Translate

sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Kyvöjen kuulumisia

6.3 kylvämistäni tuoksuherneistä itivät nämä yhdeksän siementä ja seitsemän jäi itämättä. Siemenet olivat omista viime kesän kasvateista kerättyjä, joten siinä mielessä itämättömyysprosentti ei lainkaan yllättänyt.

                                 

Vessapaperihylsyihin kylväminen kuitenkin tuli nyt testattua. Pakastepussi oli varmasti melko suuressa merkityksessä kylvösten itämisessä, sekä sopivan kosteuden ylläpidossa. 


Samaan aikaan 6.3 kylvetyt tsinniat taisivat tulla hieman liian aikaisin kylvettyä, sillä ne saattavat venyä liian honteloiksi.....mutta nähtäväksi jää. Samaan rasiaan tsinnioiden kanssa kylvetyt 'Ispire Pink' pelargoniat itivät taas ilahduttavan hyvin eli .......

kaikkiaan kahdeksan kappaletta. 

                        

Keijunmekkojen kylvölaatikossa näyttää sen sijaan hyvin surulliselta. Vain kaksi siementä on lähtenyt kasvamaan, enkä usko muita enää ilmaantuvan vaikka nämä ovatkin hitaita itämään.

 

Myös samaan aikaan edellisten kanssa kylvetyt tomaatit ovat vielä alkutekijöissään, mutta itivät lopulta
hyvin, vaikka ehdin jo huolestua niiden kasvuunlähdöstä. Ainoastaan yhdessä purkissa ei ollut mitään elämää.

20 kommenttia:

 1. Everything being reborn announcing that spring will soon arrive.

  VastaaPoista
 2. That is so true Maria. Spring is coming.

  VastaaPoista
 3. Ne on niin söpöjä nuo vauvataimet!

  VastaaPoista
 4. Pelargonit ovat helppoja kasvatettavia, tanakat hyvät taimet on helppoja käsitellä. Mikäs sun keijunmekkojen siemeniä vaivaa? Höh.
  Voikos tsinnioita latvoa, jos kasvavat liian nopeaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa sanoa, miksi keijunmekoista iti vain kaksi. Olen tosin kuullut omista kukista otettujen siementen itävän huomattavasti paremmin.
   Tsinnioita voi kyllä latvoa. En vain tiedä, kuinka paljon vaikuttaa kukinnan ajankohtaan, eli siirtyykö se kuinka paljon myöhäisemmäksi.

   Poista
 5. Hyvin kasvaa! Emme ole vieläkään päättäneet mitä istutamme, onneksi ei ole vielä kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vielä ehtii aivan hyvin. Usein myöhemmin kylvetyistä taimista tulee napakampia ja lisäksi ne usein ottavat myös kasvussa kiinni aikaisemmin tehdyt kylvökset, koska valo-olosuhteet ovat paremmat.

   Poista
 6. Hyvin hajuhernehet itivät. Tairan kans kokeella paperirullia pussis, ainaki osalle. Oon joku vuasi sitte kylyväny kans tuata pelargoonia. Son rotevakasvuune ja kova kukkimahan. On rauhoottavaa nähärä sun tomaatintaimet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loput tuoksuherneet on tarkoitus kylvää hajakylvönä. Katsotaan kumpi tapa sitten osoittautuu paremmaksi?
   Tomaatintaimet ovat vielä ihan lähtötelineissä.

   Poista
 7. Hyvältä näyttää. Olen kasvattanut Inspire Pinkiä muutama vuosi sitten. Pitääpä laittaa taas niitä siemeniä multaan, kun pelaguiden talvetus meni aika lailla metsään tänä vuonna. Tuoksuherneet ajattelin kylvää ensi viikolla Cecilia Wingårdin ohjeiden mukaan, kuten olen tehnyt edellisinä keväinä. Harmi, ettei tullut säästettyä vessapaperirullia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Inspire Pinkiä' olen minäkin kasvattanut aiemmin ja silloinkin muistaakseni ihan hyvin tuloksin. Jokohan ensi kevääksi saisin minäkin vihdoin hankittua kasvivalot avuksi kasvatukseen? Minulla oli aikoinaan katosta riippuva loisteputki / kasvivalo takkahuoneessa, mutta huoneen muutostöiden yhteydessä luovuin siitä.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Ihan tyytyväinen olen. Tuoksuherneille olisin tosin odottanut hieman parempaa itävyyttä.

   Poista
 9. Voi, miten kuvassa vauhdissa sinun tuoksuherneesi ovat. Onneksi noinkin monta lähti kasvuun. Minä en ole vielä kylvänyt omiani, pitäisi tehdä se viimeistään huhtikuun alussa.
  Keijunmekot taitavat olla välillä konstikkaita? Kasvatan niitä vasta toista kertaa, joten ei ole kovin paljon kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijunmekot ovat kyllä mielestäni hankalia. Tosin ole kylvänyt niitä harvoin, saaden silloinkin vain pari tainta kukkivaksi asti.

   Poista
 10. Söpöjä ovat. Kurkottavat valoa kohti kuten mekin :)

  VastaaPoista