Translate

torstai 2. maaliskuuta 2023

Helpot, siemenistä kylvettävät kesäkukat 3


Mikä ihana väri

Kosmoskukat ovat varmaan yksi suosituinpia suoraan avomalle kylvettäviä kesäkukkia ja eipä lainkaan ihme. Kauniita värejä ja myös kerrottukukkaisiakin kaunottaria löytyy valikoimista. Kuvassa yllä muistaakseni 'Candy Stripe'

                         

Tässä kylvettynä jalokärhö 'Ville de Lyonin' juurelle. Värit ovat lähes yksi yhteen.


             
Tämän kerrotun kaunottaren nimi on jäänyt merkitsemättä talteen. No ei suinkaan mitään uutta minulta.

  

Tämä lajike vei heti sydämeni ja olisinkin tosi iloinen, jos joku teistä sattuisi tietämään lajikkeen nimen?


                         
Yllä 'Gasebo Red'

Tillimäiset, vihreät lehdet ovat myös väriltään kauniita.


Näissä postauksissa olen halunnut tuoda esiin myös sen, kuinka kauniita kimppuja kylvettävistä kesäkukista saakaan aikaan. Tässä kosmoskukat samanväristen elokuunastereiden kanssa.


14 kommenttia:

 1. Ihana tuo kosmoskukka. Minulla on pihalla pieni sammaleinen buddha-patsas ja huomasin patsaan sylissä pienen kukannupun. Se oli itsekseen kylväytynyt siihen ja oli todellakin kivaa surata, kun kosmoskukka avasi nuppunsa.Patsas antoi minulle juurikin tuon tumman pinkin värisen kukan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kosmoskukka osunut oivaan kasvupaikkaan. Kosmoskukat ovat minullakin joskus kylväytyneet itse. Tosin olen myös syksyisin ripotellut niiden kypsyneitä siemeniä maahan.

   Poista
 2. Tosi koreeta nämäki. Oon usiemman kerran yrittäny näitä kasvattaa, mutten oo koskaa täysin onnistunu. Vaan muutamia kukkia oon onnistunu saamahan. Oon kokeellu esikasvatusta ja suarakylyvöä, ny kylyvin kokeeksi lumenalle rasiahan. Voi olla, että ovat kuivuutehen surkastunehet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa harmi, koska kosmosta pidetään helppona ja säänkestävänä. Vaatii tosin jonkin verran kastelua. Toivottavasti nyt onnistut toivotulla tavalla. 👍👍

   Poista
 3. On kauniita nämäkin kosmoskukat. Itse en ole niitä tainnut koskaan kasvattaa, mutta nyt kuviasi katsellessa alkoi kovasti tehdä mieli kokeilla niitä. Lupasin itselleni olla ostamatta hirveästi uusia siemeniä (niin kuin olen huonohkolla menestyksellä luvannut toki aiempinakin vuosina) ja vanhoja riittää vaikka kuinka, mutta ehkä edes yksi pussi kosmoskukan siemeniä sallitaan? Eikä nyt muistella niitä vastikään tilaamiani unikon siemeniä. :D Minua viehättää erityisesti nuo yksinkertaiset kosmoskukat. Seuraavalla kauppareissulla taidan ihan vaan pikkuisen vilkaista siemenvalikoimaa... Iloa loppuviikkoosi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Hyvällä onnella saat syksyllä kerättyä kosmoksista kypsiä siemeniä seuraavaa kesää varten.
   Kiitos samoin sinulle. 😊

   Poista
 4. Kiitos minä en ole saanut vielä kesäkukkapenkkiä aikaiseksi. Tämä kyllä tuntuu ihan minun kukaltani tämä kosmoskukka . Ja miten kaunis kimppu kyllä kelpaisi pöytään laittaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla ainakin on runsaasti tilaa puutarhassanne. Täytyy myöntää, että itsekin olen enemmän perennaihminen, mutta kesäkukat ovat siihen sitten kiva lisä. 😊

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Näin on. Muistanko oikein, että niitä löytyy sinunkin puutarhastasi? 😊

   Poista
 6. Minäkin olen ihastunut kosmoksiin. Jopa täällä ehtivät kukkia suorakylvettynä eivätkä välitä, vaikka kastelun ja lannoittamisen unohtaisi melkein kokonaan. Yllättävän hyvin se kestää myös kylmää, joten ehdottomasti kokeilun arvoinen kesäkukka. Minulla oli myös jotain kerrottukukkaista viime kesänä, mutta se ei ollut ihan samannäköistä kuin tuo sinun kerrannaisesi. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmoksiin onkin vaikea olla ihastumatta, jo niiden helppoudenkin ansiosta. Minulla ei, viime kesää lukuun ottamatta, ole ollut aiemmin kerrottukukkaisia kosmoksia. Kukinta ei ollut yksinkertaiskukkaiseen varrattuna yhtä hyvä, mutta kauneudessa ne pärjäävät niille kyllä.
   Kiitos samoin sinne teille.

   Poista
 7. Kosmokset saavat ison plussan täältäkin. Tosi helppoja ja kauniita. Saa upeita kimppuja ja tosiaan siemenet keräämällä pääsee omavaraiseksi näiden suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kiteytetty. Minulla on ollut välillä taukoa kosmosten kasvatuksessa, mutta aina on harmittanut, kun ovat jostain syystä jääneet kylvämättä.

   Poista