Translate

torstai 1. kesäkuuta 2023

Maanpeitekasvien iloista kukintaa

Rönsyleimut ovat kukkineet jo melko pitkään etupihan penkeissä.

Punakukkaisten rönsyleimujen seassa on paljon itse siemenistä kylväytyneitä orvokkeja. Kärhötuen taustalla on  muuten tummakeskustainen orvokki, jonka väri on lähes yksi yhteen rönsyleimun värin kanssa. Hauska yhteensattuma.


Sammalleimu 'Candy Stripes'

Kivi kukkii sammalleimuhattu päässään takapihan ojanreunuspenkissä

Mätäsrikko havupenkin reunalla.

Suloinen pieni ristikki Aubrieta.

Mukavaa kesäkuuta.

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Harmittaa, kun pari vuotta sitten laajoiksi kasvustoiksi vuosien varrella levinneet rönsyleimut kärsivät tosi pahoin kesän kuivuudesta. Valkokukkainen leimu katosi harmikseni kokonaan ja siniliilakin kasvusto hupeni puoleen entisestä.

   Poista
 2. Kauniita maanpeitekasveja. Kiitos niiden esittelystä. Minulla on mietinnässä, mitä maanpeitekasveja laittaisin tekeillä olevaan kukkapenkkiini. Sammalleimua olen jo harkinnut, ja tästä sain mukavasti muutaman muunkin vaihtoehdon harkittavaksi. Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sait lisää vaihtoehtoja harkittavaksi.
   Kiitos samoin.

   Poista
 3. Ovatpa kauniita. Meillä sammalleimu hoitamattomana päässyt paikka paikoin häviämään ruohon sekaan, pitää kunnostautua ja kitkeä. Hauska tuo kivi jolla on hattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sammalleimut eivät ole harmikseni koskaan levittäytyneet yhtä laajoiksi kasvustoiksi kuin rönsyleimut. Kivi näyttää kyllä hauskalta sammalleimun kurottaessa versonsa sen ylle.

   Poista
 4. Sammal- ja rönsyleimujen kukinta on näyttävää. Muutama vuosi sitten innostuin blogisi kuvien perusteella rönsyleimuista. Toistaiseksi minulla on vain pinkkiä rönsyleimua, joka on innokas leviämään. Josta saisin hankittua niitä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rönsyleimut ovat kyllä kauniita maanpeittäjiä. Minulla vuosikaudet hyvin kukoistaneet leimut kärsivät pahoin pari vuotta sitten olleesta ennätyskuivasta kesästä. Vasta nyt ovat alkaneet hiljalleen uuden levittäytymisen, valkoista lukuun ottamatta, sillä se on harmikseni kadonnut kokonaan.

   Poista
 5. Nyt on menossa oikein kulta-aika sammalleimujen ja ristikkien kukinnassa. Hyvää kesäkuun alkua sinulle, täällä sataa lunta näin aamukahvin aikaan, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tarharistikki katosi talven jälkeen kokonaan ja kuvassa olevasta pienikukkaisesta ristikistä nousi vain yksi hieman kookkaampi tupas ja pari pienempää. Olisi luullut, että viime talvi olisi ollut niille suosiollinen, mutta mitä vielä.
   Kylmää on täälläkin. Tänään Porvoon vanhassa kaupungissa käydessämme, siellä tuntui tosin aurinkoisessa ja tuulelta suojaisessa paikassa istuessamme ihanan lämpöiseltä.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että odotan aina innolla maanpeittokasvien kukintaa.

   Poista
 7. Sinulla on paljon kauniita maanpeitekasveja . Minäkin yritän niitä lisäillä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmikseni ristikit kärsivät pahoin viime talvesta vai lieneekö syy viime kesän helteissä ja kuivuudessa.

   Poista