Alkujaan Virosta lähtöisin olevassa 'Pepi' päärynälajikkeessa on myös ilahduttava määrä päärynöitä kypsymässä. Lajikkeen kerrotaan olevan erittäin talvenkestävä.
Päärynöiden maku on mielestäni aromikas ja hyvä. Satoa tulee puusta sen verran paljon, että täytynee ryhtyä etsimään myös sopivaa päärynähillo-ohjetta.
'Punainen Melba'
Omenasato on ollut myös hyvä, kuten kuuluu olevan tänä kesänä kautta linjan kaikkialla Suomessa. Melban maku on todella herkullinen ja sato on ollut myös hyvälaatuista ja omenat ulkonäöltään lähes virheettömiä. Toki muumio-omenoitakin on ollut seassa, mutta niiltä nyt on vaikea välttyä yhtenäkään kesänä.
Teillä on oikea Hedelmäparatiisi! Tuli ikävä luumupuutamme... mutta sen 20-vuotinen "ura" tuli päätökseen toissa vuonna... kirsikkapuu on nyt tilalla - sen sato maittoi jo raakoina rastaille, voi murr... kateellisena täällä katselen!
VastaaPoistaMeillä oli ennen Laatokan Helmeä vuosi kaudet 'Sinikka' luumupuu, joka tuotti satoa todella runsaasti. Sen menehtyessä harmitti tosi paljon, mutta onneksi saatiin hyvä luumupuu tilalle.
PoistaHyvänen aika, en ole koskaan nähnyt noin paljon luumuja!
VastaaPoistaOn ollut kyllä yllättävän satoisa. Tosin viime vuonna se teki vain ihan muutaman luumun.
PoistaOi että kuinka upea näky tuollainen määrä kauniita, terveitä hedelmiä!
VastaaPoistaVarsinkin tuo luumupuu tekee vaikutuksen.
Ihanaa sunnuntaita ja syyskuun alkua!
Kiitos.
PoistaMukavaa sunnuntai-illan jakoa.
Täällä 12-vuotias Laatokan helmi antoi vasta nyt ensimmäisen runsaan satonsa. Lajike on tosi maukas. Se varmaankin on hyötynyt kesän tälle alueelle poikkeuksellisen säännöllisistä sateista. Rannikolla kun asutaan, kesät ovat yleensä hyvin kuivia. Samanikäisessä Kuokkalan punaluumussakin on luumuja nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Herkkuluumu on sekin. Kiitos paljon vinkistä luumun pakastamisesta kokonaisena. Omenoiden lisäksi myös Aune-päärynät ovat tänä vuonna kasvaneet suuriksi ja mehukkaiksi. Jos toivoa saisin, pyytäisin samanlaisia sateita ensi kasvukaudellekin.😊 Hyvää syksyä toivotellen!
VastaaPoista-Mummopuutarhuri
Kiva kuulla, että sinullakin on ollut hyvä luumusato. Viime kesänä helteiden jyllätessä 'Laatokan Helmeä' tuli kasteltua ihan liian vähän ja se tekin kukinnasta huolimatta vain muutaman luumun.
PoistaVielä huomio tuohon luumujen pakastamiseen, luumut halkaistaan ja kivi poistetaan ennen pakastamista sellaisenaan.
Poista
Näin ajattelinkin, mutta kiitos vielä tiedosta. Hilloa olen keittänyt luumuista samoin kuin omenasta, vain n. 250 g hillosokeria kilolle kivettömiä luumuja tai kilolle soseutettua omenaa. Hyvin on tälläkin määrällä säilynyt.
Poista-Mummopuutarhuri
Kiitos.😊😊
PoistaPalasin vielä ihastelemaan hedelmiäsi ja halusin kertoa, miten mukavalta kuulostaa tuo hillojen keittäminen. Minä olen hilloihminen ja käytän sitä puuroissa, yms. Ja väitän, että jos lapsille annettaisiin enemmän hilloja, heillä ei olisi niin tarvetta syödä niitä värillisiä karkkeja, joissa on sokerin lisäksi vain väri- ja muita haitallisia lisäaineita.
VastaaPoistaMeillä mies keittää hilloa. Itse hieman karsastan ohjeissa yleensä olevaa runsasta sokerimäärää, mutta onneksi löytyy myös vähemmän sokeria sisältäviä reseptejä.
PoistaIhanaa syksyä sinulle ❤️
VastaaPoistaKiitos samoin Suvi.
PoistaMahtava sato. Pepi tekee meillä myös hyvin satoa. Saa nähdä kerkeääkö ne kypsymään. Vielä päärynät on ihan kovia.
VastaaPoistaMeilläkin päärynät ovat raakoja, joten täytyy vielä odottaa niiden kypsymistä.
PoistaIhanasti satoa! Minäkin istutin kesällä Pepi päärynäpuun - satoa odotellessa...
VastaaPoistaPepi teki meillä heti ensimmäisenä vuotenaan kaksi päärynää joten turhaan ei sanota sen tulevan aikaisin satoikään. Satoisia vuosia myös sinun Pepillesi.
PoistaKomeaa satoa! Meidän kaksi luumupuuta tekivät viime vuonna järkyttävät määrät luumuja, ne repeilivät luumujen painosta ja sitten molemmat kuolivat talvella pystyyn.
VastaaPoistaNo onpa harmi, että luumupuusi kuolivat.
Poista