuussa kukkiva ja perhosia houkutteleva perenna. Kiva nähdä miltä tämä näyttää kukkivana.

Minulla on ennestään vuosikausia puutarhassa viihtynyt 'Moerheim Beauty' lajike, josta pidän tosi paljon. Kesällä se kukki näin kauniisti.


Pari 'Palace Purple' purppurakeijunkukkaa. Näitä minulla on puutarhassa myös jo ennestään.


Muutama sipulikukkapussi tuli myös hankittua, eli kaksi narsissilajitelmapussia (yhteensä 80 kpl.) Yksi pussi Darwin hybrideihin kuuluvaa lohenpunaista Van Eijk tulppaania, Purple Sensation ukkolaukkaa ja 40 kappaleen krookuslajitelma.


Eihän pikkulintujakaan voinut jättää huomiotta, sillä kohta niiden ruokinta alkaa olla ajankohtaista.

Mukavaa illanjatkoa. 

14 kommenttia:

 1. Hyvät hankinnat teit. Kaunis peittoruusu ja nättejä ovat muutkin.
  Linnuillekin tiedossa herkkuja, meillä taitaa olla kevättalvelta vielä jäljellä.
  Tänään oli mukavan aurinkoinen päivä, yön pakkasen jälkeen. Liian aikaseen tuli , jää syksy niin lyhyeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä meillä yöpakkasia ei nyt ole ollut pitkään aikaan ja päivät ovat olleet aurinkoisia. 😊

   Poista
 2. Kivat ostokset. Todella kaunis ruusu!

  VastaaPoista
 3. Syysalesta on kiva etsiskellä jotakin uutta ja mukavaa, kun hinta ei enää ole kummoinen. Silloin tulee myös ostettua tuttujakin perennoja lisää, kun sopivasti kohdalle sattuu. Teit hyviä löytöjä, syyshohdekukat ovat mahdottoman kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Vielä hinta saisi joidenkin perennojen kohdalla laskea, jotta meikäläinen tarttuisi syöttiin. Muun muassa jaloangervoja olen syysalesta saanut aiemmin euron kappalehintaan. Syyshohdekukat ovat kyllä upeita.

   Poista
 4. Hyvät hankinnat, joilla saat kukintaa todella pitkäksi aikaa. Ruusu on nätti. Minä en päässyt tutkimaan Hankkijan valikoimaa. Ajoin kyllä siitä ohi, mutta töihin mennessä ei ehtinyt ja töistä tullessa se oli jo kiinni. Toisaalta, eipä tässä olisi mitään uutta enää tarvinnut, joten ehkä oli ihan hyväkin joutua jättämään houkutukset väliin. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sommerwind on kyllä ihana. Toivottavasti ale-tarjouksia tulisi vielä lisää ja hieman edullisemmin hinnoin, sillä muutamia taimia olen vielä vailla.
   Kiitos samoin.

   Poista
 5. Minulla on myös nuo kaksi syyshohdekukkaa. 'Loysder Wieck' aloittaa meillä selvästi myöhemmin mikä on kiva kun se pidentää kukinkautta mukavasti. 'Moerhein Beauty':kin vielä kukkii mutta on jo huomattavasti ränsistyneempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää, että näiden kahden syyshohdekukan kukinta-aika on hieman eri. Näin kukinnasta saa tosiaan nauttia pidempään.

   Poista