Translate

perjantai 12. toukokuuta 2023

Lämpö hellii


Lämpö hellii ja saa narsissit hiljalleen avaamaan kukkansa ihailtavaksi.

Naapurin rajalla olevan metsänreunuspenkin sekalainen narsissirypäs näytti tänä aamuna ulos puutarhaan mennessäni tältä. 

Kipaisinkin oitis sisälle hakemaan kameraani ja asettauduin rähmälleni maahan saadakseni paremmin kuvatuksi. Ehdin ottaa pari kuvaa ja eiköhän kamera jo harmikseni ilmoittanut, että akku pitää ladata.

Onneksi minulla on vara-akku käytössä, joten eipä muuta kuin vääntäytyä ylös maasta sisälle akkua vaihtamaan. Päätinkin laittaa saman tien tyhjenneen akun lataukseen, jottei asia unohtuisi. Kaivoin laturin esiin aulan lipastosta, laitoin tyhjenneen akun laturiin latautumaan, vaihdoin uuden akun kameraan ja marssin takaisin ulos narsissipenkin ääreen. Asettauduin taas mahdollisimman mukavasti pitkin pituuttani maahan ja napsautin kuvan.....mitä tapahtuikaan....  kamera ilmoittaa taas, VAIHDA AKKU. Ilmeeni olisi sillä hetkellä varmasti ollut näkemisen arvoinen. Vasta hetken päästä tajusin, että olin laittanut epähuomiossa vierekkäin lipaston päällä olleista akuista tyhjän akun takaisin kameraan ja vastaavasti täyden akun latautumaan. Siinä vaiheessa alkoi jo hieman hymyilyttämään oma tohelointini.


No useampi kuva tuli lopulta narsissipuskasta otetuksi, kun oikea akku lopulta löysi tiensä kameraan.


Pidän niin tästä kaunottaresta.

        

Ruukusta kukinnan jälkeen penkkiin siirtämäni pienikukkaiset 'Tete, a' Tete narsissit kukkivat myös parhaillaan samaisessa penkissä.


Nappasin kuvan myös naapurin metsän puolella ihanasti kukkivista valkovuokoista.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua.
 

18 kommenttia:

 1. Komeita narsisseja ☺
  Aurinkoista viikonloppua Sinulle ♥

  VastaaPoista
 2. Niin kaunista! Keltainen, valkoinen ja vihreä ovat niin keväiset värit ja loistavat ihanasti tässä valossa. Kaunotar-narsissisi on todella suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuvalo on jotenkin ihan erityinen varsinkin siilautuessaan puiden oksiston läpi.
   Päivällä auringonpaisteessa onnistuneita kuvia on lähes mahdoton ottaa.

   Poista
 3. Ihanuus miten kauniit kuvat💛
  Keltaisen elinvoimaisen pirteitä.
  Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Keltainen väri talven jälkeen tuo mukanaan ihan kivasti energiaa.

   Poista
 4. Tekevälle sattuu välillä vaikka mitä 🤭 Kauniita on narsissit ❤️ ja valkovuokko on kyllä levinnyt kauniiksi matoksi naapurin puolella 🤭 sitäpä kelpaa ihastella 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokkoja kasvaa niin omalla, kuin naapurinkin luonnontilaisella alueella runsaasti. Tahtovat levitä myös puutarhan kukkapenkkeihin, mutta sinne en niitä halua, vaan poistan ne surutta. Riittää, että niitä saa ihastella tontin laidoilla.

   Poista
 5. Tuttua, itselle on joskus sattunut samalla tavoin. Yleensä otan vara-akun jo valmiiksi taskuun puutarhakierroksille - jos kamerassa olevan akun tila on jo valmiiksi vajaa.
  Kauniita narsisseja. Kannatti asettua mahalleen.
  Aurinkoista viikonloppua ja äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sentään osaat varata vara-akun jo etukäteen taskuusi. Minulla se ei käy kotona ollessa edes mielessä, toisin kuin lomareissuilla ollessa.
   Kiitos. Hyvää äitienpäivää myös sinulle.

   Poista
 6. Tosi kauniit kuvat sait narsisseista, kannatti siis vaivannäkö ;). Jos minä olen rähmälläni makaamassa, saan yleensä yli 30 kg villin koiran niskaani (jos se on ulkona), Rilla luulee, että kyseessä on joku leikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Voin hyvin uskoa, että näin kohdallasi kävisi.
   Ihanaa äitienpäivää Päivi.

   Poista
 7. Kauniita narsisseja! Niitä onkin niin monenlaisia olemassa, että löytyy joka makuun jotain. Moni niistä tuoksuukin hyvälle. Kävipä hassusti kameran akun kanssa. Onneksi sentään vara-akku oli täysi eivätkä molemmat tyhjiä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos. Narsissivalikoima alkaa onneksi olla jo aika kattava ja on mistä valita.
  Nyt jo asia lähinnä huvittaa ja kuvatkin tuli otettua.

  VastaaPoista