Translate

perjantai 10. maaliskuuta 2023

Lisää siemenpusseja.

 

Noin pari viikkoa sitten Hankkijalla käydessäni muutamia siemenpusseja tuli vielä hankittua jo olemassa olevaan siemenvalikoimaan.

Kehäkukkia on tullut kylvettyä viime vuosina tosi harvoin. Alkuvuosina ripottelin kypsyneet siemenet syksyisin suoraan penkkiin ja osa kylväytyi tietenkin myös ihan itsestään, joten seuraavana keväänä taimia tulikin roppakaupalla. Viime kesän kehäkukkakylvö (kuva yllä ) ei ollut mitenkään kovin onnistunut kukinnan kannalta. Toivottavasti kukinta olisi ensi kesänä runsaampi.  

                            

Tällä kertaa päätin kokeilla 'Radio' lajiketta. 

En muista, olenko koskaan aiemmin kasvattanut koristetupakkaa, joten ehkä nyt sitä on korkea aika kokeilla.

Kaksivuotista maariankelloa sen sijaan olen kylvänyt aiemminkin, tosin siitä on aikaa. Se on mielestäni yksi kauneimpia kylvettäviä kellokukkia ja lisäksi vaatimaton kasvupaikan suhteen.


Tässä kuva vaaleanpunaisista, valmiina ostamistani maariankelloista istutettuna ruukkuun.

Myös kaksivuotiasta 'Summer Carnival'- tarhasalkoruusua hyvien kokemusten siivittämänä tuli nytkin ostettua.

Kosmoskukista valikoitui valkoinen 'Purity'ä,  'Gasebo Red'iä sekä 'Candy Stripeä'.


 Isosilkkikukkia tuli kaksi pussia, eli Mix -sekoitus ja 'Sybil Sherwood'. Nimi tuo mieleen vanhan kunnon Robin Hood-sarjan, jossa seikkaillaan Sherwoodin metsässä. 


Vaikka tsinnian kanssa en ole läheskään aina onnistunut, päätin kokeilla tällä kertaa tätä 'Sunbow Purplea' lajiketta.


Hiekansekaisessa ja kuohkeassa maassa viihtyvässä paperikukassa näyttää olevan sen verran kauniita värejä, että pitäähän sitäkin kokeilla.


 'Inspire Pink' pelargoniaa olen kylvänyt ennenkin ihan hyvin tuloksin.

 
Tänään Kärkkäisellä käydessämme päätin ostaa vielä vähän lisää isosilkkikukan, kehäkukan, isohelokin sekä kiinanasterin siemeniä. Nyt kukkasiemenvarasto alkaa tältä keväältä olla valmis ja lisää hankintoja en tule enää tekemään. 


Hyötykasveista ostin pussin 'Mammut'- lehtitilliä, kasvihuonekurkkua 'Bella' F1, kesäkurpitsaa 'Ambassador' F1, sekä 'Kelvedon Wonder'- silpoherneitä.


Lisäksi ostin vielä yhden pussin valkokukkaista, tuoksuvaa 'Regale' - kuningasliljaa, kaksi pussia 'Muscadet' Oriental-liljaa, sekä pussin tuoksumiekkaliljaa (Gladiolus murielae)

Blogi toimii minusta mainiona "päiväkirjana", jonka kautta voi kätevästi palauttaa mieleen mitä kunakin vuonna puutarhaan on kylvänyt ja istuttanut ja kuinka niiden kanssa on lopulta onnistunut.

16 kommenttia:

 1. hankkija on vaarallinen paikka puutarhahullulle(,puhun itsestäni.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Sieltä ei pääse ulos ainakaan ilman siemenpusseja.😂😂

   Poista
 2. Jestas miten paljon siemeniä ostit
  Minä en ole saanut laitettua sitä kesäkukka penkkiä vieläkään mutta ehkäpä tulevina vuosina . Laitahan osoitetta tulemaan niiden siementen takia sitten kun kypsyvät . nselappalainen at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt toivottavasti kaikki ovat tässä.
   Sinulla ainakin on lääniä mihin penkin voi perustaa.
   Kiitos. Laitan tulemaan.

   Poista
 3. Vau 🤩 on siinä siemenpusseja kerrakseen! Ihania värejä ja lajeja! 😊 Minäkin olen olen huomannut, että Hankkijalla käydessä käteen jää milloin mitäkin pussukaa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen valinnut kesäkukiksi myös niitä kukkia, joista saa kauniita kimppuja maljakkoon. On ihanaa, kun kukkia saa kerätä omasta puutarhasta.
   Hankkija on......

   Poista
 4. Kivoja siemeniä ja kauniit liljat. Nyt riittää kylvettävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kasvihuone, jonne ainakin osan saa myöhemmin sijoitetuksi.

   Poista
 5. Vai, vain muutamia :D Musta siinon aika monta :D Yhtä kaikki, ihania ovat ja tuttuja pussiaki on aika monta. Kävin Hankkialla torstaina; pari multapussia ja 1siämenpussi. Aika vähällä pääsin tällä kertaa, mutta mullon kyllä pussia yllin kyllin. Monta pussia lasaannu jo vuasiaki kylyvämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä mitä näistä kaikista siemenistä lopulta tulee. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka näistä minunkin hamstraamistani siemenistä jää lopulta osa kylvämättä.

   Poista
 6. Siinä on jo siemenpussi poikineen. Vaikeahan noita on siellä kaupassa vastustaa. Huomasin marketissa daalioiden ym. juurakoita. Kiersin kaukaa, etten vaan sortuisi. Aion kyllä hankkia uusia daalioita ja varmaan muutakin vähän myöhemmin.
  Blogi toimii todellakin oivallisena päiväkirjana. Muutkin saa samalla kivoja vinkkejä ja idoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä, muistamani mukaan pidät myös muutoinkin aina tarkkaa kirjanpitoa puutarhasi kasveista ja kaikesta muustakin puutarhajuttuihin liittyvästä. Etenkin tällaiselle laiskalle kirjanpitäjälle blogi on todella oivallinen.

   Poista
 7. Niin paljon erilaisia, mutta kaikki omalla tavallaan ihania kasveja tulossa! Olet kyllä tarmokas, kun kylvät noin paljon. Blogi on todellakin hyvä päiväkirja kirjauksineen ja kuvineen, jos sitä muistaa tarkasti ja säännöllisesti pitää ajan tasalla.
  Leppoisaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin iloinen, että käytössäni on kasvihuone, jonne taimia mahtuu myöhemmässä vaiheessa melkoinen määrä.
   Blogi on päiväkirjana todella hyvä. Vuosienkin jälkeen pääsee kätevästi tarkistamaan mahdollisen tarvitsemansa tiedon.
   Leppoisaa illan jatkoa myös sinulle.

   Poista
 8. Noissa riittää kasvatettavaa, sitten kukkarunsauttakin riittää vaivanpalkaksi. Blogi on kyllä loistava päiväkirjana, erityisesti talvella on hauska palata menneisiin vuosiin. Välillä voi itsekin yllättyä kun löytää blogista hankintoja jotka on jo ehtinyt unohtaa tehneensä 😆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Monen monta kertaa törmää blogia selaillessa joskus vuosia sitten hankittuun kasviin, jota ei enää ole muistanutkaan.

   Poista