Translate

perjantai 6. syyskuuta 2024

Muutamia hankintoja




 Kesälomalla mökiltä palatessamme päätimme pistäytyä sopivasti matkan varrella olevalla Tommolan Tilalla. Auto oli aika täynnä matkatavaroista, mutta muutaman perennan saimme sentään mahdutettua mukaan.

Ostimme 
-Actaea simplex 'Pink Spike' syyskimikin.

-lehtosalvia nemorosa 'Schwllenburg'in, jonka upeaan kukanväriin ihastuin oitis. Eija kertoi sen olevan myös hänen suosikkinsa. 

-valkokukkaisen tähkätädykeen

-punakukkaisen syysmaksaruohon, jonka purkista ei valitettavasti löytynyt sen lajiketta. Uskon sen värin puolesta olevan 'Herbstfeude'.



Paikallisella Tokmannilla käydessäni ostin myös tämän syksyn ensimmäiset sipulipussit, eli nämä yllä kuvassa olevat.

Mukavaa viikonloppua.

14 kommenttia:

  1. Hyviä ostoksia teit. Kivasti tuli kukkasipulihankinnoistasi mieleeni, että niitä on tosiaan hankittava. Joka vuosi aina uusia!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tommolan tilalta on hieman vaikea päästä pois ilman kasvihankintoja. Paljon erikoisuuksia, kun on tuttujen perennojen ohella tarjolla.
      Tänä syksynä olen päättänyt pitäytyä lähinnä narssissien ja krookusten hankinnassa. Katsotaan onnistunko?

      Poista
  2. Kivat hankinnat. Kävin itse kesäkuussa Tommolan tilalla ja kyllähän siellä melkein meni pää pyörälle, kun sitä valikoimaa ihmetteli. Ei päässyt tyhjin käsiin kotiin. Ensimmäiset kukkasipulitkin tuli ostettua jo saksalaiskaupasta. Vielä pitää jotain saada kunhan pääsee vähän tutkimaan valikoimia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tommolan tilalla on kyllä hyvät valikoimat. Nyt käyntimme oli melko pikainen ja olisi ollut kyllä mukava paneutua kunnolla kasvitarjontaan.
      Lidlissä onkin usein näin syksyllä hyviä sipulitarjouksia.

      Poista
  3. Oi, sinäkin ostit sieltä tuon salvia 'Schwellenburg'in. Se on todella kauniin värinen. Minullekin se tarttui mukaan kesäretkellä Tommolan tilalta. Se on ihan huikea paikka!
    Itse yritän kiertää kaikki sipulihyllyt kaukaa, kun ei vanhoillekaan ole tilaa missään😅.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salvia on minustakin tosi kauniin värinen. Tommolan tila on kyllä käymisen arvoinen paikka. Harmi vain, että aikaa ei tällä kertaa ollut paljon perennoihin ja lajikkeisiin tutustumiseen.

      Poista
  4. Puutarhaostoksia tehdessä on aina niin hurmioitunut olo!

    VastaaPoista
  5. Hankintoja ja sitten etsimään niille paikkaa :) Tuo tumma violetti näyttää samalta, kuin meidän pihalla 3 pikkuista pensaan alkua, joiden nimeä en tiedä. Sitkeitä ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseessä ovat pallolaukat, jotka lisääntyvät kivasti vuosien mittaan.

      Poista
  6. Ihanat hankinnat.
    Kääks, muistutit minulle, etten ole ostanut yhtään kukkasipulia vielä. Miellä Tokmannilla ampui jo kurpitsat ja Halloweenkrääsä kaiken edelle. Mistään ei löytynyt enää pakastusrasioita. Jotenkin kaupat jättävät syksyn väliin, ja suoraan mennään kaupallisiin juhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin etsin kaupoista, niin sanotusti, "kissojen ja koirien" kanssa tavallisia lasisia säilykepurkkeja kansineen. Eipä löytynyt mistään muita, kuin ainoastaan metallisella napsautuslukituksella olevia.

      Poista