Translate

sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Viikonlopun kuulumisia

Perjantaina vallinnut lämmin sää sai puutarhatyöt taas kivasti etenemään ja lähes koko päivä kuluikin ulkona puuhastellessa.

Lisäillessäni uutta multaa, sekä talven aikana kerääntynyttä tuhkaa kukkapenkkeihin saivat krookukset myös vahingossa hieman multaa terälehdilleen. 


Sain myös ruukutettua kaikki Lidlistä ostamani gladiolukset sekä inkarvillean juurakot ja nyt ne saavat kasvattaa versojaan ainakin toistaiseksi kasvihuoneessa lämpimämpiä päiviä odotellen.


Välillä piti kuvata vähän eri puolilla puutarhaa kukkivia krookuksia.
Istutin myös mieheni avustamana pikkusyreeni Palibinin kasvihuoneen vierustan lankkupenkkiin menehtyneen vastaavan paikalle. Kanaverkonpalanen tuli vielä varmuuden vuoksi suojaksi. 


Lauantaina pihatöiden jatkuessa istutimme myös muutamia päiviä kasvihuoneen suojassa viettäneen rungollisen Walkerin hernepuun etupihan muurikivipenkkiin. Tuet pitää käsitellä vaikka tervaamalla, jotta ne eivät erotu niin häiritsevästi.


Mieheni ilahdutti minua tapansa mukaan itse leipomallaan ja koristamallaan täytekakulla.

Mukavaa äitienpäivää.

10 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut kaikin puolin mukava lähtölaukaus äitienpäivään. Ensin lämpimän perjantain kukkakauneutta ja sitten miehen tekemä herkullinen kakku. Ihania asioita.

  VastaaPoista
 2. Harmi vain, että itse äitienpäivä on ollut hyisen kylmä. Vasta myöhemmin iltapäivällä hieman lämpeni auringon paistaessa ja tuulen vaimentuessa.
  Kakku oli kyllä maukasta ja vieraillekin tuntui todella maistuvan.

  VastaaPoista
 3. Nyt on ollut monta kivaa ulkoilupäivä puutarhassa ja hommia tuntuu riittävän vaikka miten paljon. Miehesi tekemä kakku on oikein komea, upeaa, että hän ilahduttaa itse leipomalla kakulla.

  VastaaPoista
 4. Puutarhassa alkaa nyt olla tosiaan melko hektistä, mutta ihan hyvä niin. Tänään juhlapäivänä työt olivat seis, mutta huomenna taas jatkuvat.
  Mieheni on perinteisesti muistanut minua aina äitienpäivänä itse tekemällään kakulla.

  VastaaPoista
 5. Kattoonki, että ompas erikoone, musta-valakoone krookuslajike :D Tänään oli tosi kylymä tuuli. Aamulla lähärin äiteentyä, parin hautausmaan kautta ja piti pihalta pyärtää vaihtamahan talavitakki päälle. Klasista näytti olevan niin lämmin. Ihana kaakku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä kuvaa katsoen näyttää hauskasti siltä, että krookuksen kukkapohja olisi musta.
   Tosi viileäksi meni sää vaikka ollaan jo pitkällä toukokuussa. Millainen kesä mahtaakaan olla edessä?

   Poista
 6. Kaunista kukintoo ja muutenkin mukavia hommia on siellä ollu. Ei oo vielä myökään kaikkia verkkoja uskallettu kasveilta ottoo pois, rusakoita on liikkeellä. Taitava on miehesi kaakun tekemisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkkoja ei tosiaan uskalla vielä poistaa. Meillä lähes joka aamu pihan poikki loikkii metsäjäniksiä. Niitä näkee myös lähes päivittäin syömässä tonttiamme ympäröivillä pelloilla.

   Poista
 7. Suloisia krookuksia <3 Kiva, että olet päässyt istutuspuuhiin. Kauniin kakun olet saanut, ihana tuollainen perinne.

  VastaaPoista
 8. Jotain hyvää vallitsevasta viileydestäkin sentään on, kun krookusten kukinnasta saa nauttia pidempään.
  Ihan maistuva äitienpäiväperinne.

  VastaaPoista