Translate

lauantai 4. maaliskuuta 2023

Helpot, siemenistä kylvettävät kesäkukat 5Otin kiinanasterit mukaan tähän helppojen kasvatettavien kesäkukkien joukkoon, sillä itse kasvatus kyllä onnistuu hyvin, mutta näidenkin loistelias kukinta on sitten paljon kiinni ilmoista, kuten muillakin kesäkukilla.


Minulle mieluinen väri.


Leikkokukkana kiinanasteri on mielestäni yksi kaikkein kestävimpiä leikkokukkia. Kukat kestävät näet oikea-aikaisesti poimittuna maljakossa hyvin pitkään. 


Esikasvatus maalis-huhtikuussa aikaistaa kukintaa.

Olen vuosia kylvänyt myös asterit suoraan kasvupaikalle. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti nähdä vaivaa ja esikasvattaa siemenet. Näin kukinta osuu oikea-aikaiseksi eikä keskity liikaa pelkästään loppukesän puolelle. 

Suorakylvetyt asterit ovatkin tuottaneet välillä pientä pettymystä ja ränsistyneet ennen aikojaan juuri tuon liian myöhäiseksi ajoittunen kukinnan takia. Etenkin silloin, jos loppukesä sattuu olemaan sateinen ja viileä.


Kiinanasterin siemenet ovat vielä hankkimatta, mutta onneksi vielä hyvin ehtii.


Värit ovat kaikki kauniita ja toisiinsa sointuvia.
Loppuun vielä kuvia maljakossa olevista astereista. Mukana on myös kimpuun sopivia tsinnioita.

Mukavaa illan jatkoa.

14 kommenttia:

 1. Minulla on näitä pari pussillista odottamassa, ehkä ensi kuussa kylvän:)

  VastaaPoista
 2. Kiinanasterit ovat upeita kesäkukkia. Tuovat näyttävyyttä istutuksiin.

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan kokeillut kiinanasteria. Esikasvatustila alkaa myöhemmin olla täynnä, mutta silti houkutusta saattaa olla vaikea vastustaa. Kauniita värejä noissa ainakin on, minulle sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos esikasvatustilaa ei ole tarpeeksi kannattaa toki kokeilla ehdottomasti myös suorakylvöä.

   Poista
 4. Ne ovat kauniita. Jotain siemeniä pitäisi ostaa, mutta emme tiedä vielä mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukilla saa kivasti väriä penkkien aukkokohtiin.

   Poista
 5. Saat tuon kuulostamaan helpolta :) Olikohan se viime kesä, kun ripottelin peräti 3 pussia siemeniä yhteen tyhjään kukkapenkkiin, eikä siitä sitten kasvanut kuitenkaan yhtään mitään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä oli ainakin täällä meillä hyvin, hyvin helteinen. Kastelu on tärkeä etenkin taimettumiseen saakka.

   Poista
 6. Kiinanasterit ovat mainioita myöhäiskesän kukkia. Ihastuin niihin joskus puutarhaharrastukseni alkuaikoina. Vieläkin muistan sen riemun, jonka ensimmäisten itse siemenestä kasvatettujen kukkien kerääminen maljakkoon tuotti. <3 Eilen kylvin juuri kiinanasteriseosta American Branching mix. Kääpiöasteri-nimellä olevasta kiinanasterisekoituksesta on myös joitain siemeniä jäljellä. Molempien siemenet on tosin aika vanhoja, joten saa nähdä, itävätkö ne. Uusia siemeniäkin taas silmäilin vähän netistä, mutta vielä maltoin olla tilaamatta. Tätä sinun kesäkukka-sarjaa on ollut ilo lueskella. Se on mukavasti herätellyt myöskin kukkakuumetta ja siementarpeita. :D

  VastaaPoista
 7. Loppukesällä, kun syksy kolkuttelee jo ovelle kiinanasterit iloisine väreineen piristävät kummasti. Toivottavasti asterisi itävät hyvin ja saat nauttia niiden kukinnasta.
  Kiva kuulla, että kesäkukka- sarja on ilahduttanut. Halusin tuoda esille myös sen seikan, että tutuista, helpoista ja hyvin tavanomaisistakin kesäkukista saa kyllä paljon iloa puutarhaan.

  VastaaPoista
 8. Nämon kans nättiä. Monena kesänä esikasvattanu. Ny en meinannu, mutta taisit saara ylipuhutuksi :) Siämeniäki taitaa olla jo valamihina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä loppukesän kaunottaria. Jos siemenetkin ovat sinulla jo valmiina niin sekin asia on jo hoidossa. Toivotaan, että tuleva kesä olisi myös kukinnalle suosiollinen.

   Poista