Translate

keskiviikko 11. syyskuuta 2024

'Makamik' vetelee viimeisiään



Ojanvarsipenkin noin kaksikymmentäviisi - vuotias koristeomenapuu 'Makamik' on tullut nyt lähelle tiensä päätä. Siinä on enää yksi ainoa runkonhaara jäljellä ja sekin on pahoin kallellaan pellolle päin. Alkuaan 'Makamik'eja oli kaksi. Toisen jänikset pääsivät jyrsimään niin pahoin, että se kuoli. Nyt kyseessä olevaa puutakin jänis vioitti, mutta se jäi onneksi kuitenkin henkiin. 


Repeytynyt ja katkennut runkohaara sai Makamikille aikaan pahaa jälkeä.

Viime vuosien aikana puuhun iski lahovika yhä enenevässä määrin ja olenkin alkanut varautua puun lopulliseen menetykseen.


'Makamik' kuvattuna vuonna 2017. 


Puutarhan puihin muodostuu vuosien varrella aina tietynlainen lämmin suhde. Makamik on ollut koristeomenapuistamme se kaikkein mieluisin ja kaunein. Katsotaan ilahduttaako se vielä ensi kesänä minua kukkimalla viimeisellä oksanrungollaan. 

10 kommenttia:

  1. Ompas se ollut kaunis parhaina päivinään. Upea väri. Toivotaan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makamik on kyllä upea ja olisi hienoa, jos vielä tulevana suvena saisin nauttia sen
      kukinnasta.

      Poista
  2. Puiden menetykset ovat kyllä harmittavia juttuja, niiden tilalle kun ei hetkessä saa uutta eikä ainakaan samanlaista. Pidetään peukkuja kauniille puulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puiden kasvaminen tarpeeksi isoiksi ja näyttäviksi kestää aina oman aikansa. Onneksi olemme saaneet nauttia Makamikin kukinnasta kuitenkin hyvin pitkään.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Elpymiseen en usko, mutta jospa se jaksaisi kukkia vielä ensi kesänä.

      Poista
  4. On se ollut upea parhaina kesinään! Toivottavasti se vielä kerran kukkii oikein kauniisti.
    Makamikit ovat ihania, mutta meillä ollut oli niin lyhytikäinen, vaikka sitä yritettiin jäniksiltä ja muilta vaaroilta suojata, että enää en sellaista hanki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Makamik on lunastanut kaikki odotukseni. Uskon, että ilman sen alkutaipaleella saamaa jäniksen tekemää runkotuhoa, se kukoistaisi edelleen ja ilahduttaisi kukinnallaan.

      Poista
  5. Olet oikeassa, mieleisiin puihin syntyy selvä kiintymys ja niiden menettäminen surettaa kovasti. Makamik oli kerrassaan upea loistonsa päivinä, toivottavasti se vielä korjaisi itseään.

    VastaaPoista
  6. Uskon, ettei Makamik tule enää selviämään tulevasta talvesta, mutta katsotaan?

    VastaaPoista