Translate

keskiviikko 17. huhtikuuta 2024

Taimikuulumisia


                  

Taidan joutua väkisinkin mysteerisiementen koulintaan.

Nyt kun sää on muuttunut aina vain kylmemmäksi, päätin suosiolla tuoda kasvihuoneessa olleet styroxiset taimilaatikot autotalliin kasvulampun alle valoa saamaan.  

 Oikealle puolelle laatikkoa kylvämäni mysteerisiemenet itivät todella hyvin. Kylvin siemenet tosi tiheään, sillä en ollut lainkaan varma tuntemattomien siementen itävyydestä. Vasemmalla puolella olevilla kesämalvikeilla on sentään hieman väljemmät oltavat.


Kesämalvikit ovat viime syksynä omista siemenistä kerättyjä ja niiden itävyys on ilahduttavan hyvä. Siemeniä oli niin paljon, että niitä riitti kahteen laatikkoon kylvettäväksi.

              

Kesämalvikkit ja laatikon yläosassa vielä itämättömät tarharistikit.

Samettikukkia myöskin omista siemenistä.

Salkoruusut eivät itäneet mitenkään loisteliaasti, mutta osa sentään. Kylvin sekä 'Summer Carnivalia', että 'Chaters Doublea'. Nämä ajattelin istuttaa aikanaan takapihan suurempaan lankkupenkkiin.

Sää on koleaa ja tuulista ja samalaisena sen on ennustettu jatkuvan ainakin viikonlopun yli. Päivällä satoi hetken aikaa jopa lunta, joka onneksi kuitenkin suli saman tien pois.

 Eilen sain siistittyä loppuun kaikki kukkapenkit, kun laitoin oikein turbovaihteen päälle. Mieheni kävi pyynnöstäni multaostoksilla ja osa kasveista sai saman tien multalisäyksen juurilleen. 


16 kommenttia:

 1. Joo ei ole kivaa tämä sään viilentyminen. Onkohan Sinulla monta miljoonaa noita taimia? Varsinainen ahkeroija taidat olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä harmillista, että sää muuttui kylmäksi näin radikaalisti. Onneksi isolle pihalle mahtuu taimi poikineen.

   Poista
 2. Minulla on puolet penkeistä siivoamatta, on niin kylmä, että se on hidastanut tahtia ja pitäisi sitä multaakin ostaa lisää. Hyvät alut taimissa ja hieno itävyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen vielä untuvatakki yllä tarkeni hyvin. Tänään oli jo niin koleaa, että puutarhatyöt saivat suosiolla jäädä odottamaan lämpöisempiä säitä.
   Joidenkin siementen kohdalla itävyys kyllä yllätti positiivisesti.

   Poista
 3. Ihana kevään tulo ☘️☀️🌱 Kohta pääset tosissaan puutarhuroimaan. 🙂

  VastaaPoista
 4. Ihanasti on kasvu lähtenyt käyntiin. Huippua - kohta on kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvu lähti käyntiin ja tänään olen koulinut osan taimista ja lisännyt samalla pienen kanankakkapatterin lannoitteeksi.

   Poista
 5. Voi miten paljon elinvoimasta kevään vihreyttä. Kesän kukkaloistoa
  odotellessa. Kun nyt vaan nämä kelit pysyisivät lämpöisinä. Hyvin keikkuen täälläpäin
  kevät etenee.
  Aurinkoa loppuviikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi taimet ovat suojassa kylmältä. Todella keikkuen kevät tosiaan tulee.Tänään täällä on ollut aivan hyinen sää ja vasta iltapäivällä mittari kääntyi plussan puolelle, kun aurinko alkoi paistamaan.

   Poista
 6. Hyvin vihertää sinulla. Minä joudun kylvämään hieman lisää niitä samettikukkien siemeniä kun eivät kaikki itänyt . Istutin sen verran harvaan jo aluksi .
  Salkoruusut eivät kaikki itäneet myöskään mutta tarpeeksi kuitenkin .
  Huomenna mennään mökille viikoksi ja ne lähtee mukaan .

  VastaaPoista
 7. Tänään koulin osan taimista ja tomaateista. Lisäsin samalla myös kanankakkaa lannoitteeksi.
  Samettikukat vaativat hyvin itääkseen melko paljon lämpöä. Nyt, kun sää meni todella kylmäksi toin samettikukkien siemenlaatikon pois kasvihuoneesta ja siirsin saunan lattialle, jossa lattialämmitys edistää niiden itämistä.
  Kiva kuulla, että salkoruusuista sentään osa iti. Minulla muutamia taimia on noussut hieman jälkijunassa entisten lisäksi, joten odottele rauhassa, jospa sinullakin taimettumista tapahtuu vielä jatkossa lisää.

  VastaaPoista
 8. Pienet hennot kasvit onkin nyt syytä palauttaa lämpimämpiin oloihin, kun näyttää takatalvi odottavan lähitunteina! Jännittävää, mitä mysteerisiemenistäsi aikanaan tuleekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olla jo niin kylmä, että siirsin lähes kaikki loputkin kylvökset pois kasvihuoneesta. Tänään koulin nuo mysteerisiemenet uuteen multaan ja laitoin hieman kanankakkaa lannoitteeksi.
   Sanos muuta.

   Poista