Translate

tiistai 13. syyskuuta 2022

Kivet penkinreunaan

 

Juurimattosuikale valmiina reunassa ennen kivien asettelua. 

Olen jo pidemmän aikaa katsonut ja kartoittanut tontillamme olevia isoja kiviä sillä silmällä, että mahtaisiko niitä jaksaa siirtää käsivoimin tonttimme rajalla olevan penkin reunaan. Mieheni kuullessa suunnitelmastani hän lupasi avuliaasti auttaa kivien siirrossa.

Olin alkuaan ajatellut pienempiä, omin avuin paikalle siirrettäviä kiviä. Mieheni kertoi kuitenkin  nokkakärryjen avulla voivansa siirtää paikalle isompiakin kiviä. Hieman homma hirvitti, sillä kivet piti ensin käsin kammeta nokkakärryihin ja suurin osa kivistä kuljettaa takapihalta etupihalle. Raskaita ja monisärmäisiä kiviä joutui myös penkinreunassa käsin pyöritellä ja asetella, jotta ne sai sovitettua mahdollisimman oikeanlaiseen asentoon toisiinsa nähden.


Osa kivistä oli tosi isoja, kuten kuvasta näkee.


Penkin takana ensimmäisenä olevan, kolmionmuotoisen kiven tilalle pitää ainakin vielä yrittää löytää hieman kantikkaampi ja isompi kivi jostakin.


Työ jatkuu. Vuorossa on seuraavaksi mullan lisäys penkkiin ja suunnitelmissa olevien kasvien istutus.

10 kommenttia:

  1. Isoja hommia ja siirtoja sielläkin. Tuleeko penkin taakse myös kiviä. 🌷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Penkki sijaitsee aivan naapurimme rajalla. Jos takareunaan tulisi kiviä, penkin tilavuus pienenisi oleellisesti eikä se ole tarkoitus. Penkkiä ei myöskään pysty laajentamaan pihalle päin, sillä penkin etureunassa kulkee robottileikkurin reunakaapeli. Takareunassa on sen sijaan siinä jo aiemmin olemassa ollut lautareunus, jonka sisäreunaan olen nitonut juurikankaan.

      Poista
  2. Iso työ, mutta myös mahtava kukkapenkin reunus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Muutaman kivi vielä vaihtui ja pari kiveä sain mallattua myös hieman parempaan asentoon.

      Poista
  3. Kiva, että miehesi toi noita suurempia kiviä. Niistä saa jämäkämmän ja kauniimman reunan penkille. On aina kiva saada kunnostustyöt tehtyä syksyllä valmiiksi kevättä odottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret ja mielellään mahdollisimman kantikkaat kivet ovat minunkin mielestäni parhaimmat penkin reunassa. Nyt valitettavasti joutui tyytymään niihin kiviin mitä tontiltamme löytyi ja yrittää sitten saada ne aseteltua toisiinsa nähden mahdollisimman hyvin. Sen verran painavia kuitenkin olivat, ettei niitä kovin paljon voinut enää liikutella paikaltaan.

      Poista
  4. Tuleepa hieno reunus kukkapenkille ja oikein hyvin kasvualustaakin. Kiva, että sait miehesi apuun ja komeat kivet hyötykäyttöön. Nokkakärryt ovatkin hyvä apu kivien siirrossa. Meillä ei niitä ole, joten on pitänyt kehitellä jos jonkinmoista konstia, millä isompia kiviä saa siirrettyä hajottamatta selkäänsä tai mitään muutakaan ruumiinosaa. Kuinka ajattelit pitää nurmikon poissa kivien välistä? Laitatko vielä jonkun reunuksen kivien juureen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isoista kivistä vain tahtoo olla puutosta. Nyt suurimmat sain hyödynnettyä penkin reunaan. Niinhän siinä kävi, että sain kylkeni pahoin revähdytettyä, kun menin korjailemaan isoimpien kivien asentoa.
      Kivien juureen on tarkoitus laittaa sepeliä.

      Poista
  5. Hyvältä näyttää, isot kivet sopivat hyvin penkin reunaksi ja pääsivät samalla hyötykäyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Penkissä vierekkäin kasvavien jalokärhöjen toivon myös syksyisin hieman hyötyvän kivien varastoimasta lämmöstä ja paksummasta multapatjasta.

      Poista