Satoisa 'Pepi' on alkanut pudottaa jo osaa kypsyneistä hedelmistään maahan. 'Pepi'n maku on todella hyvä. Enpä olisi aikoinaan uskonut, että Suomessakin kasvavat päärynät voivat olla todella maukkaita.
'Pepi'n keväinen kukinta antoi jo viitteitä melko hyvästä sadosta.
Pepin sato kypsyy yleensä syyskuussa. Vaikka kesä oli hyvin helteinen ja lämmin ja olisi voinut olettaa päärynöiden kypsyvän normaalia aikaisemmin, näyttää puu kuitenkin pitävän melko tiukasti kiinni sadon kypsymisajasta.
Sitten pelargonioihin, jotka lämpimän syksyn ansiosta jatkavat kukintaansa edelleen. Pidän kovasti tämän pelargonian väristä. Alla kuva hieman lähempää otettuna.
Kasvihuoneessa koko kesän viettänyt vaaleanpunakukkainen pelargonia kukkii myös edelleen.
Tänään on ollut ensimmäinen lämpötilaltaan varsinainen syyspäivä. Lämmintä on ollut vain +14 astetta. Kahtena edeltävänä yönä täällä meillä satoi oikein kunnolla ja lauantaita vasten yöllä oli myös kova ukkonen. Lapsenlapsia oli yökylässä ja mietin miten he tulisivat reagoimaan. No pienempi kolmivuotias vesseli ei edes herännyt massiiviseen jyrinään ja 7- vuotias koululainenkin otti asian melko rauhallisesti.
Onpa komea sato Pepi-päärynällä! Päärynäpuu on vähän kiinnostanut itseänikin. Pitäisiköhän pistää hankintalistalle...
VastaaPoistaKauniin värisiä pelakuita💖
Voin kyllä suositella päärynäpuun hankintaa oman kokemukseni perusteella.
PoistaUpea päärynäsato ja kiva, että hedelmien maku on hyvä.
VastaaPoistaMeilläkin oli eilen pitkään aikaan viileä (normaali syyskuussa) sää. Viime yönä mittarin alin lukema oli ollut +1,9 astetta. Ilmeisesti sää alkaa hieman siirtyä normaalin ajankohdan tilanteeseen. Toisaalta se olisi hyvä, jotta kasvit ymmärtäisivät alkaa valmistua talveen. Silti saisi päivällä olla syksyn kauniita kuulaita puutarhasäitä.
Meillä ei ukkostanut, mutta vettä tuli pe-su välillä 22 mm.
Päärynäsadossa eniten on nyt ilahduttanut niiden hyvä maku ja laatu.
VastaaPoistaNäyttää tosiaan siltä, että nyt alkaisi sää muuttua viileämmäksi ja yölämpötilat radikaalisti laskea.
Meillä sade teki todella hyvää puutarhalle ja lisäkään ei olisi lainkaan pahitteeksi.
Meillä on myös Pepi päärynäpuu mutta emme meinaa saada niitä hedelmiä kypsymään ? Osa jo tummuu sisältä ja ovat silti ihan kovia . Mikäköhän on syynä me kuitenkin ollaan ihan etelässä ja se on joka vuosi sama juttu .
VastaaPoistaPelargoniat on täälläkin kovasti kukkineet mutta nyt mustuivat rankkasateiden ansiosta . Tällä viikolla on luvassa lämmintä annan vielä olla ulkona mutta sitten otan jo sisälle .
Kauniin värisiä on pelakuusi .
Olisiko päärynäpuutanne vaivannut kenties kuivuus. Toinen seikka joka tuli mieleeni on, että Pepi- päärynät ovat pinnaltaan hyvin kiinteitä ja napakoita, jopa kovan tuntuisia, mutta ovat sitten maistaessa ihan kypsiä. Kypsyyttä onkin vaikea todeta muutoin, kuin maistamalla, sillä samassa puussa olevissa päärynöissä kypsyydessä saattaa olla iso ero.
PoistaKiitos 😀
PoistaHurmaavia pelargonioita. Kiitos kuvista.
VastaaPoistaPäärynät saavat veden kielelleni. Enpä juuri ole syönyt kotimaisia päärynöitä, mutta Saarenmaalla Virossa söin viime syksynä päärynöitä, jotka veivät kielen mennessään!
Kiitos. Minäkin rohkenin hankkia päärynäpuun vasta sitten, kun sain maistaa naapurini maukkaita ja hyviä päärynöitä.
PoistaIhanan väriset pelargoniat. Pepi päärynöitä tulee paljon tänä vuonna. Ne ei ole vielä kypsiä.
VastaaPoistaKiitos. Päärynäsadosta tulee hyvä. Meillä osa niistä on jo täysin kypsiä.
PoistaUlkona olevan pelargonian väri on todella heleän punainen, kaunis.
VastaaPoistaUlkona olevan pelargonian olen kasvattanut siemenistä. Valitettavasti vain on jostain syystä tarkka talvetettava, toisin kuin tuo vaaleanpunakukkainen.
PoistaIhana Pepi 😊 Minulla on vähän ikävä vanhan asuntomme pihaan jäänyttä Pepiä, ja nyt suunnittelenkin uuden hankintaa rivaripihaamme.
VastaaPoistaPepi päärynä on kyllä satoisa ja maukas. Siitä saa myös hyvää hilloa.
Poista