Translate

maanantai 12. elokuuta 2024

Jalokärhöt



Jalokärhö 'Ville Di Lyon'.

Jalokärhöistämme osa on kukkinut helteisestä kesästä ja hieman haasteelisesta viime talvesta huolimatta ihan hyvin, osan taas kukkiessa selvästi heikommin. "Ville" kukkii ihan kivasti, mutta parhaimpaansa sekään ei ole tänä kesänä valitettavasti yltänyt. 

Mökiltä tullessamme olisin odottanut kärhöiltä kukkaisampaa vastaanottoa, mutta vasta sateet ovat saaneet kukinnan runsastumaan.

                             

Takimmaisena kuvassa olevassa viinikärhö 'Etoile Violette' ssa kukkia on kyllä runsaasti, mutta itse kukat ovat viimevuotiseen tapaan jääneet taas hieman normaalia pienemmiksi. Vasemmalla 'Etoile Violetten' ja "Villen" välissä kukkii pitkiksi vartensa venyttänyt, vanhakantainen ja väriltään upea daalia Brunäs.

                      

   Penkin edessä kasvaa perhosten suosikkia noropunatähkää.


                         

Tässä  eri kuvakulmista otettuja kuvia 'Etoile Violette':sta.

                             

Etoile Violetten oikealla puolella jo kukintansa lopettanut väriltään hennon sinikukkainen jaloritarinkannus.

                             

Viinikärhö 'Madame Julia Correvon'in kukat etenkin puhjetessaan olivat myös normaalia pienempiä, ja itse kukintakin on ollut ainakin tähän saakka hieman vaisua. Nyt kun sadekuuroja on tullut tiuhempaan, tilanne kukinnan osalta hiukan parani.

                 

 Sitten tiukukärhö Clematis diversifolia 'Arabella', joka kukkii tapansa mukaan hyvin runsaasti kasvimaan laatikossa. Rakastan tätä runsaskukkaisyta kärhöä ja etenkin sen kukkien väriä. 

                                




Yllättäjiin voisi tänä kesänä ehdottomasti laskea 'Arabella'n vieressä kukkiva Texensis - ryhmän tarhalyhtykärhö 'Princess Kate'n. 


Kukat ovat sisältä valkoiset ja ulkoa purppuranpunaiset. Kerrassaan mainio pari 'Arabella'n kanssa.


Lisää kärhöjen kukinnasta seuraavassa postauksessa.

16 kommenttia:

  1. Ulkopuolisen silmin näen runsasta ja upeaa kukintaa mutta tarhuri itse tietää yltääkö kukinta normaalivuosien tasolle. Upeaa joka tapauksessa🌸🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka kärhöjä kasteltiin melko paljon helteiden jyllätessä, vaikutti pitkään kestänyt sateettomuus kuitenkin alentavasti joidenkin kärhöjen kukinta intoon.

      Poista
  2. Todella upeaa kärhöjen kukintaa!

    VastaaPoista
  3. Upeaa kukintaa! Mutta ensimmäisessä kuvassa Nelly M? Vai joku muu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei tietenkään ole Nelly vaan "Ville de Lyon". Kiireessä tulee herkästi virheitä.

      Poista
  4. Ensimmäisessä kuvassa on 'Ville de Lyon', on tullut ajatuskatkos sinulle :) Upeastihan nuo kärhösi kukkivat. Princess Kate ja 'Arabella' varsinkin ovat ihan täynnä kukkia ja sopivat tosiaan kauniisti yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä näitä ajatuskatkoja tulee etenkin kiireessä postatessa. Kiitos sinullekin huomiostasi. Nyt asia korjattu.

      Poista
  5. Minun silmään hurjan komeaa kärhöjen kukintaa. <3 Vaikea edes kuvitella, miten upealta siellä näyttää parempana kukintavuonna. Minulla ei viime vuonna istutetut kärhöt ole tänä vuonna kukkineet lainkaan ja ne ovat melkoisen honteloita. Jospa ne siitä vuosi vuodelta vahvistuisivat ja kukkisivatkin. Ihana sävy tuossa jaloritarinkannuksessa. Jotain tuollaista vaaleansinistä ritarinkannusta haluaisin omaankin pihaani. Puutarhamyymälöissä tulee yleensä vastaan vain tummemman sinisiä ja valkoisia lajikkeita. Ihanaa viikonloppua sinulle! <3

    VastaaPoista
  6. Viimevuotiset hyvin helteiset ja kuivat kesät ovat haasteellisia kärhöille ja etenkin niiden vesitaloudelle. Tarhaviinikärhöjen kukat ovat puhjetessaan olleet huomattavasti normaalia pienemmät, vaikka niitä onkin koetettu kastella ja lannoittaa aina ehtiessä.
    Kylvin muistaakseni siemenistä tuota kyseistä ritarinkannusta muutama vuosi sitten.

    VastaaPoista