Translate

keskiviikko 25. syyskuuta 2024

Kasvihuoneen pesu



Tänään meneillään olevista syystöistä oli vuorossa kasvihuoneen siivous ja pesu. Viime viikonloppuna tyhjensimme kasvihuoneen lopuista tomaateista. Itse kasvusäkkien mullat hyödynnettiin komposteissa kerroksittain silputtujen perennanvarsien kanssa. Pesin saman tien myös kaikki kasvihuoneen kastelualtaat, saavit ja kastelukannut, joiden kuivuttua ne kasattiin ulkovarastoon odottamaan seuraavaa kasvukautta. Pesussa vierähtikin aikaa hetki jos toinenkin. 

Maanantaina pesin kasvihuoneen rännit ja syöksytorvet, jotka olivatkin jo kovasti puhdistamisen tarpeessa. Kuuma vesi, mäntysuopa ja pehmeällä harjalla jynssäys saivat kuitenkin ihmeitä aikaan ja nyt rännit ja syöksytorvet ovat taas kuin uudet.

Kasvihuoneen siivouksen aloitin tänään lattian huolellisella imuroinnilla. Sitten vuorossa oli ikkunan päällä olevien poikkiparrujen, ikkunanpielien ja tasojen pesu. Nytkin apuna oli lämmin vesi, harja, mäntysuopa ja pesuliina. Keittiöjakkaran päällä keikkuessa piti olla tarkkana, ettei kurkotellessa pudota mätkähdä alas lattialle. Itse ikkunoiden pesu jää mitä luultavimmin ensi kevääseen. 

Pääsin aloittamaan kasvihuoneen siivouksen vasta iltapäivällä. Ilta olikin jo pitkällä, kun työ oli kaikkineen läpikäytynä. Sisustamisen jätinkin nyt suosiolla toiseen päivään. Vain ruukkuruusun ja sypressin nostin pergolasta kasvihuoneeseen sateelta suojaan.

Aivan liian myöhään keväällä kylvämäni suippopaprika ja chili jäivät vielä kasvihuoneeseen. Jospa ne vielä ehtisivät saamaan väriä pintaansa. 

Hieno sateenkaari ilmaantui päivän päätteeksi taivaalle.

1 kommentti:

  1. Sinulla on ollut oikea ahkerointipäivä! 💪 Kannattaa hankkia tukeva rakentajan jakkara, ettei tule vahinkoja. 😯 ”Emännänjatke” on ainakin sen verran hutera, etten sellaiselle uskalla enää nousta. Tuli tuosta mieleen, että yksi lapsistamme ei parivuotiaana muistanut tuota nimeä, niin kutsui jakkaraa nimellä ”ämmäpuuhaapuuhaa”. 😂 Ämmä-sanaa meillä ei käytetty, mutta emäntä jotenkin muuttui ämmäksi. 😆

    VastaaPoista