Translate

torstai 8. syyskuuta 2022

Vielä kukkivat kärhöt


'Julia Correvon'

Kävin eilen kuvaamassa puutarhassa vielä kukkivia kärhöjä. 'Justa' tosin jäi kuvaamatta, mutta sen kukinta alkaa olla jo melko vaatimatonta.

'Madame Julia Correvon' jatkaa edelleen hieman toispuoleista kukintaansa. No, ihmekös tuo, kun aloitti junnaamalla pitkään paikoillaan, ennen kuin lopulta suvaitsi aloittaa kukinnan.


Toinen hyvin myöhäinen aloittaja oli 'Pink Fantasy'. Näin myöhäistä kukinnan aloitusta en muista sillä aiemmin koskaan olleen. Perin merkillinen kärhövuosi, sanoisin.




Dr. Ruppel. Pidän tästä kärhöstä todella paljon, mutta valitettavasti se ei näytä koskaan saavan runsasta kukkaloistoa aikaan. Sen sanotaan kukkivan aikaisin, mutta meillä se on kuitenkin osoittautunut melko myöhäiseksi aloittajaksi. 


Kukat ovat kookkaita ja näyttäviä. Vaaleanpunaisissa kukissa on kaunis karmiininpunainen raita.


'Jan Pawel II' on keskittänyt kukkansa lähinnä latvaosaansa. Samassa salossa sillä on kaverina....


'Hagley Hybrid', joka puolestaan kaunistaa kukillaan enemmän salon keskiosaa.


'Niobe' ja 'The President'. Mainio parivaljakko joiden kukinta kestää pitkään.






Molemmat puutarhan "Villet" (Ville de Lyon) kukkivat myös edelleen. Toinen kärhökäytäväpenkissä ja....


toinen hyötytarhassa eli kasvimaalla.




'Arabella' tiukukärhön kukinta kestää pitkään. Kukintansa se lopettaa meillä viimeisten joukossa, ellei jopa ihan viimeisenä. Tarhalyhtykärhö 'Princess Kate'ssakin, joka kasvaa Arabellan takana, on vielä muutama kukka, jotka se on sirosti ujuttanut 'Arabella'n verkkolieriöön.


'Arabella' jäi tänä kesänä normaalia lyhyemmäksi, mutta ei haittaa, sillä kukinta on taas ollut runsasta.  


'Etoile Violette' puolestaan näyttää kohta lopettavan kukintaansa joka ei tosin ole sille lainkaan tyypillistä, vaan yleensä kukinta kestää pitkälle syksyyn.

Viime yönä meillä sitten vieraili ensimmäinen pakkanen. Ilmalämpöpunpun mittari näytti aamulla herätessä -2 astetta. Se tiesi auttamatta daalioiden kukinnan loppua tältä syksyltä.  

6 kommenttia:

  1. Vielä kärhöt jaksavat porskuttaa, vaikka syksyn kylmät alkavat niitäkin hidastaa. Meillä on ollut kaksi pakkasyötä peräkkäin, joten syksy etenee nyt aika vauhdilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärhöt eivät onneksi pakkasia kavahda vaan jatkavat kukintaansa.
      Toivottavasti vielä edessä olisi hieman lämpimänpää säätä.

      Poista
  2. Voi valtava, miten kukassaan kärhösi vielä ovat!
    Minäkin ostin 3 uutta tainta, kun olen näitä postauksia katsellut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kivasti vielä kukkivat. Paljon menestystä uusille kärhöntaimillesi.

      Poista
  3. Kärhöt ovat oikea syksyn ilo; kukkivat yleensä näyttävästi eivätkä hätkähdä pienistä pakkasistakaan. Kauniisti kukkivat kärhösi vielä. Meillä osa varsinkin nuoremmista kärhöistä on jo lopettanut kukinnan mutta muutama jatkaa vielä innokkaasti. Mukavaa viikkoa! Toivottavasti sää pysyisi hieman lämpimämpänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärhöt ovat kyllä yllättävän kestäviä pakkasta vastaan. Onneksi, näin pääsee nauttimaan kukinnasta mahdollisimman pitkään.
      Mukavaa viikkoa myös sinulle.

      Poista