Translate

keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Kevätsipulihankintoja

Tänään onnistuin saamaan paikallisesta Lidlistä paljon minulle mieluisia kukkasipuleita. Olin vähän kuin lapsi karkkikaupassa, joka ei runsaan valikoiman edessä tiedä mitä ihanuuksia oikein mahtaisikaan lopulta valita.


No näihin päädyin, eli 12 kappaletta Gladiolus 'Stereo'ta.


15 kappaletta Gladiolus 'Espresso'a.


Gladiolukset  'Vera Lynn', 'Purple Mate' sekä 'Homecoming'. Kutakin sipulilajiketta oli pussissa aina neljä kappaletta.        Gladiolukse 'Cantate', 'Red Balance' ja 'Nova Zembla'. Näitäkin samoin neljä kappaletta kutakin eri lajiketta.

                                                                     
  12 kpl  'Passos' lajiketta.

Kuten arvata saattaa pidän tosi paljon gladioluksista, sillä ne ovat kukkiessaan hyvin näyttäviä ja kestävät hyvin myös maljakossa. 


Lisäksi ostin pari pussia jaloleinikkejä.


Sekoituksen erilaisia värililjoja.....


sekä kuusi lähetyssaarnaajankukan mukulaa sisältävän pussin Incarvillea delavayi 'Snowtop'.


Perhosmagneettinakin tuttua punatähkää ei voi olla koskaan liikaa, joten eiköhän näillekin helposti löydy paikka puutarhasta.


Loppuun vielä kuva viime elokuussa takapihan lankkupenkissä kukkineesta gladioluksesta.

16 kommenttia:

 1. Upeita! Ihania värejä kaikissa. Olen joskus kokeillut gladiolusta, samoin leinikkejä ja punatähkää, ei mainittavaa menestystä 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leinikkien menestymisen otan hieman varauksella. Gladiolusten, puhumattakaan nyt punatähkistä, uskon menestyvät kyllä.

   Poista
 2. Upeita gladioluksia. En ehtinyt naapurikylän Lidliin ajoissa, jonka vuoksi jäljellä ei ollut juuri mitään ostettavaa. Leinikkejä en ole saanut onnistumaan. Punatähkiä ostin samanlaisen paketin viime vuonna. Toivottavasti nousevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli kyllä gladiolusten kohdalla valikoimaa ilahduttavan runsaasti.
   Punatähkät ovat viihtyneet minulla aina hyvin puutarhassa. Tosin myyrät saattavat tehdä niiden suhteen joskus tuhojaan. Muutoin ovat kyllä kestäviä.
   Noiden leinikkien suhteen olen itsekin hieman epäileväinen, mutta katsotaan kuinka käy.

   Poista
 3. Gladiolukset on todella kauniita, mutta niitä en ole tänä vuonna ostanut. Kesänä tai parina sain sellaiset kukkimaan, mutta joinain kesinä ne eivät ole ehtineet lainkaan kukkaan. Veikkaan kyllä, että vika on ollut puutarhurissa ja mahdollisesti lannoitteen puutteessa. Tekisipä melkein mieli mennä vielä ostamaan vaikkapa pussillinen gladioluksen mukuloita ja testata, saisinko ne paremmalla lannoituksella kukkimaan. Ihanat ostokset olet tehnyt. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gladiolukset kannattaa mielestäni aina esikasvattaa, jotta ne ehtivät kukkia ajoissa.
   Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 4. Nyt tulee kyllä komeeta kukintaa ja katsottavaa. Minä olen saanut maljakkoon anopilta aina näitä syksyllä kun käydään . Itse en ole koskaan kasvattanut. Minä olen ohittanut jo kaksi kertaa nämä Lidlin mukulat ja juurakot ja se on jo saavutus. Minulla on niin paljon kesken mökillä ja nyt myös kotona istutettavaa että uusia en nyt hanki . Ja saahan näitä ihailla teidän blogeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailtavaa lujuutta sinulta. Kasveja kannattaa ostaa luonnollisesti vain sen verran, kuin niitä ehtii muilta töiltä hoitamaan.

   Poista
 5. Lidlissä oli tänä vuonna tosi paljon gladioluksen ja dahlian mukuloita myynnissä. Löysit hienon värisiä, etenkin nuo tumman viininpunaiset olisi minun mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kyllä yllätyin miten paljon. Viininpunaiset gladiolukset olivat minunkin mielestäni upeita.

   Poista
 6. Hyvät ostokset teit. Minä en ehtinyt kyseissä kaupassa sipuleita tutkia, kun olin liian kiireinen ja aika meni Magnolian valintaan.

  VastaaPoista
 7. Upeita löytöjä Lidlin valikoimista, Gladiolukset ovat upeita!!

  VastaaPoista
 8. Hienot löydöt! Gladiolus on komea kukkiessaan ja jo yksikin kukka maljakossa on näyttävä. Erityisesti tuo sekoitus, jossa on valkoisia ja eri sinisen sävyjä, on kaunis. 'Passosta' minulla oli monta vuotta, mutta viime syksynä päätin jättää viimeiset sen mukulat talvettamatta. Viime keväänä Lidlistä löytämäni lajike oli minusta kauniimpi ja sopi paremmin yhdistettäväksi muuhun puutarhaan. Niistäkin tosin talvetin ainoastaan viisitoista isointa mukulaa ja jätin armotta pienemmät paleltumaan. Tänä vuonna en ole mennyt lähellekään Lidliä, ettei tule heräteostoksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kesä olisi suotuisa ja gladiolukset ehtivät kaikki kukkia. Lidlin tarjoukset ovat nyt olleet sangen houkuttelevia ja niitä on vaikea välttää.

   Poista