Translate

tiistai 30. toukokuuta 2023

Koristeomenapuut kukkivat


Purppuraomenapuu 'Makamik' kukkii parhaillaan paviljogin vieressä olevassa penkissä. Vaikka Makamikista piti pari vuotta sitten poistaa todella iso, lahonnut oksanhaara, se jaksaa silti sinnitellä ja kukkia vielä kauniisti.   


Sitten toinen ilonaihe. Hyvin uusi puutarhamme asukas, eli viime kesänä hankittu 'Wabiscaw' purppuraomenapuu aukaisi myös kauniit nuppunsa. Pidän todella paljon tästä upeasta kaunottaresta.


 

Takapihan ojanvarsipenkin purppuraomenapuu 'Musta Rudolf' sen sijaan ei ihan ehtinyt kahden edellisen omenapuun kukintavauhtiin mukaan. Nuppuja siinä on kuitenkin jo odottamassa avautumista. Laitan siitä kuvan sitten myöhemmin.

Mukavia toukokuun viimeisiä päiviä.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ovat kyllä ihania ja Wabiscawin runsas kukinta heti istutusta seuraavana vuotena kyllä yllätti iloisesti.

   Poista
 2. Runsasta ja kaunista kukintaa!

  VastaaPoista
 3. Oih ja voih. Niin kauniita että!
  Jossain jo aikaisemmin vaikeroin, että miksi ihmeessä meillä ei ole koristeomenapuita??? Se kyllä taitaa korjaantua, kun seuraavaksi astun puutarhamyymälään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä kasvattamisen arvoisia ja sopivat pihaan kuin pihaan.

   Poista
 4. Aivan ihanalta näyttää, purppuraomenapuiden kukinta on niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näitä pitäisi kyllä hankkia puutarhaan enemmän.

   Poista
 5. Oi ihanuus - niin kauniit kukkaset. Minua harmittaa vieläkin, että toissa kesänä hankimme oikean kirsikkapuun, eikä kirsikankukkapuuta... olisin niin halunnut vaaleanpunaisia kukkasia... no - nyt saanen oikeita kirsikoita, kukkia oli valtavasti ja nyt jo raakileita... viime vuonna ne maistui rastaille - ehkä nyt osaamme reagoida/suojata ajoissa!
  En saa silmiäni irti puutarhastasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sinulla on tiedossa runsas kirsikkasato. Pidän tosi paljon kirsikoiden mausta ja niistä saa ihanaa marjapiirakan täytettä.

   Poista
 6. Upeaa vaaleanpunaista kukintaa!
  Meillä joudutaan odottamaan vielä hiemen.

  VastaaPoista