Translate

maanantai 29. toukokuuta 2023

Kesäkukat odottamassa ulosistutusta
Suurin osa siemenistä kylvämistäni kesäkukista on vielä kasvihuoneessa. Uloshan ne pitäisi saada, mutta  viikolla säätiedotuksissa ennustetut kylmät yöt ja jopa hallan uhka saivat minut kuitenkin sen verran varovaiseksi, etten ole toistaiseksi rohjennut niitä ulos istuttaa. Kalalaatikossa olevat samettikukat tosin ovat olleet jo karaisun jälkeen muutaman yön ulkona. Aluksi harson alla, mutta nyt jo ilman.

'Summer Carnival' salkoruusut ovat myös kalalaatikossa odottamassa pääsyä kukkapenkkiin, siellä jo ennestään kasvavien kaveriksi.

Kesämalvikit on tarkoitus kylvää taas jalallisiin kukkalaatikoihin kelloköynnösten kaveriksi viime kesän hyvien kokemusten innoittamana.Keisarinelämänlangat taas istutan joko isoihin ruukkuihin tai sitten toisena vaihtoehtona on lankkupenkin harjaterässeinämän eteen kiipeilemään.

Tsinnioita 'Sunbow Purple' kylvin sekä kalalaatikoihin, että pieniin taimipotteihin. Vielä en ole päättänyt istutanko ne etupihan kukkapenkkiin vai päätyvätkö kenties omenapuupenkkiä kaunistamaan.Kosmoskukkia kylvin kolmea eri lajiketta, eli 'Purity'ä, 'Gasebo Red'iä ja 'Candy Stripe'ä.


Muutama potti tuoksuhernettäkin on vielä kasvihuoneen lämmössä, mutta suurin osa pääsi jo runsas viikko sitten ulos kukkalaatikkoon. Aluksi suojasin ne harsolla, mutta nyt ne pärjäävät jo ilman.

                         
 
Kuten teistä joku ehkä muistaakin, istutin  tuoksuherneen siemenet vessapaperihylsyihin ja hylsyt laitoin sitten isoihin Minigrip pusseihin, jotta siemenet pysyvät paremmin sopivan kosteina. Taimiin tuli, kuten kuvastakin voi nähdä, todella hyvät ja vankat juuret. Taimet oli myös enemmän kuin helppo istuttaa hylsyineen suoraan multaan juurien vahingoittumatta ja kasvun häiriintymättä. 


Isosilkkikukka 'Sybil Sferwood' ja isosilkkikukka Mix lakosivat ja venähtivät molemmat aivan liian pitkiksi. Nämä sain tänään istutettua takapihan pienempään lankkupenkkiin, mutta katsotaan kuinka näiden kanssa lopulta käy.

Yllä pitäisi olla paperikukkia. Näiden nimilappu kun on hakeutunut jostain syystä hukka nimiseen paikkaan.

Aurinkoista päivää.

20 kommenttia:

 1. Koko 10 vrk:den ennuste lupaa kylmiä öitä. Meillä tulee aivan varmasti vähintään hallaöitä, sillä olen oppinut vähentämään ennusteesta meidän kohdalla muutaman asteen. Toistaiseksi olen saanut suojattua ulos istutetut kesäkukat harsoilla (sunnuntain vastaisena yönä meillä oli -1,3 astetta pakkasen puolella). Uusia kesäkukkia en hanki ennen kun ennusteet muuttuvat.
  Sinulla on hieno määrä taimia odottamassa pääsyä istutettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa, jos yöt menevät kovin viileäksi. Onneksi täällä ei ole sentään ollut hallaöitä.
   Onneksi harsot ovat hyvä apu hallaa vastaan.

   Poista
 2. Samettikukkamätäs on suloinen! Pikkuveljeni pienenä poikana totesi aina joistakin maatilan töistä, että jos nyt olisi sata sotilasta auttamassa, niin homma sujuisi nopeasti. Hän tarkoitti siis läheisen varuskunnan "sotilaita". Minä ajattelin nyt samoin, että Sinä tarvitsisit sata sotilasta istutushommiin .....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, miten kutkuttava ajatus. Sotapojat istuttamassa taimia.

   Poista
 3. Sinulla on paljon upeita taimia. Minun esikasvatukseni eivät tänä vuonna onnistuneet kovin häävisti. Turvaudun siis suorakylvöihin. Jospa kelit pian lämpenisivät ja pääsisit istutuspuuhiin. Tympeää, kun on niin viileää, ettei oikein uskalla vielä hirveästi tehdä kylvöjä ja istutuksia, vaikka vuodenajan puolesta ja alkukuun lämpimän jakson jäljiltä ne jo kovasti houkuttelisi. Iloa päivääsi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen harmistellut, että keväästä tuli yölämpötilojen osalta hyvin vaihteleva. Saa pähkäillä mitkä kesäkukat uskaltaisi jo istuttaa ulos ja mitkä taas ei.
   Kiitos samoin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Toivotaan näin. Päivät ovat ihan ok, mutta yöt saisivat olla lämpöisempiä.

   Poista
 5. Sulla on siellä tosi paljon istutettavaa ja ihania kukkia niistä sitten kasvaa.
  Saat kirjaimellisesti nauttia kättesi töistä.
  Nyt on kyllä ollut kylmää ja ensi yöksi taas luvattiin hallaa.
  Kesäkukat oon melkein kaikki jo laittanut kuitenkin, mutta tässä meillä ei vielä ainakaan oo ollut sillai hallaa, että olisi kukat vienyt.Toivottavasti ei nyt sitten tuukkaan.
  Hautausmaalle isän ja äidin haudalle en vielä oo kukkia istuttanut, ne istutan vasta kesäkuun puolella.
  Mutta kivaa pian alkavaa kesäkuuta sulle sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi osa kesäkukista sentään kestää melko kylmää, kuten esim. orvokit.
   Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää, on tulossa runsas ja värikäs kesä, kunhan saat kaikki taimet paikoilleen! Maltti on nyt valttia, ei ole enää pitkä aika kasvien ja puutarhurin odotella, että hallat jäävät taakse ja yötkin lämpenevät riittävästi. Itse olen ollut vähän uhkarohkea ja istutin osan samettiruusuista kesämökin kukkalaatikoihin. Siellä järven rannalla ei yleensä ole hallanvaaraa, mutta mistä sen tietää, jos nyt onkin se vuosi! Suurin osa taimista sentään odottelee vielä terassilla. Sisälle en ole enää taimia kannellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kuinka pitkälle minulla mahtaa maltti kestää. Tekisi niin mieli saada kesäkukat kasvihuoneesta jo pois jaloista.

   Poista
 7. Voi että on hyvät taimet. Kyllä saat monenlaista kukkasta noista.

  Minä en ole ostanut etukukkalaatikoihin varjon puolelle vielä mitään. Hallaa on luvattu ensiviikoksikin tänne.
  Hortensian ostin takapihalle ja kiikutan sen aina yöksi sisätiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt säätiedotukset lupaavat kylmää säätä, päivisinkin vain +10 astetta. Pakostakin joutuu ulkona olevia kukkia harsoilla suojaamaan.

   Poista
 8. Kasvit seuraavat elinkaartaan. Kaikki ovat kauniita, pidän erityisesti ensimmäisestä.
  Kylmillä ja pakkasilla öillä on todella parempi säilyttää kasvit kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on.
   Onneksi on lämmitettävä kasvihuone, jossa kasvit pärjäävät hyvin kylmää vastaan.

   Poista
 9. On sinulla paljon kesäkukkia tulossa! Harmi kun tuli tämä kylmempi jakso ja varsinkin kylmät yöt, niin ei uskalla ihan kaikkia istuttaa ulos. Minulla on osa kesäkukista ollut jo pitkään kukkapenkeissä mutta nyt pitää miettiä, laittaisiko niille jotain suojaa pariksi seuraavaksi yöksi. Pidetään peukkuja, ettei sentään hallaöitä tulisi. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa kyllä nämä ennustetut hyvin viileät yöt. Minä laitoin suosiolla penkkeihin istuttamieni kesäkukkien suojaksi harson. Mieheni osti minulle myös jo muutaman kesädaalian ja nyt niitäkin joutuu peittelemään yön ajaksi.
   Kiitos samoin Minna.

   Poista
 10. Sullahan on valtava määrä hyvännäköisiä kesäkukkia tulossa! Tänne on luvattu huomiselle +3 astetta:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmäksi menee. Tänne Etelä Suomeenkin on luvattu lähipäiville +10 astetta. Ei paljon naurata.

   Poista