Translate

maanantai 1. toukokuuta 2023

Vappupäivä ja Bougainvillea
Tänään täällä meillä on ollut loistavan aurinkoinen ja sateeton vappupäivä, eli huomattavasti parempi, kuin sääennusteissa ennakkoon povattiin. Aamulenkin jälkeen päivä kuluikin taas lähes kokonaisuudessaan puutarhatöitä tehdessä. 

Ihmeköynnös bougainvillea aloitti hyvin kauniin kukintansa olohuoneen erkkerissä, jossa se saa kukintaan tarvitsemaansa runsasta auringonpaistetta koko päivän, jos vain aurinko yleensä paistaa.

 Auringon paistaessa täydeltä terältä, jouduin sulkemaan aina välillä kaihtimet kuvanoton ajaksi.


Ihmeköynnöstä näkee lähes kaikkialla Välimeren maissa kukkimassa valtavina kasvustoina talojen seinämillä ja terasseilla. Näky on todella upea.

Ihmeköynnös on ollut minulla jo kahdeksan vuotta. Aina en ole saanut sitä kukkimaan ja syynä lienee ollut aivan liian vähäinen lannoitus.


Värittyneet ylälehdet ovat kuin silkkipaperia.

Itse kukat ovat vaaleat, torvimaiset ja hyvin vaatimattomat, mutta ylälehdet kukkien ympärillä värittyvät kauniin punaisiksi. Eri sävyjä on useita.


Tässä 2017 otettu kuva ihmeköynnöksestä yläkerran parvekkeella. Kuvassa näkyy oikein tarkkaan katsoessa köynnöksen torvimaisia valkoisia kukkia. 
 

12 kommenttia:

 1. Kerrassaan hurmaavat kukat🌸
  Upean värinen ja näyttävä.
  Ihanaa toukokuun alkua!

  VastaaPoista
 2. Olet onnistunut saamaan tämän täällä harvoin kukkimaan innostumaan todella loistoonsa .Tämä kukinta kestää varmaan kauan? Minulla ei ole koskaan ollut tätä kukkaa mutta upea on .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt, kun on ollut viileydestä huolimatta paljon aurinkoisia päiviä, ihmeköynnös on intoutunut kukkimaan. On muutoinkin osoittautunut yllättävän kestäväksi kukaksi. 🌺

   Poista
 3. Olet saanut bougainvillean menestymään pitkään. Minulla oli sellainen pari vuotta ja sain sen kukkimaankin uudelleen mutta erään talven jälkeen se ei vain sitten enää herännytkään. Jäi arvoitukseksi, mikä sille tuli. Siinä oli kyllä hieno ja pitkäkestoinen kukinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi. Talven ihmeköynnös tykkää viettää melko viileässä ja se saattaa pudottaa myös lehtiään, joka kuuluu asiaan. Olen välillä myös leikannut keväällä liian pitkiksi venyneitä versoja ja siitä kasvi on ainakin minulla tykännyt pelkästään hyvää.

   Poista
 4. Ihanaa kukintaa!
  Minullakin on ihmeköynnös ollut useamman vuoden, mutta kukkinut vain kerran uudestaan. Miten paljon sinä lannoitat omaasi, ja vietkö kesäksi pihalle?

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Lannoitan hieman vaihtelevasti ja siksi olenkin välillä työntänyt multaan lannoitetikkuja, jotta kukka saisi ravinteita tasaisemmin. Kukka on muutoin sisällä kesät talvet. Joskus se on ollut kesällä parvekkeella, mutta silloin kastelun kanssa saa olla tarkkana, jottei kukka pääse kuivumaan liikaa.

  VastaaPoista
 6. Minulla ei ole tuollaista kukkaa koskaan ollut, mutta äidillä on. Muistan paperimaiset kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän ihmeköynnöksen ostin naapurini kukkakaupasta. Aina sitä ei ole saatavilla.

   Poista