Translate

sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Tulppaanit ja laukat aloittivat kasvunsa

Tulppaanit aloittivat meillä lupaavasti kasvunsa eri puolilla puutarhaa jo hieman ennen koleaksi ja sateiseksi muuttunutta säätä. Sateen sinänsä uskon tekevän kasvulle pelkästään hyvää, mutta muutoin kylmä sää ei ainakaan tule edistämään itse kukinnan alkamista.

Kaikki kuvissa olevat tulppaanit ovat vuosi toisensa jälkeen takuuvarmasti kukkivaa Darwinhybridi- 'Apeldoorn' lajiketta.

Tienvarsipenkin Gladiator- laukat ovat myös jo hyvässä kasvuvauhdissa. Sään koleus tulee nopeuttamaan näidenkin laukkojen vuosittaista lehdenkärkien muuttumista ikävän ja ruman valkoisiksi.

Laukat on istutettu penkissä kasvavien kuunliljojen taustalle, joten onneksi laukan lehdet peittyvät melko hyvin niiden muhkean lehdistön taakse.

Sähköpylväspenkin tulppaaninalut edustallaan myös 'Gladiator' jättilaukkoja.


Helmililjojen lehdet puskevat terhakasti esiin laukkojen ympärillä.

Loppuun vielä kuva pihaesikoista ja ...


paviljonkipenkin maasta ponnistavista narsisseista.

Kevätesikko aloittamassa kukintaansa. Koska kukkii -haasteessa veikkasin kukinnan alkavan 26.4, joten reilusti pieleen meni veikkaus näidenkin osalta.


 Muutamia lumilämpäreitä löytyy edelleen pihamme varjoisimmista kohdista. Tämänpäiväinen, samoin kuin ensi viikolle luvattu sade, tulee kyllä viimeistään nyt lumet sulattamaan.

22 kommenttia:

 1. Onpa siellä jo reippaat versot tulppaaneissa ja laukoissa! Voi olla, että ensi viikon viileä sää pysähdyttää kaiken edistymisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut viileää, mutta silti tulppanit ovat selvästi venyttäneet lisää varsiaan.

   Poista
 2. Tosiaan komeita versoja siellä jo näkyvissä!
  Täälläkin ovat lumet alkaneet sulaa yllättävän nopeasti ja narsisseja ja krookuksia alkaa nousta. Nyt on kuitenkin luvassa pakkassäätä. On kyllä upeaa seurata kevääntuloa. Ulkona tuoksuukin niin raikkaalta ja linnut laulavat täyttä kurkkua.
  Hyvää uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne luvattiin tälle viikolle hyvin sateista, mutta ainakaan toistaiseksi sadetta ei ole tullut viimeiseen kuluneeseen kahteen päivään.

   Poista
 3. Hieno alut tulppaaneissa ja laukoissa. Laukat ovat kivoja, mutta lehdet rumia kun kellastuvat. Hyvä idea laittaa ne kuunliljojen taustaksi.

  VastaaPoista
 4. Hienosti ovat tulppaanisi ja laukat lähteneet kasvuun! Toivotaan, ettei sää nyt liikaa kylmene, vaikka varmasti vähän kevään etenemiseen vaikuttaakin.

  VastaaPoista
 5. Siellä on tullut paljon kukkia pinnalle.

  VastaaPoista
 6. Hienot nousut . Meillä ei ihan näin pitkällä olla mutta perässä tullaan . Miten siellä itivätkö esikot ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa kylvöpoteissa näkyy pienen pieniä alkuja. Mietin vain kylvinkö siemenet vähän liiankin tiheästi, sillä alut ovat yhtä taimimattoa?

   Poista
  2. No minä ajattelin kun katsoin purkkien kokoa että pieneksi käy jos ja kunhan ne itää . Mutta eihän niitä niin paljon tarvitse koulia laittaa tuppaissa suurenpiin ruukkuihin . Eihän ne ulkonakaan sopivasti harvassa lisäänny .

   Poista
  3. Kaksi esikkopussia jätin lähettämistäsi siemenistä varmuuden vuoksi vasta syksyllä kylvettäviksi. Kylmäkäsittelykin hoituu samalla ihan itsestään.

   Poista
 7. No onpas reipasta kasvua jo! 😊 Meillä on ihan alussa, mutta vastahan nuo lumetkin lähtivät 🤭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko nopeasti lähti tulppaanien kasvu käyntiin, kun lumet sulivat tieltä pois.

   Poista
 8. Tuo näky / näyt hivelee silmää keväisin. On mitä odottaa :)

  VastaaPoista
 9. Onpa teillä jo tulppaanit ja laukat pitkällä kasvussaan. Jos noin vähäisiä lämpäreitä lunta on, niin äkkiä nuo viimeisetkin häviävät. Toivotaan, että sää pysyisi lämpimämpänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt meni niin kylmäksi, että pieniä lumilämpäreitä on vieläkin pari jäljellä.

   Poista
 10. Onpa muhkeat Appeldoornit, sen kestävämpää tulppaania saa hakea! Toivottavasti luvattu kylmyys ei kevään etenemistä kangistaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Apeldoorn' tulppaanit eivät ehkä ole sieltä kauneimmasta päästä, mutta pidän niiden jokavuotisesta takuuvarmasta kukinnasta.

   Poista