Translate

lauantai 27. huhtikuuta 2024

Tuoksuherneet kasvihuoneeseen





Uskalsin vihdoin viimein kiikuttaa tuoksuherneet kasvihuoneeseen. Tein ensimmäiset kylvöt tyhjiin talous- ja vessapaperihylsyihin. Niistä olenkin postannut aiemmin, joten ei niistä sen enempää. Keräämiäni tuoksuherneen siemeniä oli kuitenkin vielä niin paljon jäljellä, että tein lisäksi hajakylvöjä kolmeen pienehköön styrox-laatikkoon. Ne ovat olleet taimettumassa tähän asti autotallissa, muiden kylvölaatikoiden joukossa.


Taimia en kouli lainkaan. Lisään vain juurelle puutarhamultaa sitä mukaa, kun taimet kasvavat kokoa ja aloitan sitten hiljalleen myös lannoituksen.


Kolmannessa kylvölaatikossa ei ole tungosta, mutta muutama taimi mullasta sentään työntyy esille.


Näissä taimipurkeissa on Nilalta saamieni esikonsiementen taimia. Kylvön jälkeen purkit olivat ensin muutamia päiviä autotallissa. Sieltä ne pääsivät ulos kylmäkäsittelyä saamaan ja lopulta kasvihuoneeseen. 

Sitten loppuun muutama kuva myös krookuksista. Ne ottivat todella nokkiinsa takatalvesta ja nyt näyttääkin siltä, että kukinta tulee jäämään melko vähäiseksi. Tässä kuitenkin muutama tänään napattu kuva.



               





 Tämä viimeinen kuva on otettu ennen takatalven iskua.

14 kommenttia:

  1. Testasin taas tuoksuherneiden pakkasen kestävyyden, kun omat tuoksuhereeni olivat kahden harson alla kasvihuoneessa myös -12,6 asteen pakkasen ja monta muuta pakkasyötä. Eivät näytä kärsineen lainkaan.
    Saatan jopa jonkun tuoksuherneen istuttaa jo lavakaulukseen.
    Sait upean määrän tuoksuherneitä ja esikoita!
    Meilläkin krookukset vapautuivat lumesta ja onneksi osa näyttää voivan hyvin, mutta kieltämättä viikon viettäminen lumen alla ei tehnyt hyvää niille krookuksille, jotka olivat täysin auki ennen lumen satamista. Sait kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksinkertainen harso suojaa jo hyvin, muutenkin melko kylmänkestäviä tuoksuherneitä.
      Esikoita on enemmänkin, eli yhteensä neljä pottia. Kaksi Nilalta saamaani siemenpussia jätin lisäksi vielä syksyllä kylvettäviksi.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Krookukset ovat kyllä kevään odotettuja kukkijoita.

      Poista
  3. Hienosti onnistuneet kylvökset. Hyvä tietää, että tuoksuherne sietää multausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin paljon multaa tuoksuherneiden juurelle ei ehkä kannata kuitenkaan laittaa. Minulla multaa ei kylväessä laatikon pohjalla ole kovin paljoa ja lisäys on siksi aina tarpeen.

      Poista
  4. Upeasti on kasvu lähtenyt käyntiin. Ihanat ja voimaannuttavat kukkakuvat. Upeita krookuksia.

    VastaaPoista
  5. Suloiset krookukset :) Hyvin itää ja kasvaa sun kylvöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksuherneet joutuvat nyt pärjäämään kasvihuoneessa ilman suojausta, eli hallaharsoa.

      Poista
  6. Kylvin tuoksuherneet Cecilia Wingårdin ohjeiden mukaan tavalliseen multaan syviin purkkeihin. En aio koulia niitä, vaan siirrän ne suoraan istutuspaikalle. Kunhan vähän vielä lämpenee ja saan paikan valmiiksi. Hyvin ovat pärjänneet lämmittämättömässä kasvihuoneessa 12.4. lähtien. Parina kylmimpänä yönä laitoin päälle tuplaharson.
    Sinulla on mukavasti esikkoja tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuoksuherneet saavat luvan pärjätä ilman hallaharsoa kasvihuoneessa. Vein sinne tänään myös pioniunikkojen taimet ja samettikukat. Samettikukille nakkaan vielä ehkä harsoa suojaksi, sillä yöksi on luvattu ainoastaan yhtä lämpöastetta.
      Ehdin jo olla hieman huolissani itäisivätkö esikon siemenet lainkaan. Nyt näyttää jo ihan hyvälle.

      Poista
  7. Olen vuosia kasvattanut Cecilia Wingårdin ohjeen mukaan tuoksuherneet, nytkin ja ovat kasvihuoneessa ollut harson alla jo hyvän tovin, upeat taimet myös sinulla - komea kasvusto niistä tulee sitten aikanaan! Ihania krookuksia sinulla ja onnistuneita siemenkylvöjä!

    VastaaPoista
  8. No nyt on sekä tuoksuherneitä että esikoita! Ihanat krookukset. Hyvä, että edes osa selvisi ylleen sataneesta lumikuormasta. Mukavaa kuun vaihdetta!

    VastaaPoista