Translate

torstai 26. syyskuuta 2024

"Elmeri kakkonen"




Yhdeksän vuotta uskollisesti palvellut Husqvarna -robottileikkurimme päätettiin vaihtaa uuteen, langattomaan Automower 450 X Neraan. Nyt ei enää tarvitse pelätä kukkapenkin reunoja kitkiessä, että katkaisee vahingossa robottileikkurin rajalangan. Langan pystyi kyllä jatkamaan siihen tarkoitetuilla kaapeliliittimillä, mutta liitokset eivät kuitenkaan ole koskaan hyväksi, etenkään jos sattuu katkaisemaan langan useamman kerran. Nimimerkillä "kokemusta on". Myöskään lapiolla perennapenkin reunojen kanttausta ei samasta syystä voinut ajatellakaan tekevänsä. Kaapelilangat myös väistämättä painuivat ajan saatossa pinnan tuntumasta yhä syvemmälle maahan ja leikkurin singnaalin saanti saattoi heikentyä.


Suurella 4000m2 pihalla on robottileikkurista ollut todella suuri apu, sillä meillä on melko paljon leikattavaa nurmialuetta. Nurmikko pysyy myös siistinä leikkurin ansiosta.

Entinen "Elmeri" ehti leikata meillä olemassa olonsa aikana yhteensä 13842 km, eli 1538 kilometriä/kesä. Ei siis ollenkaan huono saavutus.

2 kommenttia:

  1. Kaunis nurmikko ja onpa siinä Elmeri ehtinyt ahkeroida!
    Sen seuraaja näyttää varsin pätevältä. :)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut uuden robottileikkurin johdosta! Hyvin leikatkoon ja tuottakoon teille iloa!
    Elmeri teki täyden päivätyön tuollaisilla kilometrimäärillä, kunnioitettavaa!

    VastaaPoista