Translate

maanantai 15. toukokuuta 2023

Äitienpäivän viettoa ja tulppaaneja

 Eilinen äitienpäivän aamu alkoi meillä taas hyvin perinteiseen tapaan. Aamupuuron jälkeen herkuttelimme mieheni leipomalla kakulla ja kahvilla, joka oli taas kerran suussa sulavan herkullista.




Mieheltäni saamani kauniin kukkakimpun lisäksi....

muistivat poikani myös minua kauniilla kukilla.


Yhdeksänvuotiaalta lapsenlapseltani sain tämän hänen maalaamansa kauniin kortin, josta mummi oli hyvin otettu. Vanhin poikamme perheineen asuu valitettavasti sen verran kaukana, että heitä emme nyt tavanneet muutoin kuin Face Timen välityksellä.


Vaikka äitienpäivä oli pitkälle päivää hyvin aurinkoinen ja lämmin, iltapäivällä taivaalle alkoi kuitenkin hiljalleen kerääntyä pilviä ja alkoi satamaan. Täytyy sanoa, että sade oli kyllä nyt enemmän kuin toivottua, sillä täällä meillä alkoi olla jo aika kuivaa.



Sitten tulppaaneihin, joista osa on aloittanut kukintansa.


Kuvat ovat sekä lauantailta että sunnuntailta.

                             

               Tässä etupihan angervopenkin tulppaaneja.

Osan kuvista on hieman tummanpuhuvia, sillä ne kuvasin illalla.




                         




Sitten kuvia hyvin kestävistä, joidenkin mielestä ehkä tylsistä, Darwin Apeldoorn tulppaaneista. Nämä nousevat kuitenkin vuosi toisensa jälkeen uskollisesti penkistä kukkien aina runsaasti, toisin kuin useat muut kauniimmat lajikkeet.
















                                         



Mukavaa uutta viikkoa.

14 kommenttia:

  1. Miten kaunis kakku! Todella hienosti koristeltu.
    Tulppaanit ovat niin kauniita ja niistä tulee väriä ihanasti. Nuo Apeldoornit ovat sinulla viihtyneet ja kasvaneet tiiviiksi. Täälläkin ihmettelen niiden kasvuvoimaa, lisääntymisvoimaa. Istutin ne vasta pari vuotta sitten.

    VastaaPoista
  2. Mieheni on vuosikaudet leiponut minulle äitienpäiväkakun ja koristelukin on kehittynyt vuosien varrella.
    Värejä kyllä kaipaa keväällä pitkän talven jälkeen. Olen syksyisin todella laiska sipulien istuttaja ja niinpä Apeldoornit sopivat tässä mielessä minulle hyvin, ne kun ovat huolettomia, takuuvarmoja menestyjiä ja kukkivat aina uskollisesti.

    VastaaPoista
  3. Voi mikä ihana kukkapaljous, niin sisällä kuin ulkonakin:) KAuniisti kukkivat jo tulppaanisi, täällä ei vielä yhtään auki. Kyllä oli ihana äitienpäivä, sää suosi ja lastenlapset kirmailivat ulkona ja aikuiset juteltiin.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen kakku! Upeita tulppaaneita.

    VastaaPoista
  5. Miehesi on kultainen, kun leipoo kakun. Meilläkin oli äitienpäivänä tyttären perhe 2,5 vuotiaan ja 1 kk:den vanhan vauvan kanssa ilahduttamassa mummia. Myös mieheni 95 vuotias äiti ja mieheni sisaret olivat meillä ihastelemassa näitä pikkuisia.
    Äitienpäivä oli varsin toimelias, sitä ennen oli laitettava ruoat ja leivottava myös.
    Ihanan paljon sinulla on tulppaaneja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä aina ihana saada hänen leipomaansa kakkua ja arvostan hänen muistamistaan ja vaivannäköään tosi paljon.
      Teilläkin on ollut ihan ikimuistoinen äitienpäivä suvun kesken.
      Nyt taas uusia tulppaaneja on auennut lisää. Niistä kuvia vähän myöhemmin.

      Poista
  6. Minulla on vain ja ainoastaan Darwin tulppaaneja juurikin näiden helppouksien takia . Ihanan paljon sinulla on näitä tulppaaneja erilaisia . Kakku näyttää todella herkulliselta samoin lapsien piirustus on ihana aarre .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Darwin hybridit ovat kyllä niin vaivattomia ja väreissä on kivasti jo muutakin tarjolla, kuin puna- ja keltakukkaisia, jotka olivat ennen enemmistönä sipulihyllyillä.

      Poista
  7. Beautiful cake and absolutely delicious! I love Darwin's botanical tulips, very hardy. Happy Mother's Day! Your sons gave beautiful flowers.

    VastaaPoista
  8. Kaunis kakku ja kivoja lahjoja perheen kesken. Uskon, että sinulla oli erittäin onnellinen päivä.
    Rakastin upeita tulppaanejasi.

    VastaaPoista